rabarbar Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Efra Twój prezes ma możliwości - polecam film http://www.youtube.com/watch?v=AncjSg9OOh4 Quote
Trisza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Rabarbar-to masz w takim razie pole do popisu, skoro jesteś z TOZ.Jak działacie?Co robicie?>Ja jestem postronna i zatem reaguj, to chyba wasza sprawa???Mniemam??Tutaj nie trzeba na gruncie lokalnym kłótni i dogadywań sobie, a bo ten to, tamten tamto..Tutaj trzeba jedności w działaniu, zwartej grupy wrażliwych osób, które pod wspólnym sztandarem zjednoczą się w walce o prawa zwierząt.Jako TOZ macie jakies kompetencje?Inspektorów??Ludzie działajcie!!!Bo sunia zamarznie!! Quote
rabarbar Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 To czym TOZ się zajmuje jest udokumentowane na stronie http://www.toztarnow.pl/pomoc.html Quote
Renata N Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trisza napisał(a): ..Tutaj trzeba jedności w działaniu, zwartej grupy wrażliwych osób, które pod wspólnym sztandarem zjednoczą się w walce o prawa zwierząt.Jako TOZ macie jakies kompetencje?Inspektorów??Ludzie działajcie!!!Bo sunia zamarznie!! Niestety zrzucając odpowiedzialność jedni na drugich, bardzo łatwo zagubić podstawowy cel działania tych organizacji... Na psiaki czeka hotelik, są już jakieś deklaracje, czeka transport ( w samochodzie od niedzieli leży koszyk wymoszczony kocykiem), czy trzeba czegoś więcej?... Quote
Trisza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Sprwa została wczoraj zgłoszona przez Efrę do KTOZ, na nasz nie ma co liczyć, bo strona internetowa to nie sama działalność. Trzeba jeszcze mieć inspektorów i chęci!Czekamy na inspektorat krakowski!Oby!!Ja już nie śpię kolejną noc! Quote
dorota1 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Trisza napisał(a):Sprwa została wczoraj zgłoszona przez Efrę do KTOZ, na nasz nie ma co liczyć, bo strona internetowa to nie sama działalność. Trzeba jeszcze mieć inspektorów i chęci!Czekamy na inspektorat krakowski!Oby!!Ja już nie śpię kolejną noc! Oby się udało! Noce takie zimne, a ta biedulka z dziećmi na mrozie:-( Quote
rabarbar Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Do tarnowskiego TOZu nikt nie zgłaszał problemu tej suni, natomiast TOZ wysterylizuje Państwu suczki z Krzyża o czym napisałam w tym wątku http://www.dogomania.pl/threads/202400-30-psiaków-tonie-w-błocie!Pomocy!/page2 Quote
Trisza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 A w czym moglibyście pomóc jako TOZ w sprawie SUNI? Quote
Trisza Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Tam potrzeba pilnie inspektorów, którzy pomogą odebrać sunię i szczeniaki. Quote
efra Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [quote name='rabarbar']Do tarnowskiego TOZu nikt nie zgłaszał problemu tej suni, natomiast TOZ wysterylizuje Państwu suczki z Krzyża o czym napisałam w tym wątku http://www.dogomania.pl/threads/202400-30-psiaków-tonie-w-błocie!Pomocy!/page2 Bo TOZ ma bardz zweżony obraz widzenia i działania Quote
efra Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 rabarbar napisał(a):Przykro mi, ale nie jestem z TOZu. rabarbar ty zaprzeczasz sama sobie widze że jesteś fałszywa jak ci przykro to się zapisz do TOZu będzie ci weselej Quote
Kenny Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 dziewczyny spokojnie...wiem, że sytuacja jest nerwowa, ale pamiętajmy po co tu jesteśmy. najważniejsza jest sunia i maluchy, każdy pomaga tak jak może. nie każdy może wiele zrobić w tej sytuacji, ale proszę Was kochani skupmy się na działaniu, żeby zabrać ich stamtąd jak najszybciej. efra jestem pod telefonem jakby co, do Wojtusia też dzwoń w razie czego, mam nadzieję że hotelik czeka i że zdążymy... Quote
_Aga_ Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dziewczyny, jak pisze Kenny, spokojnie.. Słowne przepychanki niczego dobrego nie przyniosą.. rabarbar czy jest z TOZu czy nie, coś tam proponuje.. Teraz pytanie, które już padło na wątku http://www.dogomania.pl/threads/2024...!Pomocy!/page2 - co z suniami wysterylizowanymi? Wracają na podwórko? Gdzie zostaną przetrzymane po zabiegu? Co zrobi TOZ tarnowski jeśli się zgłosi sprawę suni zagłodzonej? Co robi w takich sytuacjach? Zabiera psy właścicielom? I co dalej? Gdzie się je umieszcza? Quote
_Aga_ Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Bo jeśli psy lądują w tarnowskim azylu to jestem przeciwna zgłaszaniu sprawy suni tarnowskiemu TOZowi.. Quote
Kenny Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 myślę, że jak powiemy że mamy dla suni hotel i deklaracje to ją zabiorą i przekażą nam zamiast umieszczać w azylu. mylę się ? oby nie... Quote
efra Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 azyl nie wchodzi w rachube.myslę że trzeba poczekać jak wyda maluchy i wtedy działać. Quote
Kenny Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 szkoda maluchów. wyda je w takie same ręce jak swoje. albo i gorzej. moim zdaniem, nie byłam tam ani razu więc Ty wiesz lepiej, ale proponuję to przemyśleć jeszcze dokładnie. dodzwoniliście się do Asior ? Quote
_Aga_ Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Szkoda maluchów.. efra - a może by jednak Asior poprosić o interwencję? Wtedy i szansa dla szczeniaków by była.. Nawet nie chcę myśleć, gdzie mogą trafić jak ten facet je wyda.. Ja jestem za tym, żeby teraz działać.. I jeśli mogłabym jakoś pomóc to dawajcie znać.. Quote
_Aga_ Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Była rozmowa o interwencji krakowskiego TOZu, ale widzę, że pomysł "upadł"? Czy się mylę? Quote
2411magdalenka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 podnoszę... mam nadzieję, że udaje się coś z KTOZem organizować...? ktoś coś wie więcej? ...jak wyciągniemy sunię to deklaruję 30 zł jednorazowo, bo narazie krucho z kasą.. Quote
Trisza Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 No więc tak..sprawa urzędniczo utknie, ponieważ KTOZ skierował sprawę do Urzędu Gminy....:(((.A wiecie jak urzędnicy pracują....:(((( Quote
Recommended Posts