mamanabank Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 W Łowickim schronisku od niedawna przebywa cudowna i łagodna suczka ttb ZOJA. Do schroniska trafiła w zaawansowanej ciąży, jest po sterylizacji aborcyjnej. Pilnie poszukuje domu. Kontakt http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t i zdjęcia suni Quote
mamanabank Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Na zdjęciach jest jeszcze w ciąży, widac krągłości, szukała spokoju i odosobnienia, mimo to zbliżała się do ludzi. Quote
Romka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Cudna Zoja,garnie się do ludzi .W sobotę była na spacerku.Zobaczcie jakie ma smutne oczy.Zojkę,ktoś w zaawansowanej ciązy przywiązał do drzewa przed schroniskiem.Jest bardzo zadbana musiała być w domu. Quote
argusiowa Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ładna :) taki ma wdzięczny pycholek :) Quote
Figafiga Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Mam ja jutro dać na niebieskie??Troszkę inne zdjęcia tez by się przydały, najlepiej na tle zieleni, bez krat i przy nodze ;-) Quote
Romka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Figafiga napisał(a):Mam ja jutro dać na niebieskie??Troszkę inne zdjęcia tez by się przydały, najlepiej na tle zieleni, bez krat i przy nodze ;-) Są takie zdjęcia,mają je Paula i Kajka,moze wrzucą bo były z Zojką na sesji zdjęciowej. Quote
andzia69 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 śliczności:):) szkoda tylko, ze zamiast na kanapach to jest w schronie:(:( a idzie zima:(:( Quote
agaga21 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ale cudowna! co się dzieje, że takie cudownosci co dzień trafiają do schronisk? :( :( Quote
Romka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Przywiązali ją do drzewa pod schroniskiem,była w ciąży.Jest bardzo smutna.Zupełnie jeszcze niezniszczona schroniskiem,czyściutka i zadbana. Quote
andzia69 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 przydałby się jej dt, żeby nie musiała poznawać jak to jest w schronie:( ech:(:( Quote
agnieszka32 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 andzia69 napisał(a):przydałby się jej dt, żeby nie musiała poznawać jak to jest w schronie:( ech:(:( Przydałby się, tylko skąd je brać ... Jest bardzo piękna. :( Quote
Jenny19 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Piękna jest i moje ulubione umaszczenie krówki:-( Jak będą potrzebne ogłoszenia to dajcie znać Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Właściwie jest już po sterylizacji, była na sesji zdjęciowej, więc lada moment powinny być dobre zdjęcia, trzeba się dowiedzieć ile ma lat i można ogłaszać bidulkę piękną. Quote
doddy Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jest wolny DT z samcem astem i kotem w Wawie. Tylko pytanie jak Zojka by zareagowała na zwierzyniec? Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Ile mamy czasu, żeby to sprawdzić, żeby mieć orientację? (bo kurczę na 100% nie da się przewidzieć...) Quote
Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z lecznicą w ,której dokonano zabiegu.Pani doktor określiła jej wiek na około 1,5 roku.W lecznicy była bardzo grzeczna,łagodna ,bała się.Zdaniem p.doktor musiała być w domu,wskazuje na to jej zachowanie w lecznicy(nie chciała zostać dłuzej na wybiegu w lecznicy).W lecznicy w czasie kiedy przebywała w niej Zoja nie było kotów i psów ,więc p.doktor trudno jest powiedzieć coś więcej o jej zachowaniu w stosunku do zwierząt.Stan ogólny zdrowia suczki,bardzo dobry! Quote
Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dzwoniłam do schroniska i poprosiłam,zeby Zojka do czasu kiedy nie sprawdzimy jej na inne zwierzęta nie została nikomu przekazana.Zojce nalezy się lepszy los niż łańcuch u chłopa. Quote
Romka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Prawdopodobnie jutro Mamanabank sprawdzi Zojkę na inne zwierzęta .Pojedzie do schroniska ze swoimi psiakami i dziećmi. Quote
doddy Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Nie śpieszy się ze sprawdzaniem :) Z Natalią rozmawiałam jakiś czas temu, że Sylwia z Wawy może zostać DT, ale ma samca i kota właśnie. Wiem jednak, że znaleźć psa tolerującego koty to nie lada wyzwanie przy TTB. Quote
ania z poznania Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Mam tak fatalny internet od trzech dni, dopiero za czwartym razem udało mi się sunię zobaczyć. Mam nadzieję, że teraz mnie nie wyrzuci ;). Quote
fioneczka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 ogrom nowych psiaków w schronach ... a za chwilę zima ... :( śliczna sunia ... Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 doddy napisał(a):Nie śpieszy się ze sprawdzaniem :) Z Natalią rozmawiałam jakiś czas temu, że Sylwia z Wawy może zostać DT, ale ma samca i kota właśnie. Wiem jednak, że znaleźć psa tolerującego koty to nie lada wyzwanie przy TTB. Czy ten DT jest Wam znany, czy trzeba go sprawdzić dopiero :-) Quote
doddy Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jest jak najbardziej znany, Sylwia ma psiaka z adopcji. :) Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 To super. Jutro postaram się podjechać do Zoji i rozruszać ją trochę, ale ona jest w takiej kondycji psychicznej, że wydaje się być niewinną oazą łągodności, kto wie jak się będzie zachwowywać gdy się rozkręci, dużo zależy od Sylwii. Quote
Recommended Posts