Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Perfi napisał(a):
czesc, widze ze temat dosc stary, ale moze jacys wolontariusze sledza...
chcialabym zapytac czy toz w lublinie stosuje jakies sankcje dla pseudohodowcow? jak podchodza do tego problemu?

Nie ma TOZ-u w Lublinie

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

myślę, ze gdyby było komu robic to by ze wszytskim walczyli.
ja jestem z wrocławskiego toz, jest nas 2 w porywach 3 osoby, jesteśmy zazwierzęceni na maksa:shake: i jak tu pomóc takiej kupie potrzebujących zwierząt, nie ma opcji, dlatego robimy ile możemy:shake:
pisz jak cos do animals3@zotozwro.org.pl - wszytsko od a do z wytłumacz:)

zadzwon do toz w lublinie, na stronie głównej toz na wykazie takowy istanie, mozna też do Muży napisać.

samo to, że byście sie tam zapisali i dostali legitki, ze jesteście członkami TOZ, to co innego:razz: ja z taka legitką interwencje robie;) a to zwykły kawałek papieru ze zdjeciem, podbity pieczątką i zalaminowany:lol:

Posted

słyszałam, ze jakaś dziaszka z krakowskiego TOZ dość mocno działa- w pojedynke jako toz... bo ludzi nie ma.

jeśli ktoś by się znalazł na tworzenie koła badz oddziały to naprawde polecam!
bo nawet jeśli inne oddziały/okręgi/koła są lipne, bo ludzie nie tacy jak powinni byc to sie tym nie przejmować!

Najważniejsze, że ktos kto chciał by taki toz poprowadzic bedzie działał na rzecz zwierząt z zamiłowania i zrobi dla nich dużo. TOZ to bardzo stara organizacja, jesteśmy w ustawie- mamy duże możliwości(jeśli są chęci)- i nikt nas nie oleje- o wiele łatwiej jest działać przy interwencjach- bo o tozie ludzie (wiekszosć) słyszała, a o jakiejś innej, nowo stworzonej organizacji nie- mała wiarygodnosć.

Co do tych psiaków z allegro, to niestety nie ma podstaw prawdych by sie czepic.... Każdy moze rozmnażac psy, obojetnie czy rasowe czy mieszańce:shake:
ewentualnie można by złożyc doniesienie do urzędu skarbowego, napewno nie są zarejestrowani. Ale w tym przypadku-mam nadzieje, że jednorazowym, skarbówka nic im nie zrobi, mogą sie wytłumaczyć, że to wpadka:lol: -ale tak sie walczy z pseudohodowlami jak są duze.

• 4 weeks later...
Posted

i co tam z reaktywacją? ktoś by sie chciał za to zabrać?

Bo już wam powiem, ze w Lubinie różne dziwne rzeczy sie dzieją....
jeden z nich to np.http://www.zotozwro.org.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=202

Dość dużo ludzie dzwoni, a my najzwyczajniej w życiu musimy odmawiać pomocy nie sie nie da wszytskiego przerobić:-(do tego bez transportu...

a gdyby tak ktoś był na miejscu,m kto mógł by w jakikolwiek sposób chodź troszku tym zwierzakom pomóc od strony prawnej i bytowej było naprawde swietnie:razz: