Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No dobra ;) niech nie słucha.
Oczywiście, że lepiej jakby nie przytył, bo każdy zbędny kilogram bardzo obciąża kręgosłup u takich niskopodłogowców. Faktem jednak jest, że na wiosnę łatwiej wybiegać sadełko. I jakby na to nie patrzeć warstwa tłuszczu stanowi swego rodzaju izolację - byleby nie była za duża.

Wpłynęły kolejne wpłaty dla Bejcia - pięknie dziękuję i w pierwszym poście zapisuję.

• Replies 523
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bejek żyje jak na ojca dyrektora stadka przystało. Wysoka funkcja = odpowiednie profity, a co za tym idzie - dyrektorski brzuchol ;)
Ra_Dunia, rozumiem, że w twoim awatarze to są naturalnie corgisie? Wszelkiej maści i i w typie welsh? 8)

Posted

W sumie to tak pół na pół ;)
Jeden z psiaków to najprawdziwszy czystej krwi welsh cogri pembroke - tylko ciut wybrakowany, bo długowłosy. Drugi ma tyle z corgusia co Bej ;) Czyli charakter i zamiłowanie do jedzenia :D

Zresztą w moim banerku też jest "corgi" ;)

Posted

Pod corgisie to już takie psiaki było podciągane, że sama się dziwię :D Była nawet sunia podobna do ONka... cóż - w końcu owczarek to owczarek, a czy niemiecki czy walijski to już niewielka różnica :), więc Czarodziejko, jakby nie patrzeć u Ciebie w hospicjum też większość to corgi :evil_lol: takie na dłuższych łapkach :eviltong:

Lucek z banerka jest kolegą Beja z tego samego schroniska.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Pod corgisie to już takie psiaki było podciągane, że sama się dziwię :D Była nawet sunia podobna do ONka... cóż - w końcu owczarek to owczarek, a czy niemiecki czy walijski to już niewielka różnica :), więc Czarodziejko, jakby nie patrzeć u Ciebie w hospicjum też większość to corgi :evil_lol: takie na dłuższych łapkach :eviltong:

Lucek z banerka jest kolegą Beja z tego samego schroniska.

... ja widze w nich corgisie...:)

Posted

ja widać my też widzimy ;)

Wpłynęły pieniążki od Agat-a :loveu: z forum corgi.

Bejkowa skarpeta znowu trochę się zapełniła :multi: Obecnie zawiera całe 620 zł :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

:) zrobili sobie imprezkę ;) Nie było dostępu do confetti to musieli przecież sami coś wymyślić.
A może to przez to, że zima jakaś dziwna... śniegu nie ma... to chociaż z kołdry coś białego w powietrzu pofruwało :D

Posted

Śniegu faktycznie nie ma i pogody raczej niezimowe, więc można kopać doły. Cały wybieg oznaczony jest systemem dołków. Ostatnio wieczorem przed kolacją po ciemku szukałam garnka. Powinien stać w linii prostej od wejścia. Znalazłam i uradowana pomknąć chciałam z powrotem. Wyrżnęłam orła, bo spiesząc ku wyjściu nie przewidziałam dołka. Ekipa ratownicza pojawiła się natychmiast. W te pędy byłam opatrzona, umyto mi twarz, uszczypnięto w szyję - pewnie, żeby sprawdzić, czy puls jest i czy jeszcze dycham, bo jeśli nie, to kto wyda kolację 8) A Bej z właściwą sobie gracją rozpruł mi rękaw w swetrze od św.Mikołaja ciągnąc go z determinacją ku sobie, zapierając się łapkami i warcząc. Generalnie, to wszystkie moje psie swetry mają ponadpruwane rękawy ;) Wszystko to robota Bejkowych siekaczy. Wyglądam zawsze powalająco oryginalnie.

Posted

Oj Czarodziejko, Bej przecież chciał Ciebie wyciągnąć z otchłani strasznego doła. Dzielny z niego pies! A dodatkowo ma widocznie zacięcie w kierunku modowym ;) zapowiadają, że w przyszłym roku koronkowe rękawy będą na topie :D

Posted

[quote name='Czarodziejka']Bejek cieszy się jak najszczerzej. Swobody mu u nas nie brak. Niedawo rozpruli z Rafim obsikaną kołdrę staruszków, którą wietrzyłam na ICH płocie ;) Ile mieli radości, to żadne słowa nie opiszą ;)[/QUOTE]

Sama bym tak chciała! Nie ma to jak wkurzyć Czarodziejkę!!!

Posted

Ja jestem człowiek wyjątkowego spokoju ducha 8) Nawet rozpruty rękaw nowego swetra, czy też kudły i śpiochy z oczu na moich wyjściowych czarnych spodniach nie są w stanie popsuć mi nastroju. Pycholki są szczęśliwe i uśmiechnięte, a kołdra rzecz martwa. Można ją podszyć, zawinąć, ubrać w poszewkę i już nie widać dziury.

• 2 weeks later...
Posted

Oj przydałoby się Beja zawieźć do jakiego DS... ale z drugiej strony gdzie miałby tak cudne warunki jak u Czarodziejki? Robótki zębowe w celu stworzenia nowego dizajnu swetrów, dogłębne wietrzenie kołdry, prace odkrywkowe w celu sprawdzenia szczelności rur kanalizacyjnych...
Jakoś kiepsko widzę możliwość znalezienia takiego domu ;)