ageralion Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Fuks zamieszkal w nowym domu w Szczecinie :multi: Przedstawiam Wam Fuksa, znalezionego latem na jednym z ogrodkow dzialkowych w Szczecinie. Byl przywiazany do plotu w upalny dzien, bez wody i jedzenia.... 1.Imię Fuks 2. Płeć Pies 3. Wiek ok. 1 – 1,5 roku 4. Umaszczenie i cechy charakterystyczne Szary z białymi znaczeniami, uszy i ogon naturalne 5. Czip Brak 6. Ogólny stan zdrowia i szczepienia Bardzo dobry 7. Sterylizacja Tak 8. Wielkość Przed kolano 9. Zachowanie: Wesoły, energiczny i bardzo dobrze ułożony - czy zachowuje czystość w domu? Nie wiem gdyż w domu jest bardzo rzadko ale jak jest to zachowuje sie bardzo dobrze i czysto! - czy niszczy albo hałasuje, pod nieobecność właściciela? Pod naszą nieobecność pies znajduje się na posesji ale nie szczeka nie rozwala żadnych rzeczy nie podbiega do płotu wieszając się na nim i szczekając na przechodniów - jak chodzi na smyczy? W miarę ok nie szarpie czasem jak cos wącha to przyspieszy - czy zna podstawowe komendy? Tak zna potrafi siadać, podejść, odejść, przynieść np patyk na komendę 10. Zachowanie względem dzieci Bardzo dobre 11. Zachowanie względem zwierząt Bardzo dobre 12. Dla Kogo? Tylko dla poważnych ludzi którzy go nie skrzywdzą jak jego wcześniejszy(nie ja) nienormalny właściciel, który zostawił go w upalne dni przywiązanego do drzewa bez picia i jedzenia 13. Historia Pies był przywiązany do drzewa na ogrodach działkowych w Szczecinie. Ktoś zaprowadził go do zarządu, a stamtąd miał trafić do schroniska. Na szczęście trafił na mnie i jak zobaczyłem go wychudzonego i pomyślałem co się z nim stanie w schronisku, to musiałem go przygarnać, dopóki nie znajdzie domu. My nie mamy warunków, gdyż mieszkamy na 30 m2 i mamy 3 miesięcznego synka, więc w domu nie ma miejsca, a na zewnątrz te psy nie mogą mieszkać. Idzie zima i nie chciałbym, żeby się rozchorował. Gdybym miał warunki, to na pewno nikt by go nie dostał 14. Kontakt Marek i Marta, tel 508 154 802 Tekst do ogloszen: Mam na imię Fuks, jestem posłuszny, znam komendy, nie niszczę, nie hałasuje, słowem staram się jak umiem, żeby mój Pan był ze mnie dumny. Uwielbiam ludzi i tych dużych i tych małych, świetnie dogaduje się ze zwierzętami. Mama dopiero rok, wiec jeśli czegoś jeszcze ode mnie oczekujesz, to chętnie się nauczę, bo uwielbiam nowe wyzwania. No i właśnie... Jaki bym nie był cudowny, mojemu Panu się nie podobałem.. Pewnego dnia poprostu poszedł ze mną na działkę i przywiązał do płotu bez wody i jedzenia.. Historia jakich wiele, powiadasz? Tylko dlaczego to ja: mądry, ułożony, posłuszny mam cierpieć za Ciebie: głupiego, nieodpowiedzialnego, bezlitosnego? Gdyby Twój los zależał ode mnie nie wahałbym się siedzieć głodny, gdybyś nie miał pieniędzy, żeby mnie nakarmić. Zedrzeć łap, gdybyś się zgubił i trzeba by było Cię szukać, czy nawet zginąć w Twojej obronie. Wiedziałeś, że tak jest, więc zostawiłeś mnie: bez jedzenia i picia, żebym zdarł łapy szukając Cię i zginął, kiedy Cię nie znajdę... Kontakt w sprawie adopcji: Marta 517680264, Agnieszka 600881691 ttbszczecin@gmail.com http://ttb.szczecin.pl Quote
agnieszka32 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Piękny jest! Tylko zdjęcia musimy mu lepsze porobić ;) Quote
kamilqax95x Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 A on ma jakiś tekst do ogłoszenia ??? Choleraaa możesz coś skrobnąć dla niego ?? :) Quote
kamilqax95x Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dodałam go na Cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fuks,22557 Quote
ageralion Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Mamy piekny tekst ogloszeniowy dla Fuksa, napisany przez nasza niezastapiona Choleree :) Mam na imię Fuks, jestem posłuszny, znam komendy, nie niszczę, nie hałasuje, słowem staram się jak umiem, żeby mój Pan był ze mnie dumny. Uwielbiam ludzi i tych dużych i tych małych, świetnie dogaduje się ze zwierzętami. Mama dopiero rok, wiec jeśli czegoś jeszcze ode mnie oczekujesz, to chętnie się nauczę, bo uwielbiam nowe wyzwania. No i właśnie... Jaki bym nie był cudowny, mojemu Panu się nie podobałem.. Pewnego dnia poprostu poszedł ze mną na działkę i przywiązał do płotu bez wody i jedzenia.. Historia jakich wiele, powiadasz? Tylko dlaczego to ja: mądry, ułożony, posłuszny mam cierpieć za Ciebie: głupiego, nieodpowiedzialnego, bezlitosnego? Gdyby Twój los zależał ode mnie nie wahałbym się siedzieć głodny, gdybyś nie miał pieniędzy, żeby mnie nakarmić. Zedrzeć łap, gdybyś się zgubił i trzeba by było Cię szukać, czy nawet zginąć w Twojej obronie. Wiedziałeś, że tak jest, więc zostawiłeś mnie: bez jedzenia i picia, żebym zdarł łapy szukając Cię i zginął, kiedy Cię nie znajdę... Quote
ageralion Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Mam dobre wiadomosci, Fuks dzisiaj zamieszkal w nowym swietnym domku, przecznice obok mnie :) Quote
kamilqax95x Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Zapraszam na bazarek, z którego dochód zostanie przeznaczony na TTB Szczecin :smile: A na nim: torebki, kolczyki i wiele innych ! ;-) http://www.dogomania.pl/threads/1967...4#post15771724 Zapraszam ! Quote
kamilqax95x Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Zapraszam na BAZAREK na TTB Szczecin. Versace, Clinique, L'Oreal, Arden na TTB Szczecin. http://www.dogomania.pl/threads/1981...znie-zapraszam! Quote
Recommended Posts