Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Aldrumka jak możesz prosze Cię zrób bazarek. Maja w nocy kaszlała bardzo. Kupka wczoraj była normalna dzisiaj rano była wolniejsza. Nie wiem czy to wynik podania surowicy? zmiana jedzenia? Quote
bela51 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 A co z Guciem i Ciaputkiem? Jaki jest ich stan ? Quote
Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Gucio w dalszym ciągu wymiotuje i ma biegunkę krwistą, nie można tego zatrzymać. Ciaputek miał już wczoraj biegunkę z krwią, 40 stopni gorączki:-(:-( Quote
esperanza Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Aldrumka wysyłam zdjęcia i opisy na maila. Z naszego doświadczenia wiem, że w walce z pp bardzo pomocny jest interferon, ale to są ogromne koszty i nie każdy weterynarz chce podawać. Co do surowicy- najlepiej podawać ją, gdy szczeniak ma wysoką temperaturę, właśnie w okolicach 40 stopni. Walczcie maluchy, trzymam kciuki. Quote
Ulka18 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 To ile dni juz Gucio wymiotuje i ma biegunke? Przeciez to jest bardzo bolesna choroba dla psa. Czy ten wet leczacy Gucia podaje mu leki przeciwbólowe? Co mowi wet - czy dalsze uporczywe leczenie nie powoduje większej męki u psa? Quote
grzenka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Matko:-(, trzymam kciuki jak najmocniej. Quote
Aldrumka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 esperanza napisał(a):Aldrumka wysyłam zdjęcia i opisy na maila. Sprawdzilam wszystko przeszło, bazarek zrobię bardzo późnym wieczorem Quote
fiorsteinbock Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Basiu, podaj dane na PW. Gucio, Ciaputek, Maja - walczcie prosze :( Quote
mmd Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wczoraj tu wlazłam po banerku i podczytuję. Bardzo współczuję. Quote
Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Ulka18 od soboty Gucio sie męczy, ale dostaje przeciwbólowe, kroplówki. Dzisiaj nawet zamerdał ogonkiem na widok Pani doktor/ dzwoniłam dzisiaj/ - to jest nadzieja, że da radę. Wiem, że to niesamowite cierpienie, ale czy pozbawić go tej szansy, gdy jednak ona jest? Za chwile zadzwonie jeszcze raz zapytam czy bardzo cierpi Quote
agusiazet Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Jak zamerdał bidulek ogonkiem - będzie dobrze z Guciem! Quote
kaskadaffik Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Wszystkie psiaki dzisiaj mają się dobrze, nigdzie nie znalazłam biegunki, wymiotów, Amelka miała 39,1, więc dobrze, Fredzik też nie miał gorączki. Wszystkie psy zjadły pieknie, pobiegały, za to ja leżę juz w domu :-( Miejmy nadzieję, że się nic nie będzie pogarszało, Asia zamówiła surowice, Kuba ma się jakby lepiej, jak weszłam na chwilę do domu, to wstał i sam wyszedł się wysikać, czego wczoraj nie był w stanie zrobić niestety. Mam nadzieję, że to dziadostwo odpuści, a Maluszki dojdą do siebie... Quote
Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Gucio jest słaby, ale ból fizyczny, przy podawaniu przeciwbólowych leków, jest znośny. Bardziej Pani doktor mówi o dyskomforcie /tak jak my ludzie mamy przy grypie żołądkowej/, maluszek jest wymęczony, osłabiony ale też i obolały. Ale będzie dobrze. Quote
Ulka18 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Fredzio i Amelcia byly szczepione przeciw wirusowkom wczesniej? Basia pisalas, zeby sa szczepione, ale na jakie choroby? Parvo niszczy kosmki jelitowe, to nie to samo co nasza grypa zoladkowa. Przy grypie zoladkowej nie ma krwawej biegunki. Quote
Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 wiem Agusia - ja moje dziecko leczyłam w Centrum Zdrowia Dziecko - długie lata na to paskudztwo. Ja nie mam książeczke Fredzia i Amelci. Mam tylko ksiązeczki Ciaputka i maluszków. Wczoraj czytałam na temat tych szczpionek/ cholerka nazw teraz nie pamiętam/ ale wiecie na pewno - jedna naklejka /to pierwsze szczepienie brązowa naklejka szczepione maluchy w tarnobrzegu/ drugie zielona i rózowa /szczepione u dr kozioła. porównując szczpionkę mai i Gucia /ta pierwszą brązową/ to one mają inną a Ciaputek ma inną /szczepienie u dr Koozioła/ . Quote
ewkar Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Basiu, wygoogluj sobie l`lizynę, handlowa nazwa Enisyl-F. Moim zdaniem lek cudowny, to enzym zwalczający wirusy. Nie będę się rozpisywać, napiszę tylko jeszcze ,że sprawdza się nawet w leczeniu białaczki. Pytałam o wetów.Tylko Oręziak ma klatki i warunki do przetrzymania zwierząt. Quote
Ania012 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dziewczyny czy ja mogę podrzucić jeszcze kilka rzeczy na bazarek, tak by powstał jeden? Czy zrobić osobny? Basiu jak maluszki? Quote
agusiazet Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Szczeniorki, jak się macie? Zdecydowanie lepiej? Quote
Basia1968 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Gucio bez zmian, ciutkę lepiej, ale jednak. Potrzeba jeszcze troszke czasu. Ciaputek jest znacznie lepszy. Maja kaszle nadal, miała biegunke jak przyszłam z pracy, ale przed godzina zrobiła koopke normalnej gęsości ni mniej ni więcej. Quote
agusiazet Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Basia1968 napisał(a):Gucio bez zmian, ciutkę lepiej, ale jednak. Potrzeba jeszcze troszke czasu. Ciaputek jest znacznie lepszy. Maja kaszle nadal, miała biegunke jak przyszłam z pracy, ale przed godzina zrobiła koopke normalnej gęsości ni mniej ni więcej. To najmocniej zaciskam kciuki za Guciulka!!! Quote
kaskadaffik Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dobrze, że jest lepiej a z Ciaputkiem dobrze, spijcie dobrze Maluszki :) Quote
Basia1968 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 jEDNAK JEST BARDZO ŹLE BARDZO ***** MAĆ ŹLE!!!!! GUCIO MA PRZETACZANA TERAZ KREW. ZNISZCZONE JELITKA. TO JEST OSTATNIA NITECZKA!!! Quote
bela51 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 O,Boze, skad taki nagły kryzys ? Biedny maluch, mimo wszysto miejmy nadzieje, ze wyjdzie z tego. Quote
Basia1968 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 O 1 w nocy zaczął czuc się jeszcze gorzej. Nie pamiętam co doktor mi teraz mówił, nie pamiętam po prostu. Chyba oszaleję.!!!!!!! Quote
Recommended Posts