Iza i Avanti Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Lady (6 lat) i Dino (7 lat) żyją tylko dlatego, że weterynarz okazał się człowiekiem kochającym zwierzęta, a nie traktującym swoją pracę jako obowiązek. Wiedząc, że będzie się miał do kogo zwrócić przyjął boksie i przyjął kase za usługę, którą przekazał naszej Fundacji wdzięczny, że boksie dzięki nam będą żyły. Wczoraj oba boksie zostały przyprowadzone przez właścicieli do weta i zostawione do uśpienia. Powód - wyjazd za granicę. Nie znajduję nawet słów na to jak ich określić... Lady i Dino żyją razem od wielu lat. Dino jest wrogo nastawiony do samców zalecających się do Lady (zazdrośnik ) ale dla swojej towarzyszki jest cudownym przyjacielem. Jeżeli nie ma adoratorów na horyzoncie oboje super dogadują się z innymi psami. Całe życie wychowywały się z dziećmi. Nie są biologicznym rodzeństwem, ale razem się wychowywały, razem przeżywają w tej chwili smutek rozstania ze swoim dotychczasowym domem, razem mieszkają w hotelowym kojcu. Chcemy by znalazły wspólny dom, nie wyobrażamy sobie, by mogły być rozdzielone. Sunia jest wysterylizowana, chłopak zostanie wykastrowany przed adopcją. W tej chwili przebywają w hotelu. Lady Dino Razem Kontakt do adopcji: Tomek 793-040-056 tgulczewski@fundacja-bokserywpotrzebie.pl Quote
Iza i Avanti Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Dino i Lady to zgrana para. Dzisiaj rano kiedy uciekinier Dino rozwalił siatkę ogrodzenia i został złapany na tym jak już miał głowe na zewnątrz (dalej nie miał szans wyjść) Lady siedziała grzecznie za nim czekając na swoją kolej. Na spacerach grzeczne, dogadują się idealnie z Dorą, więc prawdopodobnie ich kontakty z sukami nie będą problemem. Wiemy, że w stosunku do kawalerów Dino jest zazdrosny o Lady. Dzisiaj wesoło dokazywały na wybiegu, co prawda mniejsze szaleństwo niż Dora, ale jednak. Proszę pomóżcie znaleźć dla nich dom, w którym będą mogli żyć dalej razem Naszej cudownej parce można też pomóc finansowo: Boksery w Potrzebie Al. Stanów Zjednoczonych 32/280 04-036 Warszawa Numer konta bankowego: 87 1090 1870 0000 0001 0841 2247 Quote
Kapsel Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Wiecie co????????? Mam zepsuty juz cały dzień. Bluzgi straszne na usta mi się cisną :angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad::mad::mad::mad: zabiłabym :mad::mad::mad:Życzę, im żeby za ta zagranicą też ich szybko wyrzucili i żeby w strasznych długach zostali :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Yana Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 eh Iza... biegam po tych Twoich wątkach i coraz bardziej sie załamuję Quote
Iza i Avanti Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Yana napisał(a):eh Iza... biegam po tych Twoich wątkach i coraz bardziej sie załamuję A to jedne z niewielu, które są na dogo :( Quote
Kapsel Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Iza i Avanti napisał(a):A to jedne z niewielu, które są na dogo :( Niby tak, a nawet na pewno, ale boksie rozwalają serce na maleńkie kawałeczki, które nie płaczą, ale wyją z bólu nad ich losem. Tak myślę, czy to może i dobrze, ze tak się stało???? Jakich oni mieli właścicieli, jakich???? Chcieli uśpić bo wyjeżdżają??? Tylko, że my o tym wiemy, a boksie na pewno tęsknią za nimi, na pewno ich kochają :-(:-(:-( Podłe, wstrętne stwory ..... wstrzymuję się jak mogę ....:shake::shake::shake: Quote
lusia99 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Bo pies kocha mimo wszystko , niestety .......... Quote
tatankas Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jak czytam lub słyszę:oddaję,bo wyjeżdżam,usypiam bo wyjeżdżam to mnie szlag trafia.Jeszcze oddać ok,sama mam 4 koszatniczki od pana,który wie,że niedługo będzie wyjeżdżał i dał ogłoszenie,że odda wraz z klatką i innymi rzeczami,więc jak się chce to można.Ale takie dziadostwo,nie wiedzieli wcześniej ,że wyjeżdżają,nie mogli poszukać im domku.W dobie internetu.A w d**** mam takich ludzi,to nie są ludzie,to bestie.Oby im się noga podwinęła i tak jak Alinka napisała,niech wrócą do kraju z mnóstwem długów. Quote
