Ra_dunia Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 (edited) Nikt nic o raju nie pisze. Bej jest w hotelu a nie w raju. O jego stanie można dowiedzieć się nie tylko od Czarodziejki. Radzę również czytać ze zrozumieniem - Bej nie nadaje się do hotelu/dt KOJCOWEGO a nie w ogóle do żadnego. Resztę pozostawię bez komentarza. EOT Edited March 13, 2012 by Ra_dunia Quote
kasiek. Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='Ra_dunia']Bej jest w pełni zdrowy - ma lekką nadwagę, którą mamy nadzieję zrzuci na wiosnę. Beja można zawsze odwiedzić i przekonać się o jego stanie zdrowotnym i psychicznym osobiście. Cały czas intensywnie szukany jest dla niego DOM STAŁY. Najlepiej z możliwością swobodnego dostępu do podwórza, ze względu na specyficzną psychikę Bejka. Bej nie radzi sobie w zamknięciu. W schronisku przechodził traumę i kręcił się w kółko jak oszalały. Bej nie jest starym psem - ma około 10 lat. Nie jest też psiakiem malutkim, choć pewnie wiele osób może odnosić takie wrażenie. Bejek jest w typie corgi - zwarta, mocna budowa, gęste futro (w końcu ma coś z psa pasterskiego). Bejcio kocha swobodę i jedzenie :) Z obecnego miejsca Bejcia chcielibyśmy zabrać tylko i wyłącznie do DS i nie dlatego, że uważamy, że to raj, a dlatego, że jest to miejsce odpowiednie dla psa nie mogącego przebywać w zamknięciu. Jak tu już wielokrotnie było pisane, w przypadku Beja hotele i DT kojcowe nie wchodzą w żadnym wypadku w grę. Tak napisałaś ,czytajac ze zrozumieniem jest napisane hotele ,a nie ma podane ,ze kojcowe ,tylko ,ze dt kojcowe ,...ale ok czyli dom stały ,lub dt i hotel nie kojcowy ,wchodzi w gre ,ja zeby poszukac takich miejsc musze zrobić event na fb ,bo inaczej nie mam mozliwosci powiadomić znajomych z fb Quote
agata51 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Bejku, będę się upierać - tak się nadajesz na kanapę jak ja do roboty. Quote
Ra_dunia Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Ciociu Agato - specjalnie dla Ciebie ;) "o nie! nie! tylko nie na kanapę" ;) Quote
klesio Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 ależ on zadowolony z życia, aż miło popatrzyć na to uśmiechnięte pyszczydlo Quote
Ra_dunia Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 No ba! jeszcze pytasz? :) Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, ze zdjęcia masz ;) Quote
Bejotka Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ra_dunia napisał(a):Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, ze zdjęcia masz ;) Mam także opis Bejka :) Ale, przepraszam, bo ciężko przekopać mi się przez wątek, gdzie Bej obecnie przebywa? Okolice Łodzi? W najbliższym czasie zrobię mu ogłoszenia i wtedy poinformuję na wątku, że już wiszą. Moje ogłoszenia nie wygasają - na bieżąco są odnawiane i aktualizowane aż do ... adopcji :) Już się czuję z nim emocjonalnie związana - on Bej, ja Bejotka... :-D Quote
Bejotka Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Znalazłam już inne ogłoszenie Beja na Tablicy, normalnie nie lubię jak ogłoszenia są powielane, lecz zgodnie z obietnicą ogłaszam Go tam, gdzie mogę... Bej na Tablicy i za chwilę ogłoszę go jeszcze na: oglaszamy24.pl, lento.pl, cwirek.pl, olx.pl, swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl owi.pl, freecf.pl, 24on.pl, 24polska.pl, tusprzedaj.pl, ojej.pl, drobny.com.pl Quote
Bejotka Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 :) Już ogłoszenia są na wszystkich stronach... Martwi mnie tylko, bo zdaje się, że trochę odmłodziłam chłopaka :( Ale to w rozmowie telefonicznej można sprostować, hę? :) Chyba, że uważacie że lepiej pozmieniać - to pozmieniam :) Quote
Ra_dunia Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 I tak nie do końca wiadomo ile Bej ma latek, więc najwyżej wyjaśni się w czasie rozmowy. Bardzo dziękuję za wspaniałe ogłoszenia :loveu: Quote
Jagoda1 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Ra_dunia napisał(a):I tak nie do końca wiadomo ile Bej ma latek, więc najwyżej wyjaśni się w czasie rozmowy. Bardzo dziękuję za wspaniałe ogłoszenia :loveu: ... u znalezionych psiaków wiek określa sie na oko, i tak naprawde, to nigdy nie poznamy prawdziwej daty urodzin... Quote
agata51 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 agata51 napisał(a):Bej na kanapie? Nie wyobrażam sobie. BUDRYSEK napisał(a):a ja sobie wyobrazam :) Ra_dunia napisał(a):Dobra kanapa nie jest zła ;) Boście, cioteczki, na jednym fotelu z nim 4 godzin nie spędziły. Bej jest jak mój Mixer - fajnie jest na kanapie, bo blisko człowieka, przytulić się jest fajnie, ale w sumie za gorąco! Okno całą zimę musiałam mieć uchylone, bo Mixer ledwie dychał. agata51 napisał(a):Bejku, będę się upierać - tak się nadajesz na kanapę jak ja do roboty. I tego się trzymajmy, piesku. Pozdrawiam. Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 :) kanapa może stać na tarasie :D i będzie kompromis. Quote
agata51 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Kanapa na tarasie - marzenie mojego życia. Bo mnie też zazwyczaj jest za gorąco. Powinnam na Islandię się wynieść. A lada szelest upalne lato! Quote
Jagoda1 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 agata51 napisał(a):Kanapa na tarasie - marzenie mojego życia. Bo mnie też zazwyczaj jest za gorąco. Powinnam na Islandię się wynieść. A lada szelest upalne lato! ...i przyjedziesz w nasze strony? Quote
agata51 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Jagoda1 napisał(a):...i przyjedziesz w nasze strony? Nie ma dla mnie innych stron. Quote
Ra_dunia Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Jagoda1 napisał(a):...i przyjedziesz w nasze strony? Od Was na Islandię to jeszcze spory kawałek ;) Ale strony rzeczywiście przepiękne. Niestety do mnie nie było żadnych tele o Bejka... Quote
Jagoda1 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ra_dunia napisał(a):Od Was na Islandię to jeszcze spory kawałek ;) Ale strony rzeczywiście przepiękne. Niestety do mnie nie było żadnych tele o Bejka... ... u Was wiosna w pełni, u nas sie zaczyna, ale za to dłużej trwa:lol:. Musimy wierzyć, że Bejciu znajdzie swojego człowieka. Quote
Bejotka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ogłoszenia odnawiam, odświeżam... Nie wiem czemu taki kochany Bejek jeszcze nie zwrócił niczyjej uwagi :( Quote
agata51 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Bejotka napisał(a):Ogłoszenia odnawiam, odświeżam... Nie wiem czemu taki kochany Bejek jeszcze nie zwrócił niczyjej uwagi :( Bo ludzie gupie som. Quote
Recommended Posts