Tiger Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Perfi napisał(a):czesc, widze ze temat dosc stary, ale moze jacys wolontariusze sledza... chcialabym zapytac czy toz w lublinie stosuje jakies sankcje dla pseudohodowcow? jak podchodza do tego problemu? Nie ma TOZ-u w Lublinie Quote
Perfi Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 a jakies inne instytucje, stowarzyszenia walczace? :) Quote
demi Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 myślę, ze gdyby było komu robic to by ze wszytskim walczyli. ja jestem z wrocławskiego toz, jest nas 2 w porywach 3 osoby, jesteśmy zazwierzęceni na maksa:shake: i jak tu pomóc takiej kupie potrzebujących zwierząt, nie ma opcji, dlatego robimy ile możemy:shake: pisz jak cos do animals3@zotozwro.org.pl - wszytsko od a do z wytłumacz:) zadzwon do toz w lublinie, na stronie głównej toz na wykazie takowy istanie, mozna też do Muży napisać. samo to, że byście sie tam zapisali i dostali legitki, ze jesteście członkami TOZ, to co innego:razz: ja z taka legitką interwencje robie;) a to zwykły kawałek papieru ze zdjeciem, podbity pieczątką i zalaminowany:lol: Quote
locky Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A, co z Krakowskim TOZEM ?? Jaka w końcu ta historia jest ?? Quote
Perfi Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 gosc mieszka kolo lublina, wiec krakowski toz nic nie zdziala... zreszta chcialam sie przede wszystkim dowiedziec czy toz ma prawo interweniowac w takiej sprawie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=304361718 Quote
demi Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 słyszałam, ze jakaś dziaszka z krakowskiego TOZ dość mocno działa- w pojedynke jako toz... bo ludzi nie ma. jeśli ktoś by się znalazł na tworzenie koła badz oddziały to naprawde polecam! bo nawet jeśli inne oddziały/okręgi/koła są lipne, bo ludzie nie tacy jak powinni byc to sie tym nie przejmować! Najważniejsze, że ktos kto chciał by taki toz poprowadzic bedzie działał na rzecz zwierząt z zamiłowania i zrobi dla nich dużo. TOZ to bardzo stara organizacja, jesteśmy w ustawie- mamy duże możliwości(jeśli są chęci)- i nikt nas nie oleje- o wiele łatwiej jest działać przy interwencjach- bo o tozie ludzie (wiekszosć) słyszała, a o jakiejś innej, nowo stworzonej organizacji nie- mała wiarygodnosć. Co do tych psiaków z allegro, to niestety nie ma podstaw prawdych by sie czepic.... Każdy moze rozmnażac psy, obojetnie czy rasowe czy mieszańce:shake: ewentualnie można by złożyc doniesienie do urzędu skarbowego, napewno nie są zarejestrowani. Ale w tym przypadku-mam nadzieje, że jednorazowym, skarbówka nic im nie zrobi, mogą sie wytłumaczyć, że to wpadka:lol: -ale tak sie walczy z pseudohodowlami jak są duze. Quote
Umka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 przepraszam za off'a http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9512409#post9512409 proszę o pomoc w znalezieniu psa z Lublina Quote
demi Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 i co tam z reaktywacją? ktoś by sie chciał za to zabrać? Bo już wam powiem, ze w Lubinie różne dziwne rzeczy sie dzieją.... jeden z nich to np.http://www.zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=202 Dość dużo ludzie dzwoni, a my najzwyczajniej w życiu musimy odmawiać pomocy nie sie nie da wszytskiego przerobić:-(do tego bez transportu... a gdyby tak ktoś był na miejscu,m kto mógł by w jakikolwiek sposób chodź troszku tym zwierzakom pomóc od strony prawnej i bytowej było naprawde swietnie:razz: Quote
Recommended Posts