Ra_dunia Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 :evil_lol: Biedaczek :evil_lol: Pamiętliwa bestia jedna - nie odpuścił :evil_lol: Taki fajny, przytulaśny i nikt go nie chce. Jak tylko znajdę chwilę czasu (a niestety ostatnio z tym ciężko) to mu jakiś tekst wymyślę. Taki bez zagłębiania się jaki był, tylko opisanie jaki fajny jest teraz :) Quote
Ra_dunia Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 ale ciiisza u Beja :) Czarodziejko - mam nadzieję, że Was totalnie nie zasypało. Quote
agata51 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 A zajrzę sobie do mojego szwaderkowego smrodka. Quote
Jagoda1 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Ja zagądam, ciagle z nadzieją, ze ktoś zaproponuje mu dom.... Quote
Ra_dunia Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Agato - on już nie smrodek :) może jeszcze fiołkami nie pachnie ale wieść gminna niesie, że jest dobrze :) Będziemy cierpliwie czekać i ogłaszać to jakiś domek wreszcie Bejka zauważy. Quote
Czarodziejka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 W naszym zasypanym i dciętym od świata grajdołku Bejek żyje sobie całkiem przyzwoicie. Dziś uśmiałam się do łez, mimo iż mam Portosa w stanie krytycznym i wcale mi nie do śmiechu. Bejek ganiał się z Kają, a ona jest szarpiąco - warcząca ;) Kiedy go wypatrzyła, że samowolnie sobie podskakuje w śniegu i jeszcze się cieszy przypuściła atak - pędem przez łąki, strumyk i masy śniegu, żeby Bejka dopaść i wgnieść, tudzież wytarmosić za kołnież. A on przyuważywszy zmasowany atak kościstej suczy migiem łepetynę w śnieg jak struś :D I tak co chwila :D Kaja nie mogła go wytarmosić, a ona lubi złapać za uchem jak jej się w oczy ze strachem patrzy ;) Quote
Czarodziejka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Zasypało, oblodziło...Bej zapuścił futro i brzucho, bo ciąglę się machnę przy nakładaniu i w michę jak onkowi przyłąduję, a on nie protestuje i zjada do czysta. Ostatnie kilka dni nieco kulał na przednią łapkę, bo sobie zwichnął podczas śnieżnych szaleństw. Teraz jest już dobrze. Dwa dni temu odszedł Portos staruszek..... Quote
Ra_dunia Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Portosku ['] A Bej bardzo dobrze wychowany - zjada grzecznie wszystko co dostaje :) Że też nikt go nie chce :) Quote
Ra_dunia Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Przydałyby się nowe ogłoszenia dla Beja... Tak myślę, że chyba najlepiej po świętach, bo teraz i tak wszyscy zabiegani. Quote
Czarodziejka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Bejek kulawiec wczoraj wywinął mi numer. Zamiast kuśtykać na zwichniętej łapie wokół własnej doopy pognał za stadem saren wraz z Kajką - umierającą staruszką i Rafim z łapą do amputacji. Ile się nakrzyczałam, ile strachu, żeby gdzieś się które nie przekręciło w zaspie. Wrócił ledwo łapy ciągnąc za sobą z jęzorem pętającym się pomiędzy nimi i już z daleka czując mój miażdżący wzrok rozpoczął proces symulacji. W konsekwencji dowlókł się do mych stóp utykając aż do ziemi, ciągnąc za sobą tę tylną mniej sprawną łapkę, zgarbiony, z uszami przyklejonymi do zada i w dodatku kaszląc. Miałam to odebrać "Nie bić i tak zdycha" ;):mad:Klapsa więc nie było, bo nie dobija się umierających. Za to Kajka dostała burę, bo przyfrunęła na końcu bez śladów zadyszki i to ona sprowokowała ten pościg. Bejek chcąc się podlizać za niedanie w doopę dołączył się mojgo nad Kajką sądu. Krzyczał, warczał i zawodził głośniej ode mnie i jeszcze ją dziabnął, żeby podkreślić wagę swej przemowy :cool1: Quote
agata51 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Przynajmniej umarłby szczęsliwy. Zawsze to mówię mojej Betce, jak już nie mam do niej... niczego i spuszczam ją ze smyczy. Ale teraz to już rzadko, tylko w Szwaderkach. Beja dziewczyny przywiozły, niby takiego biednego, kulawego, wystraszonego, a on już po 5 minutach pokazał, co potrafi. Wystarczyło w oczyska spojrzeć. Quote
Jagoda1 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Bejciu, w Nowym Roku życzę ci kochającego domku na miarę dt.:) Quote
Ra_dunia Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Cudownego domku w nowym roku! Ja teraz mam trochę osobistych problemów, ale będę się starała zaglądać do Bejka regularnie. Jakby któraś z cioteczek wypatrzyła bazarek z ogłoszeniami to bardzo proszę o info. Trzeba chłopaka wypromować bo się u Czarodziejki zasiedział. Quote
agata51 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Bejku, wiosną to ty pokażesz państwu, co potrafisz. Widzisz już te stada saren? Quote
Jagoda1 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Zaglądam do Beja wciąż z nadzieją, ze zainteresował kogoś... Quote
Czarodziejka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Na razie brzuchol zapuścił ;) I wciąż jest najgłośniejszym obywatelem stadka. I najgłośniej się awanturuje w oczekiwaniu na kolację ;) Quote
Jagoda1 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Czarodziejka napisał(a):Na razie brzuchol zapuścił ;) I wciąż jest najgłośniejszym obywatelem stadka. I najgłośniej się awanturuje w oczekiwaniu na kolację ;) Chłopak przygotował sie dobrze do zimy.;) Quote
Ra_dunia Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 a tu zima już się skończyła... ;) Wie ktoś coś o jakimś bazarku z ogłoszeniami?? Quote
agata51 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Czarodziejka napisał(a):Na razie brzuchol zapuścił ;) I wciąż jest najgłośniejszym obywatelem stadka. I najgłośniej się awanturuje w oczekiwaniu na kolację ;) Mam nadzieję - ba, jestem pewna, że Bej ujada jednak nieco grubiej niż mój tymczas. Taki bysior musi co najmniej basem. To się da wytrzymać. Ale co zrobić z maleństwem, który nawet sopranem nie potrafi? Nic, tylko zabić! Beju, nieustająco jesteś moim ulubieńcem. Quote
eloise Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jejjjjjjjjjj, u nas to samo- 4 ujadają, ale jeden takim świdrującym w uszach piskiem... zawsze mu grożę wtedy budą i łańcuchem- ale i tak ma mnie głęboko... w nosie ;) i to najmniejszy kurdupel- 5 wrednych kilogramów ;) z przodozgryzem :D Quote
agata51 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Bejku, ja głębokim altem - do domu!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts