Charly Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Nietoperek to malutka sunieczka- od niedawna w schronisku. Przerażona wystraszona, postawiona na podłogę ucieka, chowa się. Bardzo pilnie szukamy domu dla niej. Schronisko nie jest miejscem dla takiego nietoperka. Suczka jest już starsza (zęby w takim sobie stanie, raczej gorszym....trochę bardzo gorszym), ale oczka są czyste i generalnie jest w dobrej kondycji. Wszyscy dbają o nią, ale nie jesteśmy w stanie zapewnić jej 100% bezpieczeństwa; schronisko jest przepelnione, nawet jako biurowa jest tylko jedną z wielu. Czy ktoś przygarnie to przerazone maleństwo? Nietoperek jest nauczony czystości, jest kochany i waży maks 3kg Schronisko dla Zwierząt w Elblągu tel: 603 300 926 ps. "przerażone maleństwo" nie jest zainteresowane kotami; jednak fuka na nie, gdy zbliżą się do jej miski. Fuka także na człowieka, jeśli chce ją głaskąc w czasie jedzenia; więc charakterny nietoperek. te: 785 132 983 Quote
malagos Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Prawie ratlerek.... Ja juz kolejnego nie zmieszczę.......... Quote
conceited Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 w dziale "przygarne psa" jest watek, w ktorym ktos szuka mini pieska. slicznotka, biedulka :( Quote
Charly Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=795718&ns0=0&n2=0&zaa=0&id_kat=0&fot=0&rodzaj=0&fir=0&lw=1&slw=&cmin=&cmax=&kat1=0&kat2=0&kat3=0 Quote
Charly Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 wiem Malagos kochana... widzę Cię wszędzie na wątkach mikrusów...ech. Quote
Charly Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Nietoperek,22533 Quote
Patyś_ Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Nietoperka jest wspaniała! Mieszka w klatce kenelowej w biurze, wychodzi na spacerki, nie ma mowy o tym zeby załatwiła asie w budynku. JAk tylko widzi kogos znajomego zaczyna drapac w podłoge zeby ja wypuscic, ale poglaskac :) Kochana małą :) Quote
Anna34 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dzień dobry,mam pytanie:czy wiadomo,jak sunia reaguje na koty? Pewnie to trudno sprawdzić w schroniskowych warunkach,ale może juz ktos wie. dziekuje. Quote
auraa Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Śliczne maleństwo. Nie wierzę, że jest starszą panią! Quote
marlenka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Przepraszam że zasmiecam wątek ale licze na Wasza pomoc w głosowaniu na Krakvecie ...http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12503&p=90861#p90861 na dogo wygrała Ala Orzechowska , na Krakvecie potrzebujemy Waszej pomocy równiez , kto nie oddał głosu - prosze zagłosujcie Quote
Charly Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Anna34 napisał(a):Dzień dobry,mam pytanie:czy wiadomo,jak sunia reaguje na koty? Pewnie to trudno sprawdzić w schroniskowych warunkach,ale może juz ktos wie. dziekuje. sprawdzenie nie sprawie problemu:) Tylko, że trzeba pamiętać, ze nie zawsze jest "wymierne"; w domu jednak zachowanie suki może ulec zmianie.....ale...sprawdzimy:) już daję znać do schroniska. Quote
Charly Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 więc tak: Gosia weszła z nią do kociarni (tam jest z 50 kotów). Nietoperka je olała; koty podchodziły, wąchały dupkę i nic. Nie była zaintersowana. Z kotem w jednym pomieszczeniu- też brak zaitnersowania, natomiat kot, który zblizył się do niej, kiedy jadła, został ofuknięty. I..nie tylko kot, Gosia też. A więc już wiemy, że dom na pewno bez małych dzieci i nie można grzebać w misce jak nietoperka je;) Quote
