Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No iwłaśnie ta uległość, matko jedyna, mówię Wam, że nie widziałam jeszcze takiego psa w naszym schronisku, który w taki sposób okazuje uległość innemu psu, spójrzcie na tę postawę, no myślałam, że się popłaczę z wrazęnia. Gdy Bella tylko szczeknęła (mina Hyźka ;-) ) Zoja natychmiast kładła głowę na ziemi, w jednej sekundzie. Kiedy Zoja weszła na mnie i Hyziek z kolei ją obszczekała, tak samo, natychmiast zeszłą i pokazała mu brzuch. Coś niesamowitego!

I to nie był strach ale właśnie uległość, nie udało mi się dobrze tego uchwycić na zdjęciach, niestety.

Posted

Na tym zdjęciu również obserwuje Bellę, absolutnie nie boi się ręki, żadnego dotyku, można ją macac do woli i gdzie się chce :-)

No i to czego najbardziej nie lubimy robić i robia to za nas pracownicy bardzo często, wrzucanie psa do boksu.....

a było tak pięknie :-( :-( :-( Tak właśnie biegnie Zoja do człowieka :-(

Koniec relacji.
Jakby coś to pytajcie, bo może o czymś zapomniałam.

Posted

andzia69 napisał(a):
no proszę - nie dosć, ze piękna to na dodatek zgodna z piesami!:) a to były wszystkie psy czy sunie też były? bo to ważna informacja, ze sunia nie jest agresywna do piesów - ani do zajaczków!

Ta największa biała jest suką, dodatkowo po powrocie do schroniska, trzeba przejść obok wielu boksów szczekających psów, ze strony Zoji nie było żadnej reakcji.

Posted

To ja jutro dzwonię do Sylwii :)
Podesłałam jej 2 kandydatury na DT i czas na decyzję i dalsze działanie!
I wcale się nie zdziwię jak DT to będzie taki DS...

Posted

I jeszcze jedno zbliżenie tej uległości

Dodatkowo - Pan Marek ze schroniska twierdzi, że Zoja musiała mieszkać w bloku, ponieważ nie wiedziała na początku do czego służy buda, chowała się za budą.

Posted

Rozmawiałam z Sylwią. Zojka może do niej przyjechać w przyszły piątek. Wtedy Sylwia będzie mieć weekend na ogarnięcie zwierzyńca i szybkie nauki.
Od razu też muszę zaznaczyć, że jeśli cokolwiek się zadzieje, że Zoja nie dogada się ze zwierzyńcem, pewnie trafi do hoteliku - i tu pytanie, czy się zgadzacie?

Ja myślę, że warto także już nie czekać i ruszać z ogłoszeniami Zojki, a nóż widelec znajdzie się jakiś super dom szybko.

Posted

Czyli dla formalności: Zoja tak czy siak byłaby pod opieką Fundacji Ast, tak? I hotelik w razie czego też sprawdzony? Ja właściwie jestem na tak. Dziewczyny się wypowiedzą niebawem.

Na kogo Zoja miałaby być wyadoptowana, na Ciebie doddy? Trzeba zadzwonić do schroniska, zaklepać Zoję, podać namiary do umowy.

Posted

Umowa może być z danymi Fundacji, z tym u nas nie ma żadnego problemu, ważne tylko, żeby podpisała konkretna osoba, która od tej chwili jest odpowiedzialna za losy psa. Nie ma też żadnych opłat adopcyjnych u nas, tylko karmę trzeba przekazać, ale zwykle w takich sytuacjach i od tego się odstępuje.

Posted

Mamanabank,relacja super!Zojka okazała sie cudownym psem,co podejrzewałysmy jak tylko zobaczyłysmy ja w schronisku.Jestem za tym,zeby zabrac ja do DT,tak jak proponuja dziewczyny.Dzwoniłam juz do schroniska i powiedziałam p.Markowi,że prawdopodobnie w nastepny piątek Zojka pójdzie do domu.Pan Marek czeka na kontakt fundacji ze schroniskiem.Podaje więc nr do schroniska 782 596 223.

Posted

mamanabank napisał(a):
Na tym zdjęciu również obserwuje Bellę, absolutnie nie boi się ręki, żadnego dotyku, można ją macac do woli i gdzie się chce :-)

No i to czego najbardziej nie lubimy robić i robia to za nas pracownicy bardzo często, wrzucanie psa do boksu.....

a było tak pięknie :-( :-( :-( Tak właśnie biegnie Zoja do człowieka :-(

Koniec relacji.
Jakby coś to pytajcie, bo może o czymś zapomniałam.

cudo :) mamanabank chyba powinnam mojego Stefana na lekcje uległości do Belli i Zojki haha :) świetne na prawdę :)

Posted

doddy napisał(a):
dzięki dziewczyny. Do schroniska oczywiście zadzwonię i wszystko uzgodnię.
W piątek jesteśmy z jarkiem po zojkę, już sobie wolne zarezerwowaliśmy.

rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Mamonabank, rewelacyjna fotorelacja!
Zoja jest wspaniałą sunią, od razu mnie urzekła. Jak ja z nią wychodziłam bała się szarpnięcia smyczy, od razu się uginała.
Trzymam kciuki za hotelik! Tak wspaniała sunia musi mieć stały kontakt z ludźmi!

Posted

Zoja w sobotę.Jak mnie zobaczyła zginała się z radości,kręciła doopką i miała uśmiechnięte pyszczydło.Była w zupełnie innym nastroju niż w poprzednią sobotę.Pewnie po spacerku z Mamanabank tak się zmieniła.Kojarzy nasze wizyty z czymś przyjemnym.Jeszcze trochę mała...
Jak Poldek wrócił ze spacerku(to ten mały obok Zojki)to zagarnęła go po siebie i zaczęła obwąchiwać,ale nie było żadnych awantur...