sylfka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Romka napisał(a):Ten Twój tekst o Zuli z bidula damy na wątek jak już wszystko ustalimy z adopcją... Zula z bidula- PODOBA MI SIE!!!!!! bede tak ja nazywac hahahahaa Quote
sylfka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 witamy po kolejnym szkoleniu zojki NIESTETY Zojka nie bedzie cwiczyc IPO. bo sie do tego nie nadaje Tylko PT I socjalizacja oraz treningi pewnosci . Mam ogromną prosbe do Was [ chciała bym wiedziec jak wyglądało zachowanie zojki do pracowników schronu a dokładnie tylko do pracowników płci męskiej??? pytam bo o ile na poprzednim szkoleniuwydawało sie ze zojka miała problem( bała sie najpierw podejsc potem pogłaskac) w kontakcie z Mariuszem( szkoleniowcem) to na tym okazało sie ze to nie nie chodziło o niego ale ogolnie o męzczyzn.. zoja podchodzi do nich bierze smakołyk ale tylko jeesli miedzy nim a nia jest zachowany bezpieczny odstep-jesli mezczyzna zmniejsza ten odstep ( i chocby troche sie zblizy) ona ucieka Z kobietami nie ma problemu kazdej ufa, z kazdą chetnie podejmuje zabawe -włazi na głowe itd NAWET jak to miało miejsce dzis widzi jakąs pania po raz pierwszy w zyciu .Jak tylko Mariusz fachowo( nie tak jak ja ) opisze jej zachowanie od razu przekleje tutaj...w kazdym ze razie juz wiem ze bedziemy pracowac nad tą nieufnoscia do mezczyzn na kazdym kolejnym szkoleniu i nadal wzmacniac bedziemy w niej pewnosc .. co do samej pracy na posłuszenstwie -tu jestem zadowolona bo coraz lepiej widoczne sa efekty zwłaszcza pracy w grupie Quote
Romka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 sylfka napisał(a):witamy po kolejnym szkoleniu zojki NIESTETY Zojka nie bedzie cwiczyc IPO. bo sie do tego nie nadaje Tylko PT I socjalizacja oraz treningi pewnosci . Mam ogromną prosbe do Was [ chciała bym wiedziec jak wyglądało zachowanie zojki do pracowników schronu a dokładnie tylko do pracowników płci męskiej??? pytam bo o ile na poprzednim szkoleniuwydawało sie ze zojka miała problem( bała sie najpierw podejsc potem pogłaskac) w kontakcie z Mariuszem( szkoleniowcem) to na tym okazało sie ze to nie nie chodziło o niego ale ogolnie o męzczyzn.. zoja podchodzi do nich bierze smakołyk ale tylko jeesli miedzy nim a nia jest zachowany bezpieczny odstep-jesli mezczyzna zmniejsza ten odstep ( i chocby troche sie zblizy) ona ucieka Z kobietami nie ma problemu kazdej ufa, z kazdą chetnie podejmuje zabawe -włazi na głowe itd NAWET jak to miało miejsce dzis widzi jakąs pania po raz pierwszy w zyciu .Jak tylko Mariusz fachowo( nie tak jak ja ) opisze jej zachowanie od razu przekleje tutaj...w kazdym ze razie juz wiem ze bedziemy pracowac nad tą nieufnoscia do mezczyzn na kazdym kolejnym szkoleniu i nadal wzmacniac bedziemy w niej pewnosc .. co do samej pracy na posłuszenstwie -tu jestem zadowolona bo coraz lepiej widoczne sa efekty zwłaszcza pracy w grupie Zapytam w schronisku i porozmawiam z Mamanabank...wtedy napiszemy.Rozszyfruj tylko proszę skróty bo nie wiemy co znaczą... Quote
sylfka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='Romka']Zapytam w schronisku i porozmawiam z Mamanabank...wtedy napiszemy.Rozszyfruj tylko proszę skróty bo nie wiemy co znaczą... PT ( PIES TOWARZYSZ)-czyli posłuszenstwo , IPO -to obrona sportowa a jedno plus drugie to szkolenie IDBA, A to obecana str szkoleniowca Mariusza http://rragnarr.w.interia.pl/ Quote
