Kenny Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 ok, ja zadzwonię jutro do tej dziewczyny od bazarku. a ta babka odda sunie w ogóle? Quote
efra Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 na początku mówiła ,żeby ją oddała, a teraz coś niebardzo, ale to się da załatwić, bo nie widać poprawy bytu psa Quote
Trisza Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Słuchajcie ..Apeluję do Was. Sytuacja suni jest tragiczna,ona nie przezyje jezeli nie znajdzie domu. Jest stale głodna, pojawiły się szczeniaki, jeden zamarzł w budzie. Błagam, pomóżcie jej znaleźć dom. PILNE!!!:((. Może DT????błagamy o pomoc!!!!!! Quote
Therion Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Podrzuce do góry, w tej sytuacji to hotel potrzebny i szukanie domu, duzo ma tych szczeniąt. Quote
efra Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 nie mogę sobie poradzić z tymi zdjęciami, jutro wezwę pomoc Quote
Trisza Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Podrzucam wątek!Sunia to obraz nędzy i rozpaczy. Nie może stać stale na mrozie:(( Quote
Kenny Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 no mówiłam o hoteliku, bo uważałam to za ratunek dla niej. ale były sprzeciwy tutaj, że niby tak jest wszędzie na wsiach i nie ma sensu. co z maluchami? gdzie są teraz? ile mają? ile ich jest? mamusię dawajcie do hotelu i zbierajcie deklaracje. nie ma innego wyjścia, nikt nie da bdt dla dużej suni z maluchami do tego i po łańcuchu. Quote
Trisza Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Tak jest na wsiach ale to nie znaczy,że mamy się na to zgadzać i takie psy nie mają szans.Pozniej wkleimy zdjęcia kolejne. Psa trzeba stamtąd zabrać bo zostanie zagłodzona. Szukamy hotelu w takim razie!!!DT może też się znajdzie.To potwornie biedny pies..... Quote
Kenny Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 zbierzcie chociaż stówkę, żeby mieć na zaliczkę do hotelu. albo pożyczcie od kogoś i odda się jak się uzbiera. polecam hotelik pod Krakowem gdzie umieszczam swoich podopiecznych. będzie tam mieć ciepły boks, pełną michę dobrego jedzonka i ręce do głaskania oraz duży wybieg. piszcie do mnie na PW w sprawie szczegółów, podam numer do hotelu. ponownie pytam co z maluchami >? Quote
Trisza Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wlasnie rozmawialam z Panią, ktora do niej dojeżdza z jedzeniem. Szczeniaczki zyją, jeden z nich zamarzł:(Czy hotelik byłby płatny jedynie 100 zł?? Quote
Kenny Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 nie, 100zł to byłaby zaliczka. normalnie doba w hoteliku kosztuje ok. 20zł. postaram się wyprosić o 10zł za dobę to wtedy wypadałoby 300zł/msc. taniej nigdzie nie ma raczej. poszukajcie jakiegoś sponsora dla niej, może zróbcie plakaty i po sklepach zoologicznych, lecznicach porozwieszać takie jakies wzruszające że zbeiramy na hotel i prosimy o pomoc. ile jest szczeniaków żywych ? w jakim sa wieku ? moga już odejść od mamy ? Quote
Trisza Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Chyba razem z mamą jeszcze. Już napisalam do pani która się nią zajmuje!Ma wieczorem napisac wszystko na forum. To zalozycielka wątku. Quote
Kenny Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ok, to czekamy na efrę. jakby tylko ktoś ofiarował stówkę na początek....tylko gdzie kogoś takiego znaleźć? może właśnie ogłoszenia, że zbieramy na nowe życie dla dziewczynki. ja potrzebuję mieć dokładne info na temat suni i dzieciaków (ile ich, w jakim wieku, suczki czy pieski, najlepiej zdjęcia). i pytanie : czy sunia jest agresywna w jakimkolwiek stopniu ? Quote
Therion Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Koszt hotelu dla duzego psa to bodajze 350 zł miesiecznie. Quote
Kenny Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ok, 350 za dużego-fakt, trzeba uzbierać. a co z efrą ? jutro do niej zadzwonię. Quote
masza44 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ja wpłacę coś w przyszłym miesiącu na pewno, ona tam nie może zostać. Martwi mnie tylko jedna rzecz, jak zabierzecie tej babce suczkę ona weźmie znowu jakiegoś psa pewnie......I będzie traktować tak samo...Zamknięty krąg z tymi ludźmi..... Quote
Kenny Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 trzeba jej przemówić do rozumu. żałuję, że nie jestem na miejscu. postarajcie się jej wytłumaczyć że pies to dla niej niepotrzebny kłopot i że lepiej jak sobie alarm zamontuje, taniej ją to wyniesie nawet w gruncie rzeczy. jeśli będzie zebrana połowa kwoty, czyli 175zł to rezerwuję dla panny miejsce. Quote
Trisza Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Efra wejdzie na watek wieczorem.Wiem,że była u właściciela i wszystko opisze!!! Quote
efra Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Szkoda że nie umię wstawić zdjęc, powiem tak ,rozmawiałam z chłopakiem który tam mieszka i widzę , że można z nim dojsć do porozumienia.Ciężko by bylo brać sunie z mlodymi bo może pogryz w obronie malych, a widzę że ten chlopak będzie dbal o nią, przy drugiej wizycie nie zapowiedzianej sunia miala miski pełne! małe są 3 ,dostały poduszki puchowe , miał jeszcze zrobić zaslone na wejście i przy obroży dac smycz materialową przedłużenie łancucha.Moja propozycja jest taka ,że zamiast na hotelik zebrać na materiał na kojec , ten chlopak napewno by to zrobil jak by dostal materiał , przy następnej wizycie powiem mu to , a jedzenie będziemy tam dowozić dla suni Murzyn-ka. co wy na to ? Quote
Recommended Posts