Jump to content
Dogomania

Po dwóch latach adopcji chcą uspić Irme!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Masakra. A może by tak podesłać tam inspektora TOZ-u na kontrolę, która jak mniemam nie wypadnie dobrze, postraszyć typka karą i wymusić zrzeczenia się psów. Tylko czy jest gdzieś jakis inspektor w pobliżu?

Posted

może KTOZ by się tym zainteresował...tak myślę...efra podejrzewa również że sunia jest bita przez tego gościa. na jego widok podobno się kuli i czołga po jedzenie do efry...każda kontrola by mu psy odebrała, tylko trzeba powiadomić odpowiednie osoby.

Posted

no jasne, że tak. a myślałam o inspektorach KTOZ, efra ma numer do Asior bo jej wysłałam więc niech próbuje się z nią skontaktować, bo z tego co wiem Asior ma bana kurcze blade :/

Posted

[quote name='Kenny']może KTOZ by się tym zainteresował...tak myślę...efra podejrzewa również że sunia jest bita przez tego gościa. na jego widok podobno się kuli i czołga po jedzenie do efry...każda kontrola by mu psy odebrała, tylko trzeba powiadomić odpowiednie osoby.

[quote name='Trisza']Kenny, my tutaj na miejscu nie mamy inspektorów....:((.Ale już powodem winno być trzymanie suczki karmiącej młode na łańcuchu!!!
W tej sytuacji jedynym wyjściem jest interwencja inspektorów Krakowskiego TOZ i odebranie Psiaków- mamy i szczeniaków,
i postraszenie, zakazanie posiadania kolejnych Psów pod groźbą sankcji karnych, częstymi kontrolami.

Jeżeli mamy zawalczyć o te Psiaki to myślę, że tylko teraz z interwencją, nasz KTOZ ma takie uprawnienia.

Posted

[quote name='2411magdalenka']
kretyn... i co za życie będzie miał szczenior?

No właśnie.. I który miałby takiego pecha....

[quote name='Kenny']już dziś mogli być w ciepłym kojcu ze świetną opieką.
Tak się cieszyłam na tą akcję.. mimo obaw, miałam nadzieję na szczęśliwe zakończenie..

[quote name='wojtuś']W tej sytuacji jedynym wyjściem jest interwencja inspektorów Krakowskiego TOZ i odebranie Psiaków- mamy i szczeniaków,
i postraszenie, zakazanie posiadania kolejnych Psów pod groźbą sankcji karnych, częstymi kontrolami.

Jeżeli mamy zawalczyć o te Psiaki to myślę, że tylko teraz z interwencją, nasz KTOZ ma takie uprawnienia.
W Tarnowie też jest oddział TOZ, ale nie wiem, kto tam działa...

http://www.toztarnow.pl/

Posted

Jestem na zaproszenie Magdalenki2411 i zgadzam sie z nią, trzeba nasłać im inspektora z Toz-u , przeciez kazdy może zgłosić fakt znecania się nad psem. Bedziemy czekać aż sunia bedzie tak wyglądać jak husky Lucky z Tenczynka??

Posted

[quote name='_Aga_']

W Tarnowie też jest oddział TOZ, ale nie wiem, kto tam działa...

http://www.toztarnow.pl/

ja też niestety nie mam pojęcia , nawet nie wiedziałam że działa taki oddział w Tarnowie... z Tarnowa znam tylko fundacje Zmieńmy Swiat- oni sie kotami bardziej zajmuja...i nie wiem czy sa w stanie pomóc w takim przypadku, http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/statut.php

na stronie tejże organizacji jest m. in. formularz zgloszenia popelnienia przestepstwa na policję , tylko że wtedy to idzie droga bardzo oficjalną... może wystarczy goscia tylko postraszyc...

Posted

Pani inspektor KTOZ napisała do mnie:
"(...)[FONT=Arial]Ktoś musi do nas zadzwonić, i podać dokładne namiary gdzie pies się znajduje i podać jakiś kontakt do siebie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](...)[/FONT]

[FONT=Arial]Niech osoba zakładająca wątek się skontaktuje z nami albo przez formularz na stronie (podając jakiś telefon do siebie), albo pod naszymi nr telefonów: 12 429 43 61 lub 12 421 26 85,[/FONT]
[FONT=Arial]pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Arial]/-/"[/FONT]

Posted

Jeśli tylko uda się wyrwać suńcię i szczeniaczki to ja moge wpłacać po 20 zł miesięcznie na hotelik, ale dopiero jakoś od maja bo wcześniej mam deklarację na sterylki dla 2 suczek i chcę się najpierw tam wywiązać.

Posted

[quote name='rabarbar']Witam wszystkich
Może się mylę, ale ta sunia jest pod kontrolą Fundacji Zmieńmy Świat od momentu gdy dostała od Fundacji budę.
To wydarzenie miało miejsce w piątek 17 września 2010r i jest relacjonowane na stronie Fundacji.
http://budadlapsa.weebly.com/przekazanie-bud.html
Przekazanie budy odbyło się pól roku temu, w tym czasie sunia doczekała się potomstwa i dalej nie zmienił się stosunek właścicieli do niej... Nie wiem jakie uprawnienia ma Fundacja, czy rzeczywiście nie może wyegzekwować odpowiedniego traktowania zwierzęcia, a jeśli właściciel nie radzi sobie, to czy nie może go odebrać?... Dziewczyny dowożą jedzenie, chcą wysterylizować, grzecznie proszą o dobrowolne oddanie... są ludzie, z którymi po dobroci nic nie da się załatwić!

Posted

Trisza napisał(a):
Dałam znać Efrze, ma się kontaktować i zobaczymy co się podzieje. Ale ponoc inspektorzy nie mogą nakazać zdjęcia suni z łańcucha....

Tylko, że głównym powodem interwencji może być nie łańcuch, a fakt, że sunia jest głodzona.

Posted

dorota1 napisał(a):
Tylko, że głównym powodem interwencji może być nie łańcuch, a fakt, że sunia jest głodzona.

tak. i źle traktowana. maluchy też nie mogą być na mrozie, w dodatku żadne z nich na pewno nie ma szczepień. wścieklizna jest ponoć obowiązkowa dla każdego właściciela. coś się znajdzie na nich tylko trzeba inspektora właśnie zapytać. i koniecznie mamę z dziećmi zabrać.

Posted

Po dobroci już próbowalismy,teraz tylko kontrola inspetktorów i to musi być facet. jakie zarzuty?: była bez budy pod gołym niebem, zawsze {prawie} miski puste o wodzie zapomnij, zastraszona , zaszczuta !!!!!! na wołanie to się czołga od człowieka i zaraz cofa do tyłu, na szji ma wytartą sierść robią się jej strupki no i gdyby nie nasze jedzenie to by byla jaszcze chudsza. a ty rabarbar leć do swojego prezesiaka i wyślij go tam , a nie madraluj tutaj ten temat to nie dla ciebie!