sylfka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 nowe błekitne cudo z odblaskowymi gwiazdkami dla mojej Gwiazdeczki-Zojeczki Quote
sylfka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 na ostatnim zdj widac jak zojka jest nieufna do męzczyzn i jak ja niemal za dupke ja popycham zeby wzięła smakołyk od pana podczas gdy od kobit nie tylko brała ale i chetnie sie miziała z laskami :) Quote
Romka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Sylfka,fajna z Ciebie dziewczyna:lol:...i "corna" jak i ja...a Zoja faktycznie boi się mężczyzn...wyślę informację jak obiecałam...Twój głos w telefonie zupełnie mi do Ciebie nie pasuje...myślałam,że rozmawiam z dużą kobitą...;) Quote
sylfka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Pokazałam ...to nie ich pies ktorego skradziono... Quote
sylfka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Wrocilismy z kolejnego szkolenia.....zmeczeni ale zadowoleni. Zoja robi coraz wieksze postępy na posłuszenstwie(coraz lepsze chodzenie przy nodze i kontakcie) i lepsza praca na socjalizacji podczas której coraz bardziej widoczne stają sie jej demony z przeszłosci Zoja to pies po przejsciach ,bojazliwy i ostrożny w stosunku do mezczyzn. jak i do wszystkiego co nowe.Przerazaja ja odgłosy dzwieki którego zródła nie jest w stanie zlokalizowac itp. Szkoleniowiec Rragnarr podobnie jak ja przypuszczałam uwaza ze sucz niestety taka juz bedzie.Moja praca z Gwiazdeczka zarowno na kolejnych szkoleniach jak i w domu bedzie polegała na oswajaniu jej z lękami i na minimalizowaniu jej strachu bo tak naprawde nigdy sie go zojeczka nie pozbedzie .A to niestety oznacza ze Zojka nigdy nie bedzie robiła obrony-ona sie do tego ewidentnie nie nadaje- bo na obronie pies ma bliski kontakt z pozorantem a ona takowego unika . Trudno sie mówi-życie. Niestety nigdy nie dowiem sie co sie z nią działo od wieku szczeniecego a a raczej jak bardzo jakis kretyn skrzywdził ją- moze nie tyle fizycznie co zniszczył jej psychike i to w takim stopniu ze sunia ma głeboko zakorzenione lęki nie do wykorzenienia juz . Zreszta na dobrą sprawe ta wiedza i tak juz nic nie dała by bo suka jest dorosła. Grunt ze suka poza lekami nie ma rowniez agresji w sobie bo jak wiadomo nie ma nic gorszego niz agresja plus strach.Ja jednak nadal bede z nią pracowac-nadal znaczy dopóki obydwie bedziemy miec siłe. na razie szykujemy sie juz do chyba juz ostaniego w tym roku szkolenia w Rudce(od 23 do 25 września) ale najpierw pochwalimy sie jakimiś zdj jak tylko jakies dostaniemy od ciotek :) Zaraz po wrzesniowym zas szkoleniu szykujemy sie do 1 rocznicy( ZOJA JEST U MNIE JUZ 11 MIESIĄC!!!!) Quote
mamanabank Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Dzięki za obszerną relację! Ciekawią mnie te sprawy szkoleniowe, choć wszystko już od ciebie słyszałam, przeczytałam uważnie jeszcze raz. Czekamy na zdjęcia! Quote
doddy Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Zyczymy samych sukcesów wychowawczych! I czekamy na duuużo fot! Quote
