Borówka16 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Cześć ,witamy się po raz pierwszy :) http://img842.imageshack.us/img842/1100/s8300991.jpg Przecudny Bambi , po obcięciu wygląda dużo lepiej :loveu: Quote
Mamuśka_3 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Profesjonalny model :D Diabełek :evil_lol: Z góry :D "Oj! Daj mi już spokój!" :lol: Borówka16 Witaj :cool3: Quote
MM. Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 A on nie jest przypadkiem tym niezwykłym okazem, który widziałam raz w życiu na żywo? Ani PP, ani nagus. Nie kojarzę kompletnie tej odmiany, ale zetknęłam się z nią na wystawie... Quote
Mamuśka_3 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 STOPNIE ZARASTANIA CHIŃSKICH GRZYWACZY Szwedzcy miłośnicy rasy opracowali V stopni zarastania chińskich grzywaczy nagich. I stopień - całkowicie nagie ciało, z bardzo rzadkimi włosami na grzywie, łapach i ogonie. W skrajnych przypadkach pies może być całkowicie goły, bez grzywki, skarpet i włosów na ogonie. II stopień - na całym tułowiu (na plecach) sporadycznie wyrastają pojedyncze włosy. Włosy na głowie pokrywają całą mózgoczaszkę i kawałek szyi, lecz nie powinny w większych ilościach wyrastać na kłębie. Włosy na nogach zakrywają stopę, a na ogonie tworzą rzadki pióropusz, zaczynający się mniej więcej w odległości 1/5 długości ogona od nasady. III stopień - na tułowiu (przez kręgosłup, na udach i na przednich łapach) wyrastają włosy. Grzywa jest gęsta i sięga aż po kłąb. Włosy na nogach rosną po stawy skokowe, a włosy na ogonie stykają się na nasadzie ze szczecinką z pleców. IV stopień - na całym tułowiu wyrastają słabe włosy, najwięcej na kręgosłupie, udach i przednich łapach. Dozwolone jest też minimalne porastanie po bokach i pod brzuchem. Morda również jest mocno zarośnięta. Włosy na grzywie, łapach i ogonie są gęste i bez odpowiedniego przystrzyżenia może zatracić się wizerunek grzywacza. V stopień - pies zarasta na całym ciele - również po brzuchem. Nie golony może przypominać grzywacza owłosionego (powder-puff), lecz gęstość włosów jest różna. Grzywa, łapy i ogon są bardzo efektowne. Więcej na szwedzkiej stronie: http://www.crestednetwork.se Na to wygląda, że on taki "nie w pięć, nie w dziewięć" :lol: Quote
MM. Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Coś między III, a IV ;) Chociaż prędzej III (?) Quote
Mamuśka_3 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Zerknij na fotki z pierwszej strony ;) Coś pomiędzy IV, a V :lol: Quote
MM. Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 A racja :diabloti: Sugerowałam się tym zdjęciem http://img525.imageshack.us/img525/3264/31800024.jpg Quote
Yorkomanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 a ja by powiedziała że na pewno V;) gdybym szukała grzywajca dla siebie to na pewno 5 bym chciała:lol: Quote
Mamuśka_3 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Moja pierwsza szczurzynka - Maryśka Od góry Jerzy, Edward i Zygmunt, który opuścił mnie dwa miesiące temu :-( Quote
Iza. Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Babmi super golasek :loveu: Ja bym mu jeszcze troche łapki z przodu podgoliła ;D Caachou_ napisał(a):A on nie jest przypadkiem tym niezwykłym okazem, który widziałam raz w życiu na żywo? Ani PP, ani nagus. Nie kojarzę kompletnie tej odmiany, ale zetknęłam się z nią na wystawie... semik to nic niezwykłego ;) Quote
Nayantara Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 http://img201.imageshack.us/img201/5443/s8301114.jpg Ale się ciąga ;D Śliczny jest! Quote
Mamuśka_3 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Biegł do mojej starszej córy ;) Uwielbiają się bawić na spacerach :) Quote
Mamuśka_3 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Postanowiłam dziś ogolić Bambiemu uszatki. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Quote
Mamuśka_3 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Ogolone uszka nadal nie chciały stać, w związku z tym chodzi teraz biedaczek z podklejonymi ;) Quote
paniMysza Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ja bym mu nie kleiła. ślicznie wyglada z klapnietymi:) Quote
Mamuśka_3 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Jeżeli po kilku dniach klapiaki nie wstaną, nie będę go męczyć :) Quote
Recommended Posts