jostel5 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Ok.15 kg...może trochę więcej...Ona jest drobna i niewysoka.:) Quote
Doti Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Witaj Jostel :) Rozmawiałyśmy jakiś czas temu o Mailusiu. Chciałam się odezwać. Zaadoptowaliśmy psiaka o imieniu Szoko. Jest z nami od czwartku. Jest dość wystraszony i jeszcze nie do końca nam ufa... ale pracujemy nad tym. Możesz poczytać na wątku: zSZOKOwany kudłacz. Widzę, że robicie świetną robotę. Za jakiś czas dołączę się aktywnie do działań mających na celu ratowania psinek!!! Pozdrawiam ciepło :) PS. Miałaś rację - to wciąga... Quote
Andzike Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Doti napisał(a):Witaj Jostel :) Rozmawiałyśmy jakiś czas temu o Mailusiu. Chciałam się odezwać. Zaadoptowaliśmy psiaka o imieniu Szoko. Jest z nami od czwartku. Jest dość wystraszony i jeszcze nie do końca nam ufa... ale pracujemy nad tym. Możesz poczytać na wątku: zSZOKOwany kudłacz. Widzę, że robicie świetną robotę. Za jakiś czas dołączę się aktywnie do działań mających na celu ratowania psinek!!! Pozdrawiam ciepło :) PS. Miałaś rację - to wciąga... Doti, cześć!!! :) Widzę, że jesteś na wątku jednej z moich Nelkopodobnych ulubienic :) Dla niewtajemniczonych - to ode mnie Doti adoptowała Szoko :) Masz rację - wciąga bardzo - u mnie też się zaczęło od wzięcia psa ze schroniska :D :D :D Quote
Doti Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 No jestem jestem :) Mogłabym tu siedzieć cały dzień. Tylko chciałabym bardziej pomóc, ale jeszcze nie teraz... Quote
jostel5 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Doti,witaj! :) Wiedziałam,wiedziałam,wiedziałam...! :) I bardzo się cieszę,że do nas zajrzałaś! Pomagać możesz zawsze-choćby poprzez swoją obecność i podnoszenie wątków!:) Kapitalnie,że Szoko znalazł u Was domek,a w potencjalnym ds Mailo będzie niebawem wizyta przedadopcyjna.Być może Prosiutek zamieszka już niedługo na Śląsku...Oby! Żeby tak jeszcze Sarence się udało....! Zaglądaj do nas! Quote
E-S Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='Andzike']E-S dziś sprawdza domek dla Saropodobnej Muszki z Lublina, może jeszcze jakieś sensowne domki będą się odzywać... Mój ulubiony Nelkopodobny typ psa w schronie :( buuu... :( Jostel, już się pewnie pytałam albo gdzieś jest na wątku - ile Sara waży? 15? 20? Przełożyłam na sobotę bo jestem potwornie chora i wstyd po prostu przyczołgać się rzygając z kaszlu na przedadopcyjną wizytę. Może do soboty się pozbieram. Ale - Muszka ma sporo wejść i 1 obserwatora. Otrzymałam też mail: Wiadomość od: Jan744, wysłana z komputera o numerze IP: 89.231.99.92 Strona z przedmiotem: Kudłata, przyjazna suczka szuka domu ! Treść wiadomości: Mam kilka pytań co do pieska. czy lubi inne psy? Nadaje się jako pies stróżujący do pilnowsnia posesji? może byc w kojcu i spać w budzie? poszukuje dla mojego taty psa żeby pilował posesji dawał o sobie znać to znaczy szczekał i odstraszał... Posiadamy już dwa psy jeden owczarek 6 lat i suczke z schroniska 3 lata. **** Odpisałam odmownie, bo Muszka kompletnie nie nadaje się na stróża i w ogóle nie szczeka, a po sterylce aborcyjnej i usunięciu zropiałej przepukliny waży 8 kg, jest małym psem, nie mikro, ale małym, jest filigranowa, tylko nożki ma wysokie. Co do Sary też jej nie proponowałam, bo w ogóle nie uważam, żeby dobrym miejscem dla jakiegokolwiek psa była buda bez możliwości wejścia do domu. Quote
rita60 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ewa ta osoba założyła watek na Dogo/tak mi sie zdaje,bo tresc maila taka sama/:roll: zobacz http://www.dogomania.pl/threads/195762-Szukam-pieska-do-pilnowania-posesji-) Quote
jostel5 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Oooo,Sary też "za stróża " nie oddam,już raz miała taką "ofertę"...Dobrze,E-S,że Panią... no....zlekceważyłaś!;) Quote
haniabor Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Trzeci pies do pilnowania posesji? A na tej posesji ktoś z dwunożnych mieszka na stałe? Do góry chodząca łagodności! Quote
Andzike Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 jostel5 napisał(a):Sar(n)a-do góry,psinko! :) Do góry i po domek!!! Muszka znalazła, to i Ty znajdziesz !!! :) Quote
