Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś dokładnie się przyjrzałam naszemu Bejowi. I muszę przyznać, że brzuchol to ona ma dyrektorski, a bary jak bokser wagi ciężkiej. Od brzucha do ziemi jest może z 6 cm....Okrągły się zrobił i puszysty. A jak pędzi po śniegu, to nigdy nie wyhamuje w zamierzonym punkcie ;) Byliśmy na spacerku i Bej tarzał się w śniegu szczęśliwy i z uśmiechniętym pyskiem. Z tyłu wygląda jak kula z uszami. Mam tu wielką masywną onkę, smoczycę prawie, która jest smoczyście żarłoczna, a Bej jest najmniejszy. Ostatnio nawet dziewczyny z Palucha się z niego uśmiały, bo taki nieprzystający do stada, a rządzi jak sam ojciec dyrektor ;)
Otóż dziś przy podziale kości do obgryzania, Bej zjadł swoją i chodził za mną zaglądając czule w oczy. Mamy tu też Kaję po sterylce, która dostaje zastrzyki, tabletki i nieco bardziej wykwintne jedzonko. Tak więc niosłam jej pół kurczaka z rosołkiem i makaronem, Bej przy mnie depcząc mi po piętach, robiąc oczy i ciągnąc swego tłustego macieja prawie po ziemi. Kaja troszkę zjadła - to lepsze mięsko, na resztę zmarszczyła nos, więc włożyłam tę część z kuperkiem ;) w pierwszy lepszy pysk (Bejowy oczywiście). Nagle zatętniło, huk, łomot i smoczysko Paris staranowało naszego biedaka łapiąc w locie kurczaka z kuperkiem. Jak żałosna i rozpaczliwa była walka sił niewyrównanych możecie sie tylko domyślać. Zwłaszcza, że Paris jest tak masywna i tak osierściona, że żadne kły nie są w stanie naruszyć jej smoczego spokoju. Szarpało ją nasze biedactwo za bok, za brodę wyjąc z rozpaczy za straconym skarbem. Tak mnie wzruszył, że dałam mu bonusowego gnacika, którego wspaniałomyślnie odmówiła Kaja ;) A potem się dziwię, że on się w kulkę zamienia :D

• Replies 523
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już jestem i z zachwytu wyjść nie mogę jakie cudo z tego naszego Bejka :)

Dziewczyny, czy któraś z Was coś wie o bazarku ogłoszeniowym? Chciałabym wykupić pakiet dla przystojniaka. No chyba, ze Eloise nadal masz troszkę wolnego czasu i mogłabyś parę ogłoszeń skrobnąć? ;)

Posted

Znalazłam coś takiego, przydatne?;)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/200392-Pakiet-og%C5%82osze%C5%84-za-jedyne-8-z%C5%82-)-dla-Manty-Kory-Kai-i-Misi-do-30.01"]http://www.dogomania.pl/threads/200392-Pakiet-og%C5%82osze%C5%84-za-jedyne-8-z%C5%82-)-dla-Manty-Kory-Kai-i-Misi-do-30.01[/URL]-!!!

Posted

[quote name='Czarodziejka']Nikt tu nie zagląda do Bejka naszego, a on się tak pięknie Rafim po amputacji łapki opiekuje.
Ciotki wyrodne, gdzie jesteście??? :-?[/QUOTE]

Ale nas Czarodziejka do pionu postawiła!

Posted

Ja jestem na dogo teraz tylko z doskoku. Bardzo bym prosiła, aby ktoś poszukał bazarku z ogłoszeniami. Bej już dość długo siedzi u Czarodziejki a wiadomo, że bez ogłoszeń nigdzie się nie ruszy...
Koszty ogłoszeń pokryjemy bez problemu - najważniejsze, żeby był ogłaszany.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Wkrótce zapowiadam, że zładuję foteczki Bejka w najbardziej intymnych sytuacjach jego psiego żywota u mnie ;)

Brzmi enigmatycznie i obiecująco...:razz:

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Brzmi enigmatycznie i obiecująco...:razz:

Noż ba! Bejowo brzmi :D
Jedno z dzieci - znajomych mej córci niezmiennie tytułuje naszego hipercorgisia per Gej ;) I już od bramy słyszę "Gejku, Geju".
Nie wiem, która ciotka tak go enigmatycznie nazwała.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Wkrótce zapowiadam, że zładuję foteczki Bejka w najbardziej intymnych sytuacjach jego psiego żywota u mnie ;)

Czarodziejka napisał(a):
Jedno z dzieci - znajomych mej córci niezmiennie tytułuje naszego hipercorgisia per Gej ;) I już od bramy słyszę "Gejku, Geju".

Czarodziejko, nie przeholuj! Bejku, uważaj, bo do tabloidów trafisz!

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Dobrze, ze mieszkasz na wsi.....;)

Posted

O tak. Wieś wszystko tłumaczy, a że pani jestem z wielkiego miasta, to generalnie wszystko jest mi tutaj wybaczane ;)
I stado starych psów, i Rafi bez łapki i pies zwany Gejem i gotowanie ryżu z warzywami miast kaszy i chleba moczonego w papierku po smalcu i wycinka masowa klejnotów psich i kocich i szerokie jej rozpowszechnianie.
A i jeszcze...:cool3: Kiedy me dziecko było w szkółce w klasie 5-latków i pani zapytała, z jakimi zapachami kojarzy ci się mamusia...?:cool3::razz: Usłyszała:"Moja mamusia to pachnie najpiękniej, bo psem" :mad: Szacowne grono chyba mnie nawet obwąchiwało czas jakiś, bo jakoś tak dziwnie się czułam...:cool1: