Jump to content
Dogomania

Maciupka sunieczka starowinka w...nowym domku:)

Recommended Posts

Posted

Nietoperek to malutka sunieczka- od niedawna w schronisku. Przerażona wystraszona, postawiona na podłogę ucieka, chowa się. Bardzo pilnie szukamy domu dla niej. Schronisko nie jest miejscem dla takiego nietoperka. Suczka jest już starsza (zęby w takim sobie stanie, raczej gorszym....trochę bardzo gorszym), ale oczka są czyste i generalnie jest w dobrej kondycji. Wszyscy dbają o nią, ale nie jesteśmy w stanie zapewnić jej 100% bezpieczeństwa; schronisko jest przepelnione, nawet jako biurowa jest tylko jedną z wielu.

Czy ktoś przygarnie to przerazone maleństwo?

Nietoperek jest nauczony czystości, jest kochany i waży maks 3kg

Schronisko dla Zwierząt w Elblągu

tel: 603 300 926

ps. "przerażone maleństwo" nie jest zainteresowane kotami; jednak fuka na nie, gdy zbliżą się do jej miski. Fuka także na człowieka, jeśli chce ją głaskąc w czasie jedzenia; więc charakterny nietoperek.
te: 785 132 983

Posted

Nietoperka jest wspaniała! Mieszka w klatce kenelowej w biurze, wychodzi na spacerki, nie ma mowy o tym zeby załatwiła asie w budynku. JAk tylko widzi kogos znajomego zaczyna drapac w podłoge zeby ja wypuscic, ale poglaskac :) Kochana małą :)

Posted

Anna34 napisał(a):
Dzień dobry,mam pytanie:czy wiadomo,jak sunia reaguje na koty? Pewnie to trudno sprawdzić w schroniskowych warunkach,ale może juz ktos wie. dziekuje.

sprawdzenie nie sprawie problemu:) Tylko, że trzeba pamiętać, ze nie zawsze jest "wymierne"; w domu jednak zachowanie suki może ulec zmianie.....ale...sprawdzimy:) już daję znać do schroniska.

Posted

więc tak: Gosia weszła z nią do kociarni (tam jest z 50 kotów). Nietoperka je olała; koty podchodziły, wąchały dupkę i nic. Nie była zaintersowana. Z kotem w jednym pomieszczeniu- też brak zaitnersowania, natomiat kot, który zblizył się do niej, kiedy jadła, został ofuknięty. I..nie tylko kot, Gosia też. A więc już wiemy, że dom na pewno bez małych dzieci i nie można grzebać w misce jak nietoperka je;)

Posted

szukalyscie czegos dla niej tu http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZPŁATNY-Dom-Tymczasowy-wątek-zgłoszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane

http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSÓW-(Brodnica-woj.-kuj.-pom.)-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom!

jej potrzebny jest domowy tymczas ,moze ja gdzies ktos przetrzyma DS powinien szybko sie znalesc dla takiej Kruszyny
posciagajcie dziewczyny z W-wy tam szybko sie malenstwa wyadoptowuja

Posted

a no faktycznie:) mala ma ogloszenia na portelu elbląskim i fb na razie. dzwonila chętna, kontaktowała się ze schroniskiem. Wydawała się b. ok. Ale nie wiem jaka zapadła decyzja. czekam na relacje ze schroniska.

Posted

koniecznie trzeba ja sprawdzic
czy sunia miala juz sterylke !!!!! to bardzo wazne -takie malenstwa w MODZIE!!!!!!!!
porozsylam watek wieczorem ,pedze do pracy ;)

Posted

E-S napisał(a):
Zapisuję wątek mikrosuni.
Czy ona jest zgłoszona na mikropsiaki w potrzebie ?

Dzięki:) Nietoperka już w nowym domku. Odnośnie domu,j Ja odniosłam b. pozytywne wrażenie, dziewczyny w schronisku też. Dom, ogródek, córka z matką (dziatek brak) Mała pewnie będzie ciachnieta po zakończeniu kwarantanny- bo została na razie wydana na DT- żeby odczekać resztę już w domku, a nie w schronisku:)

Posted

Nie. nie byl nikt. Dom 50 km od schroniska. Kobieta zobaczyła ogłoszenie, zadzwoniła, wsiadła w samochód i przyjechala. I raczej nie ma takich mozliwosci, zeby sprawdzać wszystkie domy przed (psów jest około 300). Są wyjątki (amstaffy np, albo jesli pies jest dowożony itp).

Wizytę po można zrobić jak najbardziej- najlepiej znaleść kogoś z tamtej okolicy, jeśli ktoś jest. Tylko na to ja wplywu nie mam. Nie pracuję w schronisku i nie mam dostępu do adresów nowych domków. Ale kobieta i tak musi sie stawić z psiakiem w schronisku po ukończeniu DT na szczepienie i podpisanie umowy DS oraz pózniej na sterylkę, więc psiaka jeszcze zobaczymy.

edit: dziewczyny mówią, że kobieta pozostawila po sobie jak najlepsze wrażenie. Wlasnego psiaka zostawila z matką poza bramą schroniska (zeby go nie stresować). Piesek wypielęgnowany, wesoly, w szeleczkach (nie spodobalo jej się, ze malutka chodzi w obróżce zamiast wlasnie w szelkach). Okazalo się, ze sama pomaga zwierzakom wpotrzebie i dlatego też od razu po przeczytaniu ogloszenia zdecydowala się przejechać te 50 km, zeby dać malenkiej domek. Przyjęła ją na DT, ponieważ Nietoperka nie zakonczyla jeszcze kwarantanny. Opcja DT jest taka, ze jesli zglosi się wlasciciel, ona będzie mała musiala oddać. Z cięzkim sercem, ale zgodzila sie na takie warunki. No i jak pisałam, wkrótce przyjedzie na sterylkę:)

będzie dobrze:)