IVV Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 strasznie malo dziewczyn tutaj ...czy mala ma juz ogloszenia ? 7 miesiecy temu moi rodzice adoptowali klona tej male ;) Quote
IVV Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 szukalyscie czegos dla niej tu http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZPŁATNY-Dom-Tymczasowy-wątek-zgłoszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane http://www.dogomania.pl/threads/126059-HOTEL-DLA-PSÓW-(Brodnica-woj.-kuj.-pom.)-Niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom! jej potrzebny jest domowy tymczas ,moze ja gdzies ktos przetrzyma DS powinien szybko sie znalesc dla takiej Kruszyny posciagajcie dziewczyny z W-wy tam szybko sie malenstwa wyadoptowuja Quote
Charly Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 a no faktycznie:) mala ma ogloszenia na portelu elbląskim i fb na razie. dzwonila chętna, kontaktowała się ze schroniskiem. Wydawała się b. ok. Ale nie wiem jaka zapadła decyzja. czekam na relacje ze schroniska. Quote
IVV Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 koniecznie trzeba ja sprawdzic czy sunia miala juz sterylke !!!!! to bardzo wazne -takie malenstwa w MODZIE!!!!!!!! porozsylam watek wieczorem ,pedze do pracy ;) Quote
Patyś_ Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nietoperka na pewno będzie wyciachana po kwarantannie. :) Maleństwa w modzie, nie damy się im rozmnażać :D Quote
E-S Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zapisuję wątek mikrosuni. Czy ona jest zgłoszona na mikropsiaki w potrzebie ? Quote
Charly Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 E-S napisał(a):Zapisuję wątek mikrosuni. Czy ona jest zgłoszona na mikropsiaki w potrzebie ? Dzięki:) Nietoperka już w nowym domku. Odnośnie domu,j Ja odniosłam b. pozytywne wrażenie, dziewczyny w schronisku też. Dom, ogródek, córka z matką (dziatek brak) Mała pewnie będzie ciachnieta po zakończeniu kwarantanny- bo została na razie wydana na DT- żeby odczekać resztę już w domku, a nie w schronisku:) Quote
IVV Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 a ktos u nich byl ? powidlo sie malenkiej tak jak mojej Zulce ;) Quote
Charly Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Nie. nie byl nikt. Dom 50 km od schroniska. Kobieta zobaczyła ogłoszenie, zadzwoniła, wsiadła w samochód i przyjechala. I raczej nie ma takich mozliwosci, zeby sprawdzać wszystkie domy przed (psów jest około 300). Są wyjątki (amstaffy np, albo jesli pies jest dowożony itp). Wizytę po można zrobić jak najbardziej- najlepiej znaleść kogoś z tamtej okolicy, jeśli ktoś jest. Tylko na to ja wplywu nie mam. Nie pracuję w schronisku i nie mam dostępu do adresów nowych domków. Ale kobieta i tak musi sie stawić z psiakiem w schronisku po ukończeniu DT na szczepienie i podpisanie umowy DS oraz pózniej na sterylkę, więc psiaka jeszcze zobaczymy. edit: dziewczyny mówią, że kobieta pozostawila po sobie jak najlepsze wrażenie. Wlasnego psiaka zostawila z matką poza bramą schroniska (zeby go nie stresować). Piesek wypielęgnowany, wesoly, w szeleczkach (nie spodobalo jej się, ze malutka chodzi w obróżce zamiast wlasnie w szelkach). Okazalo się, ze sama pomaga zwierzakom wpotrzebie i dlatego też od razu po przeczytaniu ogloszenia zdecydowala się przejechać te 50 km, zeby dać malenkiej domek. Przyjęła ją na DT, ponieważ Nietoperka nie zakonczyla jeszcze kwarantanny. Opcja DT jest taka, ze jesli zglosi się wlasciciel, ona będzie mała musiala oddać. Z cięzkim sercem, ale zgodzila sie na takie warunki. No i jak pisałam, wkrótce przyjedzie na sterylkę:) będzie dobrze:) Quote
Recommended Posts