Iza i Avanti Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Kto zechce śliczną boksiową parkę? Sunia po sterylce, chłopak też będzie bezjajeczny ;-) Quote
Yana Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Iza i Avanti napisał(a):Kto zechce śliczną boksiową parkę? Sunia po sterylce, chłopak też będzie bezjajeczny ;-) to teraz jeszcze tylko odpowiedzialny domek poszukiwany :-) Quote
Iza i Avanti Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Para cudownych boksiów szuka domu... Quote
Kapsel Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Myślę, że ktoś kto miał dwa boksery zdecyduje się je adoptować. To naprawdę cudne dwa kochające się boksie :kiss_2::kiss_2::kiss_2: Quote
tatankas Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Na pewno gdzieś jest osoba,która pokocha ich oboje i zabierze do domu,po prostu o nich jeszcze nie wie. Quote
Iza i Avanti Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Wieści o parce: "A u nich wszystko w miarę w porządku Dino opuścił Lady na kilka dni żeby stracić jajka W ten weekend zresztą będę mu szwy zdejmował. Trochę jest z nim problemu bo się kenel przyplątał nie wiadomo skąd. Leki są też na wszelki wypadek dla Lady i Dory, ale na razie nie muszą ich brać. Chodzą ze mną zgodnie na spacerki. Chyba jedyne 3 psy, które bez problemu biorę jednocześnie sam na spacer na smyczach. A na zamkniętym terenie zawołane grzecznie wracają. Jedynie na Dino trzeba uważać, bo chłopak ma duszę wędrowcy W każdym razie hotel nimi zachwycony. Zresztą nie tylko on Ja jak mam dość już wszystkiego to jadę do nich i ładuję sobie akumulatory. Na szczęście hotel jest blisko mojej pracy, więc... " Quote
Kapsel Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Iza i Avanti napisał(a):Parka czeka..... Super dzieciarnia byłaby dla zboksiałego domku :razz: Trafi się taki? Jak myślicie? Quote
Iza i Avanti Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Musi się trafić, Kapselku! My naprawdę nie chcemy ich rozdzielać :( Quote
nombre Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 dwa boksia w domu to podwojna radosc, kto nie ma niech zaluje:)oby znalazl sie dla nich szybko domek Quote
Iza i Avanti Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Dino... ['] No i zostawiłeś swoją Lady na zawsze. Uratowaliśmy Cię od uśpienia, ale nie dane nam było znaleźć Ci nowego domu Dopiero dzisiaj (17 listopada) mogliśmy potwierdzić ze 100% pewnością, że zginał tej samej nocy kiedy uciekł z hotelu... Niestety informacja z soboty od osoby, która widziała go potrąconego śmiertelnie okazała się prawdziwa. Pracownik schroniska (w Katowicach schronisko zajmuje się tego typu interwencjami), który miał dyżur tamtego dnia rozpoznał Dina ze zdjęć. Gdyby osoba, która nas zawiadomiła nie zatrzymywała się zawsze przy potrzebujących pomocy zwierzętach i nie widziała naszego ogłoszenia prawdopodobnie nigdy nie dowiedzielibyśmy się co się z nim stało. Schronisko nie skojarzyło interwencji z 2 listopada, kiedy hotel zgłosił zaginięcie 3 listopada, a Jules jeszcze raz 4 upewniał się, że posiadają o Dino informację... Pozwolę sobie nie komentować tego, to nie miejsce na to. Dino obiecujemy znaleźć Twojej Lady najlepszy możliwy domek... Spotkasz się z nią kiedyś... Znowu będziecie razem... I nie będziecie sami, będziecie z innymi naszymi boksiami, a kiedyś i my do Was dołączymy za TM Quote
Iza i Avanti Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Dino odszedł za TM, a Lady znalazła swój dom we Wrocławiu: "Lady - ten niejadek - jadlby caly czas ale oczywiscie trzeba jej w tej chwili jedzienie dawkowac. Je zarowno gotowane jak i sucha karme. Dzisiaj kiedy wrocilam do domu po 2h (byla z synem) cieszyla sie juz prawie jak kazdy bokser tzn. krecila pupa i wtulala mi sie w kolana. Mysle ze to dobry znak. Dzisiaj najprawdopodobniej obejrzy ja moj kolega weterynarz u nas w domu. Pozdrawiamy serdecznie ktorzy do nas pisza. Wrocławianie No trzeba trzeba LADY u mnie czuje sie znakomicie KOCHAM ja bardzo mocno. super ze znalazla sie wlasnie u mnie " Quote
Recommended Posts