Romka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 sylfka napisał(a):Wrocilismy z kolejnego szkolenia.....zmeczeni ale zadowoleni. Zoja robi coraz wieksze postępy na posłuszenstwie(coraz lepsze chodzenie przy nodze i kontakcie) i lepsza praca na socjalizacji podczas której coraz bardziej widoczne stają sie jej demony z przeszłosci Zoja to pies po przejsciach ,bojazliwy i ostrożny w stosunku do mezczyzn. jak i do wszystkiego co nowe.Przerazaja ja odgłosy dzwieki którego zródła nie jest w stanie zlokalizowac itp. Szkoleniowiec Rragnarr podobnie jak ja przypuszczałam uwaza ze sucz niestety taka juz bedzie.Moja praca z Gwiazdeczka zarowno na kolejnych szkoleniach jak i w domu bedzie polegała na oswajaniu jej z lękami i na minimalizowaniu jej strachu bo tak naprawde nigdy sie go zojeczka nie pozbedzie .A to niestety oznacza ze Zojka nigdy nie bedzie robiła obrony-ona sie do tego ewidentnie nie nadaje- bo na obronie pies ma bliski kontakt z pozorantem a ona takowego unika . Trudno sie mówi-życie. Niestety nigdy nie dowiem sie co sie z nią działo od wieku szczeniecego a a raczej jak bardzo jakis kretyn skrzywdził ją- moze nie tyle fizycznie co zniszczył jej psychike i to w takim stopniu ze sunia ma głeboko zakorzenione lęki nie do wykorzenienia juz . Zreszta na dobrą sprawe ta wiedza i tak juz nic nie dała by bo suka jest dorosła. Grunt ze suka poza lekami nie ma rowniez agresji w sobie bo jak wiadomo nie ma nic gorszego niz agresja plus strach.Ja jednak nadal bede z nią pracowac-nadal znaczy dopóki obydwie bedziemy miec siłe. na razie szykujemy sie juz do chyba juz ostaniego w tym roku szkolenia w Rudce(od 23 do 25 września) ale najpierw pochwalimy sie jakimiś zdj jak tylko jakies dostaniemy od ciotek :) Zaraz po wrzesniowym zas szkoleniu szykujemy sie do 1 rocznicy( ZOJA JEST U MNIE JUZ 11 MIESIĄC!!!!) To dopiero rok...mnie się wydaje,że było to tak dawno...tak dużo dzieje się innych rzeczy...czekamy na zdjęcia oczywiście:lol::lol: Quote
Romka Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 To samo miałam napisać,kolejna w kolekcji zapewne...:eviltong::evil_lol: Quote
sylfka Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Romka napisał(a):To samo miałam napisać,kolejna w kolekcji zapewne...:eviltong::evil_lol: zapewne powiadam Ci ze masz racje :lol: niebawem Zojka dostanie nową, rózowo-szare moro. Ale nie tylko ma kolekcje obrózek. Ma nawet kieckę-.białe rozkloszowane mini . kiedys jej załoze i wstawie fote Quote
sylfka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Juz 1 pazdziernika bedzie rok jak Zojka zamieszkała z nami...zanim jednak bedziemy obchodzic jej 1 adopcyjne urodziny i 3 ( bo tyle bedzie miec na oko wiec zrobimy jedne urodziny) mamy w planach : A)23-25września szkolenie w Rudce B) odwiedziny w Łowiczu( choc moze sie zdarzyc ze odwiedzimy Cioteczki łowickie po urodzinach) Quote
sylfka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Zoja juz po ścięciu przerośniętej miazgi. Trochę się z nią namordowałysmy -ja i 2 przemiłe P wetki bo na Zojkę głupi jaś a nawet 2 jego dawki niestety nie podziałały. nastepnym razem zabieg przeprowadzi się w znieczuleniu ogólnym żeby sucz nie musiała znów się aż tak stresować Quote
sylfka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 czas leci i to juz 2 lata i miesiac jak łaciate bydle jest u mnie . zoja jak to zoja -niereformowalny kretynek nadajacy sie tylko do kochania ;) grzeczna kochana ale nie ma pojecia o nauce ....trudno tak miało byc -nauczyła sie czego sie nauczyła i wiecej jej rozumek nie ogarnia . :cool3: Quote
Romka Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Sylfka:lol::lol::lol:...wieki całe,miło znów widzieć Twój wpis,pozdrowienia dla Ciebie i psiurów...no i jakieś zdjęcie wrzuć proszę,no dwa zdjęcia:lol: Quote
Recommended Posts