Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Cieszę się,że Zojka ma na wątku stały zestaw cioteczek astowych.Witamy serdecznie wszystkie! Quote
doddy Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Rozmawiałam z Sylwią od Zdzisia o DT. Z jej strony sprawa jest aktualna, tj. czeka nadal na tymczasa. Co ważne, rozmawiałam z nią o zachowaniach jej zwierzyńca. Zdzisio to bardzo aktywny psiak - więc dobrze by było sprawdzić, czy Zojka wytrzyma "zapoznanie" z psiakiem o takim temperamencie. Prośba do Was, abyście sprawdzili jej kontakt z psami na "żywych srebrach". Kotka Sylwi pierwsze 3 dni będzie na bank walić łapą nowego przybysza, bo powtarza ten rytuał na każdym tymczasie. Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Mam ci ja cały zestaw psów, "żywe srebro" też :-) Wezmę wszystkie do samochodu i pojedynczo będę zapoznawać, TZ mi pomoże. Dzieci nie bierzemy. Quote
Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 I bardzo smutna,patrzy(znam miejsce spacerowe) w kierunku ulicy przy schronisku.Zauważcie,ze jeszcze nie nawiązuje kontaktu z dziewczynami. Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Zdaje się, że zdjęcia były robione po zabiegu sterylizacji, na ten moment pewnie nie doszła jeszcze całkiem do siebie, mam nadzieję, że jutro będzie trochę lepiej... Quote
andzia69 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 robicie piękności ogłoszenia??? trzeba jak najszybciej, zeby zdążyć przed zimnem....:( Quote
Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Paula,może znalazłabyś czas,zeby ogłosić Zoję?Wiem zaczęła się szkoła,ale choć jednego psiaka. Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Któraś dobra dusza na tym wątku deklarowała chęć pomocy przy ogłoszeniach, tylko nie mam teraz czasu, żeby przekopać wątek, zaraz muszę wyjść z domu. Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 No i już jestem :-) Byliśmy z Zojką na godzinnym spacerze z trzema psami, małym, średnim i dużym, po drodze spotkaliśmy kota i malutkiego zajączka. Wszyscy żyją, a Zoja jest suuuuuper. Szczegóły i zdjęcia wstawię wieczorem. Nie jest już smutna i zagubiona, no ale musicie mi dac chwilę, żebym to wszystko porządnie opisała :-) Quote
Paula03 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Romka napisał(a):Paula,może znalazłabyś czas,zeby ogłosić Zoję?Wiem zaczęła się szkoła,ale choć jednego psiaka. Jak chcecie to mogę ją ogłosić jak znajdę chwilę :) mamanabank napisał(a):Któraś dobra dusza na tym wątku deklarowała chęć pomocy przy ogłoszeniach, tylko nie mam teraz czasu, żeby przekopać wątek, zaraz muszę wyjść z domu. A ja znalazłam kto proponował ogłoszenia ;) : Jenny19 napisał(a):Piękna jest i moje ulubione umaszczenie krówki:-( Jak będą potrzebne ogłoszenia to dajcie znać Quote
Paula03 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 mamanabank napisał(a):No i już jestem :-) Byliśmy z Zojką na godzinnym spacerze z trzema psami, małym, średnim i dużym, po drodze spotkaliśmy kota i malutkiego zajączka. Wszyscy żyją, a Zoja jest suuuuuper. Szczegóły i zdjęcia wstawię wieczorem. Nie jest już smutna i zagubiona, no ale musicie mi dac chwilę, żebym to wszystko porządnie opisała :-) W takim razie czekamy na fotorelacją! Quote
ania z poznania Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Tak, Jenny19 robi pakiet 30 ogłoszeń na bazarku, czy ktoś już się z nią kontaktował? Jeżeli nie to wykupię Zojce, muszę tylko wiedzieć na kogo dać namiary w ogłoszeniach. Quote
Jenny19 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ciotka ciotka ja bezinteresownie oferowałam pomoc w ogłaszaniu:diabloti: Zrobię pakiecik za darmo, chociaż tak mogę pomóc Potrzebny tekst i namiary do ogłoszeń Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Wychodzimy na spacer, na pierwszy ogień poszedł schroniskowy Łiskas, pełna emocji Zoja zupełnie nie chciała go zjeść, próbowała polizać, szybko straciła nim zainteresowanie i bardzo dobrze, bo Liskas mógłby tego nie wytrzymać i zejść na zawał :-) Potem było powitanie z Mopikiem, najcierpliwszym z psów przewidzianych an ten dzień :-) Jak się Zoja zachowuje widać, biedny Mopik :-) [video=youtube;yXuIBaWFOq4]http://www.youtube.com/watch?v=yXuIBaWFOq4[/video] Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Na drugi ogień poszedł Hyziek "żywe srebro" i Bella. Na Hyźka Zoja też próbowała włazić. Początkowo myślałam, że to dominacja, jednak po namyśle, wydaje mi się, że to była ekscytacja, że właziła na psy tak samo jak na człowieka, tak jak to asty potrafią, czyli na głowę. Niestety Hyziek pokazał zęby ale tak, że łącznie z wątrobą. Myślałam, że już pozamiatane i spacer się nie uda, jednak nie. On się zjął swoimi sprawami, a ona nadal się cieszyła, ale od tej pory przez cały spacer nie probowala już wchodzić na żadnego psa. Tylko raz weszla mi na glowę, gdy usiadłam na trawie, ale Psy ją obszczekały i od razu zeszła pokazując brzuszek. Ale o tym później, na razie powitanie z Hyźkiem [video=youtube;_G559XJBOgo]http://www.youtube.com/watch?v=_G559XJBOgo[/video] Potem ciąg dalszy powitania, Zoja już wiedziała co można a czego nie [video=youtube;osqD9WgieBQ]http://www.youtube.com/watch?v=osqD9WgieBQ[/video] [video=youtube;j5o2A2rHX0o]http://www.youtube.com/watch?v=j5o2A2rHX0o[/video] Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Próbujemy dogonić psy, ja byłam ciągle niepewna Bella udaje, że Zoji nie ma, a Zoja nie wie co o tym mysleć bo takiego stwora chyba jeszcze nie widziała Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Przez cały czas Zoja grzecznie spacerowała z psami, początkowa próba podporządkowania sobie psów i zagarnięcia ich dla siebie odeszła w niepamięć :-) WYstarczyło 10min i Zojka wiedziała kto tu rządzi i nie próbowała tego zmienić no może tego małego felka uda się jeszcze zagarnąć :-) Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Hyziek pies gończy na zające wywęszył w trawie coś co piszczało jak mała kaczuszka, a był to taki malutki zajączek [video=youtube;zOQJztz1TQI]http://www.youtube.com/watch?v=zOQJztz1TQI[/video] Zoja słyszała ten pisk wystraszonego zajączka ale nie ekscytowała się tym, stała spokojnie na smyczy i czekała aż się uspokoimy :-) Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Zostawiamy zajączka i idziemy sobie dalej Biegamy Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 [video=youtube;qDMvaqD3ZSU]http://www.youtube.com/watch?v=qDMvaqD3ZSU[/video] Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Całkowita zgoda Zoja przez większą część spaceru szła właśnie tak, czasami aż się obijała o nogi Quote
andzia69 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 no proszę - nie dosć, ze piękna to na dodatek zgodna z piesami!:) a to były wszystkie psy czy sunie też były? bo to ważna informacja, ze sunia nie jest agresywna do piesów - ani do zajaczków! Quote
Recommended Posts