Czarodziejka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Dziś dokładnie się przyjrzałam naszemu Bejowi. I muszę przyznać, że brzuchol to ona ma dyrektorski, a bary jak bokser wagi ciężkiej. Od brzucha do ziemi jest może z 6 cm....Okrągły się zrobił i puszysty. A jak pędzi po śniegu, to nigdy nie wyhamuje w zamierzonym punkcie ;) Byliśmy na spacerku i Bej tarzał się w śniegu szczęśliwy i z uśmiechniętym pyskiem. Z tyłu wygląda jak kula z uszami. Mam tu wielką masywną onkę, smoczycę prawie, która jest smoczyście żarłoczna, a Bej jest najmniejszy. Ostatnio nawet dziewczyny z Palucha się z niego uśmiały, bo taki nieprzystający do stada, a rządzi jak sam ojciec dyrektor ;) Otóż dziś przy podziale kości do obgryzania, Bej zjadł swoją i chodził za mną zaglądając czule w oczy. Mamy tu też Kaję po sterylce, która dostaje zastrzyki, tabletki i nieco bardziej wykwintne jedzonko. Tak więc niosłam jej pół kurczaka z rosołkiem i makaronem, Bej przy mnie depcząc mi po piętach, robiąc oczy i ciągnąc swego tłustego macieja prawie po ziemi. Kaja troszkę zjadła - to lepsze mięsko, na resztę zmarszczyła nos, więc włożyłam tę część z kuperkiem ;) w pierwszy lepszy pysk (Bejowy oczywiście). Nagle zatętniło, huk, łomot i smoczysko Paris staranowało naszego biedaka łapiąc w locie kurczaka z kuperkiem. Jak żałosna i rozpaczliwa była walka sił niewyrównanych możecie sie tylko domyślać. Zwłaszcza, że Paris jest tak masywna i tak osierściona, że żadne kły nie są w stanie naruszyć jej smoczego spokoju. Szarpało ją nasze biedactwo za bok, za brodę wyjąc z rozpaczy za straconym skarbem. Tak mnie wzruszył, że dałam mu bonusowego gnacika, którego wspaniałomyślnie odmówiła Kaja ;) A potem się dziwię, że on się w kulkę zamienia :D Quote
Czarodziejka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Nikt tu nie zagląda do Bejka naszego, a on się tak pięknie Rafim po amputacji łapki opiekuje. Ciotki wyrodne, gdzie jesteście??? :-? Quote
eloise Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 ciotki na miejscu ;) tylko Ra_dunia wyjechana na dłużej! Bejek troskliwy jak trzeba! a ze przy okazji wlazł na 1 plan na zdjęciach... przypadek! :D Quote
agata51 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Staram się i ja, bo Bej bliski mojemu sercu jest, ale czasem nocy nie starcza. Quote
Jagoda1 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Bejku, prosze o usprawiedliwienie mojej nieobecności, wyjechałam na kilka dni, nie miałam dostępu do internetu...:oops: Quote
Czarodziejka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Podziwiać mi tu szybko jaki okragły, puszysty i błyszczący!:mad: Quote
Jagoda1 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Czarodziejka']Podziwiać mi tu szybko jaki okragły, puszysty i błyszczący!:mad:[/QUOTE] ...i opiekuńczy:). Quote
Ra_dunia Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 już jestem i z zachwytu wyjść nie mogę jakie cudo z tego naszego Bejka :) Dziewczyny, czy któraś z Was coś wie o bazarku ogłoszeniowym? Chciałabym wykupić pakiet dla przystojniaka. No chyba, ze Eloise nadal masz troszkę wolnego czasu i mogłabyś parę ogłoszeń skrobnąć? ;) Quote
Jagoda1 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Znalazłam coś takiego, przydatne?;) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200392-Pakiet-og%C5%82osze%C5%84-za-jedyne-8-z%C5%82-)-dla-Manty-Kory-Kai-i-Misi-do-30.01"]http://www.dogomania.pl/threads/200392-Pakiet-og%C5%82osze%C5%84-za-jedyne-8-z%C5%82-)-dla-Manty-Kory-Kai-i-Misi-do-30.01[/URL]-!!! Quote
Ra_dunia Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Niby już się skończył, ale zapytałam, czy jeszcze można coś zamówić... Quote
