Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nela napisał(a):
Witam!
Jestem tutaj nowa, i od niedawna jestem posadaczka Amstafa! Czy na tym forum mozna sie nim troche pochwalic? :lol:
nie można a trzeba ;)

Posted

bull, bull :ylsuper:
choć amstafy nie mają tego "bull" w nazwie, to jak najbardziej zaliczają się do tej grupy terrierów, obok przecudnych staffików, bulli i bulików miniaturowych:multi:

Posted

[quote name='Nela']Zgadzam sie z tym absolutnie !!! Wszyskie Bullowate so wspaniale !!!! :lol:

Podpisujemy się pod tym czterema łapkami:bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: !

Posted

Witam
AMstaf to przecież skrót od amerikan Staffort bull terier- i jest w nazwie bull :loveu::loveu::loveu::loveu: A witam ja Beata z Opola z moja bulterierka Leśką. Zapraszam do mojej galerii z Luśką Pozdrawiam

Posted

No wlasnie o to chodzi ze w nazwie nie ma tego "Bull" normalnie to jest AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER, a cala reszta "Bulli" posiada to bullowate "bull" w nazwie hihihi
Bullmaniaki
hehe :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Witamy nowa bullomaniaczke. :)
Nela, napisz cos o swoim amstaffie i wstaw fotki, bo widze ze twoj pies ma bardzo zadko spotykane umaszczenie - czarne podpalane.

Posted

No ten na zdjeciu to jest moj mieszaniec Asta z Pitem ZORAN i bardzo go kocham :loveu: i ciesze sie ze Ci sie podoba, a faktycznie sa Asty w tym kolorze, tylko ze podobno kolor sie ludzia nie za bardzo podoba i je eliminuja z hodowli - tak slyszalam..
a jak chcesz to mam tez inny topik z moim Aste to zajrzyj sobie tam :lol:
FORBIDDEN LOVE Z DOLINY JEZIERZYCY :lol:

Pozdrawiam goraco!!!!

Posted

Nela napisał(a):
a faktycznie sa Asty w tym kolorze, tylko ze podobno kolor sie ludzia nie za bardzo podoba i je eliminuja z hodowli - tak slyszalam..

Odnośnie koloru proszę zwrócić uwagę na ten fragment wzorca amstaffa i wszystko jasne:
COLOUR : Any colour, solid, particolour, or patched is permissible; but more than 80% white, black and tan, and liver not to be encouraged.

Posted

Dla nieznających języka angielskiego:

Dopuszczalne wszelkie typy umaszczenia, jednolite, kolorowe i łaciate, choć umaszczenie jednolicie białe, z ponad 80% przewagi bieli, czarne podpalane brązem i wątrobiane nie powinno znajdować zbytniego uznania.(www.amstaff.infocoig.pl)

Posted

Alojzyna napisał(a):
nie powinno znajdować zbytniego uznania.

Moim zdaniem nie ma mowy o "zbytnim uznaniu" ale po prostu, że w/w maść nie powinna być popierana.
W tłumaczeniu E.Chwalibóg w/w maść " nie jest ceniona".

Posted

A tu pokaze wam suczke, ktora spotkalam na wystawie klubowej Bullowatych we Francji, ktora posiada znakomity rodowod, i jest w standardzie rasy, ale jak mi jej wlasciciel powiedzial, nie odnosi sukcesow bo sedziowie nie lubia tego koloru!!
A ja sie bardzo ucieszylam ze ja spotkalam, bo wszyscy moi znajomi mi mowili ze to niemozliwe ze Zoran to mieszanka Pita ze Stafem tylko ze mieszanka Rotwailera z Pitem albo z czyms innym... a tutaj mam dowod !!!!! :evil_lol: strasznie podobna jest do mojego :evil_lol:

co o tym podobienstwie sadzicie :evil_lol: ??

Posted

Ja sie nie pytam czy ci sie podoba czy nie Patka, bo mam gdzies twoja opinie, bo na pewno dla ciebie to zwykly kundel. I napewno wielu tak powie..
Mi on sie podoba, kocham go bezgranicznie i w pewnym sensie zawdzieczam mu swoje zycie... i pozwole sobie wcisnac jego kilka zdjec...

Posted

bongobongo fakt to rzecz gustu i ja swoja opinie wyraziłam .... Nela nie odnośnie Twojego psa tylko ogółem co do koloru ...

bo mam gdzies twoja opinie,
a ja Twoją błędna zresztą, bo psa nie oceniam po wyglądzie ...
wcześniej chciałam napisac ze jest bardzo ciekawy chłopak, ale ma domieszkę innej krwi świadczy o tym "pióro" na ogonie i dłuzsza sierść i trochę inna budowa niż pita i ASTa ... ale skoro nie szanujesz (Ty niezbyt ładnie ty to ujęłaś) opini innych ... to nic nie napisze :evil_lol: ;)