Jump to content
Dogomania

Fundacja Boksery w Potrzebie- Lady w nowym domu i Dino za TM[']

Recommended Posts

Posted

Lady (6 lat) i Dino (7 lat) żyją tylko dlatego, że weterynarz okazał się człowiekiem kochającym zwierzęta, a nie traktującym swoją pracę jako obowiązek. Wiedząc, że będzie się miał do kogo zwrócić przyjął boksie i przyjął kase za usługę, którą przekazał naszej Fundacji wdzięczny, że boksie dzięki nam będą żyły. Wczoraj oba boksie zostały przyprowadzone przez właścicieli do weta i zostawione do uśpienia. Powód - wyjazd za granicę. Nie znajduję nawet słów na to jak ich określić...
Lady i Dino żyją razem od wielu lat. Dino jest wrogo nastawiony do samców zalecających się do Lady (zazdrośnik ) ale dla swojej towarzyszki jest cudownym przyjacielem. Jeżeli nie ma adoratorów na horyzoncie oboje super dogadują się z innymi psami. Całe życie wychowywały się z dziećmi.
Nie są biologicznym rodzeństwem, ale razem się wychowywały, razem przeżywają w tej chwili smutek rozstania ze swoim dotychczasowym domem, razem mieszkają w hotelowym kojcu. Chcemy by znalazły wspólny dom, nie wyobrażamy sobie, by mogły być rozdzielone. Sunia jest wysterylizowana, chłopak zostanie wykastrowany przed adopcją.
W tej chwili przebywają w hotelu.

Lady

Dino

Razem

Kontakt do adopcji:
Tomek 793-040-056
tgulczewski@fundacja-bokserywpotrzebie.pl

Posted

Dino i Lady to zgrana para. Dzisiaj rano kiedy uciekinier Dino rozwalił siatkę ogrodzenia i został złapany na tym jak już miał głowe na zewnątrz (dalej nie miał szans wyjść) Lady siedziała grzecznie za nim czekając na swoją kolej. Na spacerach grzeczne, dogadują się idealnie z Dorą, więc prawdopodobnie ich kontakty z sukami nie będą problemem. Wiemy, że w stosunku do kawalerów Dino jest zazdrosny o Lady. Dzisiaj wesoło dokazywały na wybiegu, co prawda mniejsze szaleństwo niż Dora, ale jednak. Proszę pomóżcie znaleźć dla nich dom, w którym będą mogli żyć dalej razem

Naszej cudownej parce można też pomóc finansowo:

Boksery w Potrzebie
Al. Stanów Zjednoczonych 32/280
04-036 Warszawa
Numer konta bankowego:
87 1090 1870 0000 0001 0841 2247

Posted

Wiecie co????????? Mam zepsuty juz cały dzień. Bluzgi straszne na usta mi się cisną :angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad::mad::mad::mad: zabiłabym :mad::mad::mad:Życzę, im żeby za ta zagranicą też ich szybko wyrzucili i żeby w strasznych długach zostali :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
A to jedne z niewielu, które są na dogo :(

Niby tak, a nawet na pewno, ale boksie rozwalają serce na maleńkie kawałeczki, które nie płaczą, ale wyją z bólu nad ich losem. Tak myślę, czy to może i dobrze, ze tak się stało???? Jakich oni mieli właścicieli, jakich???? Chcieli uśpić bo wyjeżdżają???
Tylko, że my o tym wiemy, a boksie na pewno tęsknią za nimi, na pewno ich kochają :-(:-(:-(
Podłe, wstrętne stwory ..... wstrzymuję się jak mogę ....:shake::shake::shake:

Posted

Jak czytam lub słyszę:oddaję,bo wyjeżdżam,usypiam bo wyjeżdżam to mnie szlag trafia.Jeszcze oddać ok,sama mam 4 koszatniczki od pana,który wie,że niedługo będzie wyjeżdżał i dał ogłoszenie,że odda wraz z klatką i innymi rzeczami,więc jak się chce to można.Ale takie dziadostwo,nie wiedzieli wcześniej ,że wyjeżdżają,nie mogli poszukać im domku.W dobie internetu.A w d****
mam takich ludzi,to nie są ludzie,to bestie.Oby im się noga podwinęła i tak jak Alinka napisała,niech wrócą do kraju z mnóstwem długów.

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Kto zechce śliczną boksiową parkę? Sunia po sterylce, chłopak też będzie bezjajeczny ;-)

to teraz jeszcze tylko odpowiedzialny domek poszukiwany :-)

• 2 weeks later...
Posted

Wieści o parce:

"A u nich wszystko w miarę w porządku Dino opuścił Lady na kilka dni żeby stracić jajka W ten weekend zresztą będę mu szwy zdejmował. Trochę jest z nim problemu bo się kenel przyplątał nie wiadomo skąd. Leki są też na wszelki wypadek dla Lady i Dory, ale na razie nie muszą ich brać. Chodzą ze mną zgodnie na spacerki. Chyba jedyne 3 psy, które bez problemu biorę jednocześnie sam na spacer na smyczach. A na zamkniętym terenie zawołane grzecznie wracają. Jedynie na Dino trzeba uważać, bo chłopak ma duszę wędrowcy W każdym razie hotel nimi zachwycony. Zresztą nie tylko on Ja jak mam dość już wszystkiego to jadę do nich i ładuję sobie akumulatory. Na szczęście hotel jest blisko mojej pracy, więc... "

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dino... [']

No i zostawiłeś swoją Lady na zawsze. Uratowaliśmy Cię od uśpienia, ale nie dane nam było znaleźć Ci nowego domu
Dopiero dzisiaj (17 listopada) mogliśmy potwierdzić ze 100% pewnością, że zginał tej samej nocy kiedy uciekł z hotelu... Niestety informacja z soboty od osoby, która widziała go potrąconego śmiertelnie okazała się prawdziwa. Pracownik schroniska (w Katowicach schronisko zajmuje się tego typu interwencjami), który miał dyżur tamtego dnia rozpoznał Dina ze zdjęć. Gdyby osoba, która nas zawiadomiła nie zatrzymywała się zawsze przy potrzebujących pomocy zwierzętach i nie widziała naszego ogłoszenia prawdopodobnie nigdy nie dowiedzielibyśmy się co się z nim stało. Schronisko nie skojarzyło interwencji z 2 listopada, kiedy hotel zgłosił zaginięcie 3 listopada, a Jules jeszcze raz 4 upewniał się, że posiadają o Dino informację... Pozwolę sobie nie komentować tego, to nie miejsce na to.
Dino obiecujemy znaleźć Twojej Lady najlepszy możliwy domek... Spotkasz się z nią kiedyś... Znowu będziecie razem... I nie będziecie sami, będziecie z innymi naszymi boksiami, a kiedyś i my do Was dołączymy za TM

• Posted

Dino odszedł za TM, a Lady znalazła swój dom we Wrocławiu:

"Lady - ten niejadek - jadlby caly czas ale oczywiscie trzeba jej w tej chwili jedzienie dawkowac. Je zarowno gotowane jak i sucha karme. Dzisiaj kiedy wrocilam do domu po 2h (byla z synem) cieszyla sie juz prawie jak kazdy bokser tzn. krecila pupa i wtulala mi sie w kolana. Mysle ze to dobry znak. Dzisiaj najprawdopodobniej obejrzy ja moj kolega weterynarz u nas w domu. Pozdrawiamy serdecznie ktorzy do nas pisza. Wrocławianie

No trzeba trzeba LADY u mnie czuje sie znakomicie KOCHAM ja bardzo mocno. super ze znalazla sie wlasnie u mnie "