agata51 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Czarodziejka']Nikt tu nie zagląda do Bejka naszego, a on się tak pięknie Rafim po amputacji łapki opiekuje. Ciotki wyrodne, gdzie jesteście??? :-?[/QUOTE] Ale nas Czarodziejka do pionu postawiła! Quote
Ra_dunia Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Uzupełniłam rozliczenie. Ale co z tego, że konto Bejka pełne, jak domku nie ma :( Quote
Czarodziejka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Wkrótce prawdopodobnie domek będzie miała onka Paris, a Bejek czeka...Przynajmniej gwarantuję wszelkimi swemi członkami, że szczęśliwy i czasu nie mierzy żadną miarą ;) Quote
Ra_dunia Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 ale by mógł jednak pójść i ten czas w nowym domku mierzyć... ;) Pilnie potrzebne ogłoszenia... Ja na dogo teraz niestety z doskoku. Quote
agata51 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Eh, Bejku, kto by przypuszczał, że taki brzuchol ci urośnie! Quote
Ra_dunia Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Ja jestem na dogo teraz tylko z doskoku. Bardzo bym prosiła, aby ktoś poszukał bazarku z ogłoszeniami. Bej już dość długo siedzi u Czarodziejki a wiadomo, że bez ogłoszeń nigdzie się nie ruszy... Koszty ogłoszeń pokryjemy bez problemu - najważniejsze, żeby był ogłaszany. Quote
Czarodziejka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Wkrótce zapowiadam, że zładuję foteczki Bejka w najbardziej intymnych sytuacjach jego psiego żywota u mnie ;) Quote
Jagoda1 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Czarodziejka napisał(a):Wkrótce zapowiadam, że zładuję foteczki Bejka w najbardziej intymnych sytuacjach jego psiego żywota u mnie ;) Brzmi enigmatycznie i obiecująco...:razz: Quote
Czarodziejka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Jagoda1 napisał(a):Brzmi enigmatycznie i obiecująco...:razz: Noż ba! Bejowo brzmi :D Jedno z dzieci - znajomych mej córci niezmiennie tytułuje naszego hipercorgisia per Gej ;) I już od bramy słyszę "Gejku, Geju". Nie wiem, która ciotka tak go enigmatycznie nazwała. Quote
agata51 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Czarodziejka napisał(a):Wkrótce zapowiadam, że zładuję foteczki Bejka w najbardziej intymnych sytuacjach jego psiego żywota u mnie ;) Czarodziejka napisał(a):Noż ba! Bejowo brzmi :D Jedno z dzieci - znajomych mej córci niezmiennie tytułuje naszego hipercorgisia per Gej ;) I już od bramy słyszę "Gejku, Geju". Nie wiem, która ciotka tak go enigmatycznie nazwała. Czarodziejko, nie przeholuj! Bejku, uważaj, bo do tabloidów trafisz! Quote
Jagoda1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Czarodziejka napisał(a):Noż ba! Bejowo brzmi :D Jedno z dzieci - znajomych mej córci niezmiennie tytułuje naszego hipercorgisia per Gej ;) I już od bramy słyszę "Gejku, Geju". Nie wiem, która ciotka tak go enigmatycznie nazwała. Dobrze, ze mieszkasz na wsi.....;) Quote
Czarodziejka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 O tak. Wieś wszystko tłumaczy, a że pani jestem z wielkiego miasta, to generalnie wszystko jest mi tutaj wybaczane ;) I stado starych psów, i Rafi bez łapki i pies zwany Gejem i gotowanie ryżu z warzywami miast kaszy i chleba moczonego w papierku po smalcu i wycinka masowa klejnotów psich i kocich i szerokie jej rozpowszechnianie. A i jeszcze...:cool3: Kiedy me dziecko było w szkółce w klasie 5-latków i pani zapytała, z jakimi zapachami kojarzy ci się mamusia...?:cool3::razz: Usłyszała:"Moja mamusia to pachnie najpiękniej, bo psem" :mad: Szacowne grono chyba mnie nawet obwąchiwało czas jakiś, bo jakoś tak dziwnie się czułam...:cool1: Quote
Jagoda1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 ..masz cuuuudne dziecko:loveu:. Ciekawa jestem z jakimi zapachami kojarzyły inne dzieci swoje mamy....;) Quote
Recommended Posts