Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lobo w sobotę,w tle Ambra.Rozmawiałam z panią,która zna Lobo na temat jego chrakteru.Uważa,ze spokojnie mozemy wziąć go na spacer,nie jest psem agresywnym.Może spróbujemy w sobotę?:razz:

Posted

no ja dzisiaj dałam Lobo (którego Pan Marek nazywa inaczej i bardzo mi się podoba :-) :-) ) kilka smakołyków, a czułam się przy tym tak jakbym karmiła tygrysa albo krokodyla :-D niezapomniane przeżycie, ten wielki łeb robi wrażenie :-D

• 2 weeks later...
Posted

No to teraz już wiem dlaczego mi sie Lobo pomylił z Cześkiem ;-)
I zdjęcia z dziś. Lobo - pies który się nie kończy - Never ending dog story :eviltong:

Lobo na spacerze zachowuje się wzorowo, nic nie ciągnie, ładnie idzie przy człowieku i przychodzi jak się go woła. Super psiak czeka na drugą szansę :razz:

Posted

Super,ze go wziąłeś...jak jego nos...bo łapka Serusa kontuzjowana...ale dostał dziś zastrzyk od p.doktor.tylko spuchnięta nie jest złamana....
Przypomnijcie mi Lobo ma allegro a ma ogłoszenia?
No i zdjęcia zrobiłes super ,akurat do ogłoszeń...:lol:

Posted

Romka napisał(a):
Super,ze go wziąłeś...jak jego nos...bo łapka Serusa kontuzjowana...ale dostał dziś zastrzyk od p.doktor.tylko spuchnięta nie jest złamana....
Przypomnijcie mi Lobo ma allegro a ma ogłoszenia?
No i zdjęcia zrobiłes super ,akurat do ogłoszeń...:lol:

Cudne zdjęcia!

Allegro ma ode mnie i pozwolę sobie dokleić nowe fotki, bo poprzednie są za kratami. Desktop dzięki!

Posted

mamanabank napisał(a):
no ja dzisiaj dałam Lobo kilka smakołyków, a czułam się przy tym tak jakbym karmiła tygrysa albo krokodyla :-D niezapomniane przeżycie, ten wielki łeb robi wrażenie :-D

zgadzam się, jak jadł ode mnie karmę z ręki to za pierwszym razem myślałem że straciłem palce :eviltong: ale jak tylko wielkie łbisko zsunęło się z mojej dłoni okazało się że wszystkie są na miejscu :lol: każda następna próba karmienia była tylko lepsza, on tak świetnie tym jęzorem zgarnia karmę z dłoni :razz: super psiak jest

Posted

NIE KUPUJ PSA, ADOPTUJĄC MOŻESZ POMÓC.
Na swojego jedynego przyjaciela czeka prawdziwy olbrzym LOBO.

Lobo ma 4 lata, nie miał łatwego życia.
Został znaleziony i przygarnięty przez osobę niezrównoważoną psychicznie, która nie radziła sobie z wychowaniem psa. Pies mieszkał w bloku, na osiedlu, wśród wielu ludzi i psów. Za dużo szczekał, za co dotkliwie był bity.
Szczekał, bo jest psem, bo musiał rozładować nadmiar energii i przejawia cechy psa stróżującego.
Na okrucieństwo wobec psa zareagowali przypadkowi przechodnie. Lobo został zabrany i trafił do schroniska.
Jest łagodnym olbrzymem, który nie nadaje się do mieszkania na typowym osiedlu.
Poszukuje odpowiedzialnych opiekunów, ludzi, którzy chcą i potrafią zrozumieć psa
i jego zwierzęcą naturę.
Lobo choć piękny, nie jest wielką maskotką, a żywym stworzeniem, które chętnie będzie służyć i współpracować z człowiekiem.
Aktualnie pies przebywa w boksie z innymi psami, które akceptuje. Jednak ze względu na jego wielkość wskazana jest roztropność, jeśli chodzi o kontakt z dziećmi.

Pies jest odrobaczony i zaszczepiony, przed adopcją zostanie wykastrowany.

Zainteresowanych adopcją Lobo
prosimy o kontakt

Skopiowałam tekst z allegro Lobo.

Posted

to jak z tym Lobo jest? Zeżre obcego, który do niego do boksu wejdzie, czy da mu szansę? Czy on jest agresywny czy raczej nie? Chodzi mi o to, że jeśli ktoś go adoptuje, czy będzie mógł wyjść na podwórko, na którym Lobo będzie siedział?

Posted

Oczywiście, że nie zeżre, nie nie nie! Z obcymi chodzi na spacer, a swojego pana będzie kochał i trochę pewnie bronił, bardziej szczekaniem niż gryzieniem, bo już na pierwszy rzut oka widać i słychać, że Lobo to jest taki Czesiek :-) raczej powolny w reakcjach, ruchach, nawet szczeka w zwolnionym tempie. Musimy filmik nagrać :-)