jostel5 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 No pewnie,że znajdzie! Szlag mnie trafia,że tak długo to trwa,ale nadziei nie tracę...:) Quote
haniabor Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 jostel5 napisał(a):No pewnie,że znajdzie! Szlag mnie trafia,że tak długo to trwa,ale nadziei nie tracę...:) My też nie Quote
jostel5 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Muszka poszła do domu,Kudi spędza dziś ostatnią noc w schronie :) ,a teraz...przyszła pora na wyekspediowanie w domowe pielesze Sary! Uda się! Musi się udać!!!:) Quote
malawaszka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 TAK JEST!!!!! Sarunia do domu!!!!!! Jostel - może jakieś foteczki nowe? takie ładne jak miał Kudi? bez okropnego łańcucha tylko sliczna obróżka albo szeleczki i smyczka, żeby Sarunia wyglądała na cywilizowaną panienkę? :) Quote
jostel5 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Jadę zaraz po Kudiego do schronu,ale czasu na zdjęcia nie będzie...Może w poniedziałek...? Był dzisiaj telefon w sprawie Kudiego...Podesłałam Pani na maila Sarę i wszystkie Twoje (i moje już teraz też:)) sznaucerki...:) Zobaczymy! Quote
Andzike Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jostel5 napisał(a):Jadę zaraz po Kudiego do schronu,ale czasu na zdjęcia nie będzie...Może w poniedziałek...? Był dzisiaj telefon w sprawie Kudiego...Podesłałam Pani na maila Sarę i wszystkie Twoje (i moje już teraz też:)) sznaucerki...:) Zobaczymy! Czytałam u Kudiego, że z Sareńką tak sobie :( Maleńka bidulka... :( Qrde, niech się w niej w końcu ktoś zakocha...:/ Quote
haniabor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 malawaszka napisał(a):TAK JEST!!!!! Sarunia do domu!!!!!! Jostel - może jakieś foteczki nowe? takie ładne jak miał Kudi? bez okropnego łańcucha tylko sliczna obróżka albo szeleczki i smyczka, żeby Sarunia wyglądała na cywilizowaną panienkę? :) To jest chyba dobry pomysł. Poza tym, ja bym zmieniła tytuł wątku. Te tysiące dni na łańcuchu są przerażające. Gdybym szukała po raz pierwszy psa- chyba zwątpiłabym, że po takim czasie pies odnajdzie się w domu. Może zamiast tego podkreślić delikatność i łagodność Sarenki? Co ty na to Jostelku? Quote
jostel5 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Dobry pomysł ,Hanusiu! Zaraz coś wymyślę...:) Edit.Tytuł zmieniłam,a zdjęcia...? Czy to jest złe...?;) Sznaucerek przecież jak nic! I to szczęśliwy sznaucerek... Autor:Muzzy,oczywiście...:) Quote
haniabor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Chyba na wątku bokserki Alfy jedna z dziewczyn ze Świętokrzyskiego napisała, że jak robi ogłoszenia, to całą serię- 80, i to na całą Polskę. Stwierdziła, że u nich nie bierze się psa, tylko wyrzuca (skąd my to znamy). Ktoś, kto szuka psa- gdzie by nie wlazł, zobaczy tego właśnie psa. Mówi, że nie pisze wyciskaczy łez, tylko podaje konkretne informacje. Nie szuka litości, tylko osoby odpowiedzialnej i rzetelnej. Zapadło mi to w pamięć. Może i z Sarenką zrobić coś takiego? Krótka informacja i kilka ślicznych zdjęć? Nie umiem robić ogłoszeń, ale nawet jakby trzeba było zapłacić, to ruszymy ze zrzutą.Co ty na to? Quote
sybil Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Czy Sarenka jest już u malawaszki, na "Sznaucerach w potrzebie"? Ona jest taka śliczna sznaucerowata :loveu: Quote
jostel5 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Sybisiu-oczywiście,że jest! :) Haniu,wszystkie środki są dobre,o ile będą skuteczne! Sklecę (może jutro,bo dzisiaj produkuję jeszcze sprawozdania do sądu) ) tekst z rzetelnymi informacjami,zdjęcia Sary mam śliczne,za ogłoszenia zapłacę bez zrzuty...Daj mi jedynie namiar na tę osobę od ogłoszeń,możesz??? Quote
haniabor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 To na co się powoływałam pisała eliza_sk . Natomiast kto robi ogłoszenia? Nie wiem, gdzieś coś widziałam, coś mi chodzi po głowie, ale gdzie, kto? Muszę poszperać. Quote
malawaszka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Napiszcie jakiś fajny tekst :modla: wzruszający, opisujący laleczkę dobrze - zrobimy ogłoszenia - to zdjęcie jest cudowne! kurcze żeby szybko znalazły dom nasze psiaki to może by się udało zabrać do DT Sarunię przed zimą Quote
Recommended Posts