Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SandraNatan napisał(a):
otwiera się wam spis wystawców i plan sędziowania? czy wyskakuje wam też takie jakby ostrzeżenie...

normalnie się otwiera..u mnie

napisz jesli chcesz jakies konkretne info to Ci spr i napisze-ale tak za godzinke bo ide z psami;)

Posted

Chart afgański, pies, baby - Shou Gerat ELITE CLASS
Chart afgański, pies, młodzieży - Calamus PHOENIX
Chart afgański, pies, młodzieży - DIABOLIQUE Amahoro FCI
Chart afgański, pies, otwarta - RASZID Akacjana (FCI)
Chart afgański, pies, championów - Calamus TRUE FIGHTE

Chart afgański, suka, baby - Shou Gerat EMANSIPE CLASSICA I
Chart afgański, suka, młodzieży - Calamus PRECIOS

Posted

ja odpuszczam tę wystawę zbyt wielkim szokiem było dla mnie to co zrobił jeden z organizatorów. Mimo całej sympatii do sędziego. Mam nadzieję, że gdzie indziej będzie sędziować bo napewno do niego zgłoszę a szkoda ... gdzie indziej mój małżon by zawiózł suczydło ale nie do tego oddziału

Posted

A ja mam pytanie z innej beczki: czy ktoś się orientuje, czy da radę wejść na wystawę z psem, który nie jest zgłoszony (chciałabym zobaczyć, jak moja sunia będzie się zachowywała w takim miejscu).

Posted

kermita napisał(a):
A ja mam pytanie z innej beczki: czy ktoś się orientuje, czy da radę wejść na wystawę z psem, który nie jest zgłoszony (chciałabym zobaczyć, jak moja sunia będzie się zachowywała w takim miejscu).

Na teren wystawy mają wstęp tylko psy ujęte w katalogu.

Posted

uuuhhhh......ja tam zawsze przenoszę w kontenerku, razem z innymi psami hehe:) po wejściu na teren wystawy wet pyta tylko o książeczkę z szczepieniem na wściekliznę

Posted

Ja troszkę z innej beczki,ale jestem "początkująca" więc mam nadzieje,że się nie pogniewacie...;)
To moja pierwsza wystawa,pierwszy raz będe wystawiała psa i jestem zielona:oops:
Chciałam żebyście mi doradzili co jest mi potrzebne na wystawę?Boję się,że o czymś zapomnę,albo nie będe wiedziała.Wiem,że muszę wziąść napewno PSA:lol: jego książeczkę zdrowia,metrykę,potwiedzenie zapisania psa na wystawę...i co jeszcze?
Z takich bardziej praktycznych rzeczy musze mieć swoje krzesło,stół?bo nie mam pojęcia jak tam na hali wygląda...
Będe wdzieczna za wszystkie odp :)

Posted

krzesełko, miseczkę dla psa i wodę, jakieś smakołyki albo zabawkę - zależy na co twój pies "idzie". Przyda się też jakiś kocyk dla psa, żeby miał się gdzie położyć.
Dużo też zależy od tego jaką masz rasę - jeśli wymaga przygotowania przed wejściem na ring to bierzesz szczotki czy grzebień. Pamiętaj też o torebkach na psie kupki. Krzesło się przyda, stół - to zależy jaką masz rasę - ja mam pudla i przygotowanie go do wystawy zaczyna się rano, na wystawie jeszcze poprawiam, więc bez stołu ani rusz.. pamiętaj o ringówce (tak ap ropo to ja muszę swoją poszukać bo się gdzieś zapodziała :D ) weź też trochę kasy :P zawsze się przydaje ;) jedzenia dla psa nie trzeba brać - jeśli idzie na smakołyki to radzę opuścić śniadanie - jak będzie głodny lepiej się na tobie skupi, a tam będzie masa rozpraszaczy ;)
powiem szczerze, że nie wiem co jeszcze - ja biorę pełno rzeczy, łącznie z jedzeniem i piciem dla mnie (te kateringi zawsze wykańczają mój żołądek...) biorę też wilgotne chusteczki - zawsze się przydają ;) coś na przebranie, wygodne ale ładne buty (jadę w adikach na ringu latam w balerinkach..) no i my zabieramy klatkę, która robi jednocześnie za stół zestaw gumeczek, szczotki, odżywkę jakby na szybko trzeba było coś rozczesać, maszynkę bezprzewodową, nożyczki.. u pudli sprzętu jest masa :P