Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AgaG napisał(a):
no tak... ale samochodziki to na pewno będą w dużej liczbie potrzebne... Ania ile psów wejdzie do Twojego - samców?

Aga, to zależy od wielkości tych psiaków. Jesli miałybyśmy jechać w trójkę to myśle ze dwa średnie z tyłu by weszły,razem z jedną osobą (tak mi sie wydaje:lol: ). Ale wtedy raczej musiałyby siedzieć a nie leżeć. Albo jeden na siedzeniu a drugi w nogach na dole. Ciezko mi tak ocenić, bo nasza gruba jeździ tam sama, ale ona jest dosc duza i cały czas lezy. Bagażnik raczej odpada, bo tam jest taka konstrukcja, ze jest mało miejsca, zeby pies mógł wystawic głowe. Ale z tyłu jak nie bedzie awantury(:razz: ) to dwa wejda spokojnie (no chyba że mówimy o bernardynie, to wtedy jeden;) ).

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a np. jeden by sie w nogach zmiescił z przodu z pasazerem? bo do xeni wozika jeden duzy albo Bungo i jeden duzy (a małych to akurat nie mamy), choc do piątku to się zmienić może :roll:

Posted

Aga, moze jak juz zapadnie decyzja, które psy jadą i ile osób towarzyszacych bedzie, to w hotelu na miejscu sie dopasuje jaki psiak do którego samochodu..
U mnie w nogach z przodu wejdzie jeden pies z pasażerem jak najbardziej, ale wtedy fotel musi być odsuniety maksymalnie do tyłu. W takim układzie jeden psiak z tyłu na siedzeniu sam albo z osobą i ta osoba siadzie za kierowcą (czyli mna). Ja jestem mała, więc miejsca na nogi powinno być dosyć..;)

Posted

Acha no to dobrze!!! bo wtedy np. Mordka jechałaby w nogach (no chyba, ze Trop weźmie ją na tymczas:eviltong:) a co do dopasaownia psow, to jedna sunia musi być jako "przekładka' między samcami, żeby w studiu nie warczały psy sąsiednie

Posted

Piękne fotki Patia, :loveu::loveu::loveu::iloveyou::buzi::buzi::buzi::buzi:ale coś on ma niepokój w oczach... widać wciąż te przejścia, które ma za sobą, ale tylko w spjrzeniu, bo jest tak piękny, puchaty, grubiutki, że nalezą sie słowa uznania mar. gajko, Luizie i Panu Tomkowi.

Posted

On się bardzo boi aparatu , gdy tylko przestałam robić zdjęcia odżył . Bardzo lubi dzieci , to łagodny piesio , który potrzebuje spokojnego właściciela. Jest delikatny i wrażliwy , nie wolno postępować z nim nerwowo.
Musimy mu zrobić wielką kampanię reklamową , bo to skarb :loveu:

Posted

Zgadzam się w 100 % moja propozycja niesienia go na "barana" do programu jest bardzo aktualna:lol: a jak tak się nie uda nim zaintersowac, to trzeba plakaciki zrobić. dziś padam, ale pomyslę o jakimś tekscie chwytającym za serce. Za długo czeka ten aniołek, a zima idzie.

Posted

tak - koniecznie.... jak wrócę z psami i plukania łapy Bunga to zaczne coś pisać

Posted

Norti, najfajniejszy, najpiękniejszy tricolor na ziemi. Lubi dzieci, kocha kobiety i nie ufa chłopom. Jak sie okazało to nawet wejdzie do domu i ułoży swe eleganckie ciało na dywanie. Szukamy, nie budy ale domku z ogrodem i wielką cierpliwością. No i z kobieta jakąś, bo Nortonek ufa kobietom.

Posted

Mar.gajko, dziękuję Tobie , Luizie i wszystkim, którzy zajmują się Nortonkiem. :calus: :calus: :calus:

To dzięki Wam jest teraz taki piękny i szczęśliwy.

Pamietam , jak zabierałyśmy go z andzią69 z tej hurtowni, przerażonego, chudego, z chorą skórą, ranami na ciele.

A teraz, to zupełnie inny pies!:loveu:

Szukamy domku z ogrodem dla piękniocha!

• 2 weeks later...
Posted

Cytat:
Napisał(a) mar.gajko
Norti, najfajniejszy, najpiękniejszy tricolor na ziemi. Lubi dzieci, kocha kobiety i nie ufa chłopom. Jak sie okazało to nawet wejdzie do domu i ułoży swe eleganckie ciało na dywanie. Szukamy, nie budy ale domku z ogrodem i wielką cierpliwością. No i z kobieta jakąś, bo Nortonek ufa kobietom.

przypominam Nortona!

Posted

mar. gajko czy on ma świeże kocyki? bo weellington dała mi sporo kocyków dla naszych pieskow i mogę dostarczyć a np. Art ma takie kocyki? bo zimne noce są :placz:

Posted

kciuki bardzo potrzebne. Opowiadam po kolei.
1. Trop powiesiła plakaty Grubci przy Bronowickiej (kiedys tłukła się przez całe miasto, by je wziać ode mnie, a ja byłam w takim biegu, że nie dałam jej nawet szklanki wody:diabloti:)
2. zadzwonili państwo zainteresowani grubcią. Długo rozmawialiśmy.. ja trochę Grubciaka odradzałam bo z drugą sunią ona się nie zgodzi, nie zdradzając, że jest zaklepana, a tak po pierwsze to sondowałam, z kim mam do czynienia:lol:
3. Obiecałam, że zadzwonię jak popytam koleżanki o inne sunie...ale przekonywałam cały czas do wykatrowanego psa - Nortona
4. zadzwonili pierwsi mówiąc, że ich sunia czuje się nieswojo po smierci tamtej suni i że martwią sie o jej kondycję psychiczną, a sami tez chcą mieć psa
5. Poprosilam o przyjazd do hotelu, biedna Wellington znow musiała mnie wieźć (no a po drodze wzięłam ze schronu biedaka Cymesa).
6. Przyjechała cała rodzina plus koleżanka córki. Wrażenie mam bardzo dobre!!! Piesek spałby w domku,a teren jest porządnie ogrodzony. oświadczyli mi, że "są wariatami na punkcie psów" a ja im na to, że "tylko tacy mnie interesują".
7. we wtorek mar. gajko ma zawieźć Nortonka.
Nie zmieniajcie tytułu czasem, ale domek mam nadzieję blisko. kciuki potrzebne i to bardzo
jedyną obawą państwa jest, by pies sąsiadów nie zrobił krzywdy Nortonkowi, są mili i łagodni, karmili go z ręki i głaskali) a ja go wychwalłam pod niebiosa, a potem mar. gajko też, zresztą on ją uwielbia
Z całego serca dziękuję Mefimej za pomoc w robieniu plakatów Grubci a Trop za powieszenie.
.

Posted

Czekamy z niecierpliwością na jutrzejszy dzień i trzymamy mocno kciuki!:thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Pod opieką cioci mar.gajko z pewnością było Nortonkowi bardzo dobrze, ale już najwyższy czas iśc na swoje.:razz:

Dowiedziałam się,że małego, starszego już psiaka, który był towarzyszem niedoli Nortona w tej hurtowni w Kielcach, cieć wydał do schronu.:mad:
A psina była u niego kilka lat.:angryy:

Posted

ale kciuki potrzebne, bo mar, gajko nie ma dobrych przeczuć, że w telefonie pani bylo dziś jakby mniej entuzjazmu. Ojej no są umowione, ale na 13. ja radze zmienic porę bo 13 to 13..