Kenny Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 efra moim zdaniem suka nie wygląda dobrze. ja bym ją zabrała. a przede wszystkiem WYSTERYLIZOWAŁA. historia będzie się powtarzać. co robimy z małymi? one potrzebują pilnie DT! wiesz ile mają? Quote
efra Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Małe są jeszcze ślepe jak podrosną znajdziemy im dom. Wiem że sterylka jest najlepsza tylko problem z kasą.sunia niewygląda najlepiej ale teraz sie tym zajmiemy , raz w tygodniu zawieziemy karme, wybieram sie tam w poniedzialek. Quote
Therion Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jak bedzie odpowiednia pora mozna poprosic fundusz sterylkowy o pomoc finansowa, jesli sie jej nie wysterylizuje to troche syzyfowa praca ciagle beda nowe szczeniaki Quote
Kenny Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 poza tym szczeniaków się nie wyadoptuje z budy. ludzie się będą bać że mogą być chore, słabe. z DT to co innego. ja bym już szukała DT, żeby czekało na nie. rozejrzę się. ja sobie trochę nie wyobrażam poza tym, żeby sunia po sterylce wróciła prosto na ten łańcuch. Quote
Trisza Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Byłoby wspaniale gdyby się udało maluszkom poszukać DT.Gotowi jeszcze coś zrobić tym psom, nie wierzę ludziom wsi, po ty,, co człowiek obserwuje. Czego taki pies pilnuje..Dla mnie trzeba mieć kamienne serce aby siedzieć w cieple i patrzeć jak zwierzę stoi w mrozie, przypięte do ciężkiego łańcucha a a tle malusie potomstwo!Cholera!300 zł za miesiąc hotelu,,,,Dużo. A mało chętnych do wpłat:((...Wierzę jednak ,że trudno suni będzie odszukac nowy domek, gdzie będzie głaskana,obłaskawiana, uczona nowego życia bez budy i łańcucha...Serce ściskaĄ może jednak ktoś chce nusię???? Quote
masza44 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Z doświadczenia wiem, że niestety takich psów ludzie nie adoptują:( bez sensu ale tak jest...może faktycznie dobrze byłoby zorganizować jej kojec, dowozić karmę i kontrolować sytuację.... sterylka obowiązkowo,jakoś uzbieramy na nią... szczeniorki na pewno znajdą dom, bo piękniuchne już teraz widać:) Quote
Kenny Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 wybaczcie kochani za moją opinię, ale szczerze uważam że suni już by lepiej w schronisku było. nie siedziałaby na łańcuchu tylko w kojcu i nie musiałaby rodzić co cieczkę, a efra nie musiałaby prosić jej "właścicieli" żeby czasem zwrócili na nią uwagę :/ jedzenie też by miała na co dzień. wolontariuszki by z nią wychodziły na spacery a i ogłoszeniami by się zajęło porządnie i domek by się znalazł. może nie od razu ale w końcu by się znalazł...czasem trafiały do nas dzikuski-psiaki które całe życie były dręczone i wydawać by się mogło że nikt ich nie adoptuje, ale o dziwo znajdowały super domki i w mgnieniu oka z bezdomnych, przerażonych brzydulek zmieniały się w piękne domowe psy, wystarczy wierzyć i próbować. ci ludzie nie zasługują na psa. to jest moja opinia. Quote
_Aga_ Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Myślę, że sterylka to podstawa.. Ale co potem? Z powrotem na łańcuch?? A może jednak ten hotelik? Ja mogę zrobić jakiś bazarek.. Deklaracje może uda się uzbierać.. Quote
efra Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Masza44 zgadzam się z Tobą ,masz racje.Szczeniory będa najzdrowsze bo wsiowe natura zrobi/ła selekcje. Quote
efra Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Koleżanka tam była z ciepłym jedzeniem w poniedziałek ,Sytuacja opanowana sunia ma nowa kołdre i zasłone zrobiona z dywaniku, no i jedzenie tam jakieś było. Ja jadę jutro tam to zrobie zdjęcia , no i zostawie jedzenie na pare dni . Quote
efra Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 bazarek można zrobić ale na kojec dla suni, ona jest bardziej zastraszona niż agresywna. po widoku naszego azylu jestem na NIE dla suni w schronisku. Quote
Kenny Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 a ja nie wiem czemu mamy sponsorować kojec dla ludzi, którzy nie potrafią się zając swoim psem. sorry, ale takie jest moje zdanie. ludziom, którzy się starają i wszystko robią dla swoich psów mimo, że krucho u nich z kasą nikt nie pomoże a takim co mają psa w dupie będziemy psa karmić i mu budować kojec. to błędne koło. mentalności tych ludzi nie zmienimy. a sądzę również że przez całe życie nie będziecie pilnować jakie ten pies ma warunki i czy ma co jeść. szukacie gdzieś tymczasu? kto powiedział, że nikt nie weźmie takiego psa na tymczas? ja mam nieduże mieszkanie i z chęcią wzięłabym ją na tymczas gdyby nie to, że mam obecnie zajęty i rezerwacje aż do mojego wyjazdu. a są przecież ludzie którzy prowadzą tymczasy mając domy z ogródkiem. może to jest właśnie wyjście. poza tym z tego co wiem nie można robić bazarku na psy posiadające właścicieli. i uważam, że to słuszny zakaz. bo albo kogoś stać na psa i jego potrzeby albo nie i wtedy psa nie bierze. przepraszam, ale takie jak wiecie jest moje zdanie i raczej nie zmienię poglądów na ten temat. Quote
Kenny Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 efra napisał(a):Masza44 zgadzam się z Tobą ,masz racje.Szczeniory będa najzdrowsze bo wsiowe natura zrobi/ła selekcje. dopilnuj proszę tylko aby zostały wyadoptowane na umowy z kastracją/sterylizacją. i aby nie trafiły do budy. Quote
efra Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 To dopilnujemy, to przynajmniej sterylka się trzeba zająć jak wykarmi młode Quote
2411magdalenka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 sunia wygląda kiepsko.. maluchy też się mogą pochorować jeżeli matka nie będzie dobrze karmiona.. według mnie sunia jest do zabrania... mogę pomóc w rozsyłaniu wątku, myślę, że zebrałoby się na hotel, a jak więcej Ciotek wpadnie to i tymczasy dla maluchów by się znalazły.. Quote
Kenny Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 2411magdalenka napisał(a):sunia wygląda kiepsko.. maluchy też się mogą pochorować jeżeli matka nie będzie dobrze karmiona.. według mnie sunia jest do zabrania... mogę pomóc w rozsyłaniu wątku, myślę, że zebrałoby się na hotel, a jak więcej Ciotek wpadnie to i tymczasy dla maluchów by się znalazły.. dokładnie, też tak uważam. cieszę się, że ktoś tu myśli podobnie ;) Quote
Trisza Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Podnoszę Murzynkę-jej trzeba koniecznie znaleźć lokum, nie przy budzie.Szukamy DT!!! Quote
_Aga_ Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Trzeba rozreklamować wątek.. Kto mógłby zrobić bannerek? Quote
Trisza Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Wyżej dziewczyny pisały,że banerku nie może mieć pies, który posiada właściciela..A Murzynka niestety posiada....Szkoda słów, bo wulgarne cisną się do ust!!! Quote
_Aga_ Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Znaczy nie można zrobić bazarku na psiaka, który ma właściciela.. A mnie chodzi o banerek, to co mam w podpisie, odnośnik do wątku :) Quote
Recommended Posts