Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pudelek ma 4 lata, jego pani od 2 miesięcy leży w spzitalu, apotem idzie do domu opieki. chłopak pilnie szuka dt lub ds, bo tam, gdzie jets, nie może długo zostać, i tak sie zasiedział.

zgłosił się jeden dom, własnie w lubrzy. tRZeba przeprowadzić wizytę, pies to 4letni niekastrowany samiec.
plis, pomoóżcie - boimy sie, ze nie znajdziemy szybko domu bliżej, a bez wizyty nie oddamy "rasowca".
pies będzie miał umowę na fundację viva.

wątek pudelków, on gdzieś na ostatnich stronach (tobiaszek lub pudelek z radomia):
http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-PROSIMY-O-OGŁOSZENIA/page296

Posted

Też poszło PW.

Okazuje się, że dzięki Dogomanii można się też poduczyć lokalnej geografii - jest u nas w opolskim także LubRZA, ale niestety bardziej na południu, ponad 100 kilometrów ode mnie :/. W związku z tym mogłabym co najwyżej pod koniec przyszłego tygodnia tam podskoczyć, jeśli więc ktoś jest z okolic Prudnika i ma czas, to fajnie byłoby zrobić to wcześniej, żeby piesek nie czekał tyle czasu.

Posted

Ja mam blisko do Lubrzy, zaledwie rzut beretem ;),,tylko problem w tym, że teraz mnie w Polsce nie ma i jeszcze za szybko nie będzie..dopiero wyjechałam..no pech..:roll:

Posted

kurde, dziewczyny, nie wiem, co robić. jest jeszcze jedne chętny dom, w pniewach. moze tam szybciej znajde kogoś na wizytę, wtedy nie będę was ciągać? sama nie wiem..... ren, faktycznie choelra pech. a możeznasz kogos z okolic?

Posted

nie chcę robić Wiośnie wilczej przysługi, ale może Ona pomogłaby? tylko nie bywa na dogo często, raczej sporadycznie, ale mam nr telefonu. Wiosna - od hoteliku Nadinka, itd)

Posted

rozmawiałam z Wiosną niestety to jest od Niej około 100 km w jedną stronę i sprawdzenie domku nie będzie możliwe. W Opolu działa Fundacja Fioletowy Pies może spróbować jakoś z nimi... tylko ja stamtąd nikogo nie znam :(

Posted

kastracja po stronie przyszłego włascicela - w dt nie ma szans. ich trzeba namówić na szczepienie p. wscieklicy (żadnych odnotowanych w książeczce!). mam nadzieję, ze to się udało. prawny opiekun ma przeciez emeryturę właścicielki. i obiecywał szczepienie...
a dt? ech, niecierp[liwi się, no co.
jest ejszcze dom w kozienicach do sprawdzenia i ew. w warw=szawie, co by łoby zbawieniem, ale zobaczymy, czekam na kontakt. a dom wygląda super.

100km to zdecydowanie bez sensu wiosnę ciągać.