sleepingbyday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 pudelek ma 4 lata, jego pani od 2 miesięcy leży w spzitalu, apotem idzie do domu opieki. chłopak pilnie szuka dt lub ds, bo tam, gdzie jets, nie może długo zostać, i tak sie zasiedział. zgłosił się jeden dom, własnie w lubrzy. tRZeba przeprowadzić wizytę, pies to 4letni niekastrowany samiec. plis, pomoóżcie - boimy sie, ze nie znajdziemy szybko domu bliżej, a bez wizyty nie oddamy "rasowca". pies będzie miał umowę na fundację viva. wątek pudelków, on gdzieś na ostatnich stronach (tobiaszek lub pudelek z radomia): http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-PROSIMY-O-OGŁOSZENIA/page296 Quote
Wavix Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Jeśli w LubSZY, nieopodal Brzegu to ja mogę sprawdzić dom - nie ma problemu. Szczegóły na PW proszę :). Quote
sleepingbyday Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 odpowiadam na pw. swoją drogą ciekawe, czy to lubsza, czy lubrza? w smsie od potencjalnego ds stało jak byk przez RZ. Quote
Wavix Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Też poszło PW. Okazuje się, że dzięki Dogomanii można się też poduczyć lokalnej geografii - jest u nas w opolskim także LubRZA, ale niestety bardziej na południu, ponad 100 kilometrów ode mnie :/. W związku z tym mogłabym co najwyżej pod koniec przyszłego tygodnia tam podskoczyć, jeśli więc ktoś jest z okolic Prudnika i ma czas, to fajnie byłoby zrobić to wcześniej, żeby piesek nie czekał tyle czasu. Quote
sleepingbyday Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 dalej szukamy osoby do sprawdzeniu domu w lubRZy , w opolskim, OKOLICE PRUDNIKA!!! Quote
sleepingbyday Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 nikt.... słuchajcie, nawet, jesli to jest kilkanascie km, to i tak mniej, niz kilkaset. albo szans apsa na normalne zycie przepadnie... Quote
Poker Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 poproście o wizytę pokladziu, która adoptowała od nas Dunię. Mieszka w Nysie, 30 km od Prudnika. Quote
RenW Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ja jestem z Prudnika, ale obecnie przebywam za granicą...:shake: Quote
marzenkap Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ja jestem z Opola ale nigdy nie robiłam takiej wizyty....nie wiem o co pytać... Quote
Monday Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Napisz do SBD....to nic strasznego. Musisz tylko porozmawiać, popatrzeć i przekazać co zauważyłaś... Quote
sleepingbyday Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 słuchajcie, a ktora z was jest blizej, zeby to było choc troche ergonomiczne... Quote
marzenkap Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 patrzyłam na mape do Lubrzy mam 50-55 km,RenW bedzie miała 4-5 km tylko problem jest taki ze jest za granicą .... Quote
RenW Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Ja mam blisko do Lubrzy, zaledwie rzut beretem ;),,tylko problem w tym, że teraz mnie w Polsce nie ma i jeszcze za szybko nie będzie..dopiero wyjechałam..no pech..:roll: Quote
sleepingbyday Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 kurde, dziewczyny, nie wiem, co robić. jest jeszcze jedne chętny dom, w pniewach. moze tam szybciej znajde kogoś na wizytę, wtedy nie będę was ciągać? sama nie wiem..... ren, faktycznie choelra pech. a możeznasz kogos z okolic? Quote
Monday Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Pniewy za grójcem jak na mszczonów się jedzie? To kogoś z grójca trzeba by szukać. Jakby co tam bez problemu podrzucę Tobiego osobiście :) Zapraszam na bazarek dla Yogiego http://www.dogomania.pl/threads/193786-MEEEGAAA-wielki-i-tani-ANTYKWARIAT.-Aukcja-do-18.10-dla-YOGIEGO?p=15471205#post15471205 Quote
RenW Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Niestety, nie znam nikogo z moich stron.. mam wrażenie, że jestem tu sama..:roll: Zostaje Kędzierzyn, Opole.. no ale to 50 parę km jest.. Quote
sleepingbyday Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 pniewy pod poznaniem, niestety. aha. dzisieksza interwencja, zajrzyjcie do mieszka: http://www.dogomania.pl/threads/193892-CO-STOI-NA-ŚRODKU-ULICY-10-ran-4-w-uchu-41st.gorączki-apatia-sierść-jak-skorupa.. Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 nie chcę robić Wiośnie wilczej przysługi, ale może Ona pomogłaby? tylko nie bywa na dogo często, raczej sporadycznie, ale mam nr telefonu. Wiosna - od hoteliku Nadinka, itd) Quote
sleepingbyday Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 byłoby super. tripti, możesz się dowiedzieć, czy wiosna by mogła? jak będzie mogła, to zadzwonię do tych ludzi. o ile jeszcze nie wymiękli, bo rany, to juz trwa ze 3 tygodnie. Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 dobra, to jutro zadzwonię. Lubrza koło Prudnika. Quote
tripti Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 rozmawiałam z Wiosną niestety to jest od Niej około 100 km w jedną stronę i sprawdzenie domku nie będzie możliwe. W Opolu działa Fundacja Fioletowy Pies może spróbować jakoś z nimi... tylko ja stamtąd nikogo nie znam :( Quote
Monday Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 A tobiasz czeka :( Ciężko z takim ślicznym pudelkiem :( SBD, jak dotychczasowy dom? Bardzo już naciska na zabranie Tobiego? A co z jego kastracją? Quote
sleepingbyday Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 kastracja po stronie przyszłego włascicela - w dt nie ma szans. ich trzeba namówić na szczepienie p. wscieklicy (żadnych odnotowanych w książeczce!). mam nadzieję, ze to się udało. prawny opiekun ma przeciez emeryturę właścicielki. i obiecywał szczepienie... a dt? ech, niecierp[liwi się, no co. jest ejszcze dom w kozienicach do sprawdzenia i ew. w warw=szawie, co by łoby zbawieniem, ale zobaczymy, czekam na kontakt. a dom wygląda super. 100km to zdecydowanie bez sensu wiosnę ciągać. Quote
Recommended Posts