Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Jostel :)
Rozmawiałyśmy jakiś czas temu o Mailusiu. Chciałam się odezwać. Zaadoptowaliśmy psiaka o imieniu Szoko. Jest z nami od czwartku. Jest dość wystraszony i jeszcze nie do końca nam ufa... ale pracujemy nad tym. Możesz poczytać na wątku: zSZOKOwany kudłacz.
Widzę, że robicie świetną robotę. Za jakiś czas dołączę się aktywnie do działań mających na celu ratowania psinek!!!
Pozdrawiam ciepło :)
PS. Miałaś rację - to wciąga...

Posted

Doti napisał(a):
Witaj Jostel :)
Rozmawiałyśmy jakiś czas temu o Mailusiu. Chciałam się odezwać. Zaadoptowaliśmy psiaka o imieniu Szoko. Jest z nami od czwartku. Jest dość wystraszony i jeszcze nie do końca nam ufa... ale pracujemy nad tym. Możesz poczytać na wątku: zSZOKOwany kudłacz.
Widzę, że robicie świetną robotę. Za jakiś czas dołączę się aktywnie do działań mających na celu ratowania psinek!!!
Pozdrawiam ciepło :)
PS. Miałaś rację - to wciąga...

Doti, cześć!!! :)
Widzę, że jesteś na wątku jednej z moich Nelkopodobnych ulubienic :)
Dla niewtajemniczonych - to ode mnie Doti adoptowała Szoko :)

Masz rację - wciąga bardzo - u mnie też się zaczęło od wzięcia psa ze schroniska :D :D :D

Posted

Doti,witaj! :) Wiedziałam,wiedziałam,wiedziałam...! :) I bardzo się cieszę,że do nas zajrzałaś!

Pomagać możesz zawsze-choćby poprzez swoją obecność i podnoszenie wątków!:)

Kapitalnie,że Szoko znalazł u Was domek,a w potencjalnym ds Mailo będzie niebawem wizyta przedadopcyjna.Być może Prosiutek zamieszka już niedługo na Śląsku...Oby!

Żeby tak jeszcze Sarence się udało....! Zaglądaj do nas!

Posted

[quote name='Andzike']E-S dziś sprawdza domek dla Saropodobnej Muszki z Lublina, może jeszcze jakieś sensowne domki będą się odzywać...
Mój ulubiony Nelkopodobny typ psa w schronie :( buuu... :(
Jostel, już się pewnie pytałam albo gdzieś jest na wątku - ile Sara waży? 15? 20?

Przełożyłam na sobotę bo jestem potwornie chora i wstyd po prostu przyczołgać się rzygając z kaszlu na przedadopcyjną wizytę. Może do soboty się pozbieram.
Ale - Muszka ma sporo wejść i 1 obserwatora. Otrzymałam też mail:

Wiadomość od: Jan744, wysłana z komputera o numerze IP: 89.231.99.92
Strona z przedmiotem: Kudłata, przyjazna suczka szuka domu !
Treść wiadomości:
Mam kilka pytań co do pieska. czy lubi inne psy? Nadaje się jako pies stróżujący do pilnowsnia posesji? może byc w kojcu i spać w budzie? poszukuje dla mojego taty psa żeby pilował posesji dawał o sobie znać to znaczy szczekał i odstraszał... Posiadamy już dwa psy jeden owczarek 6 lat i suczke z schroniska 3 lata.

Odpisałam odmownie, bo Muszka kompletnie nie nadaje się na stróża i w ogóle nie szczeka, a po sterylce aborcyjnej i usunięciu zropiałej przepukliny waży 8 kg, jest małym psem, nie mikro, ale małym, jest filigranowa, tylko nożki ma wysokie.
Co do Sary też jej nie proponowałam, bo w ogóle nie uważam, żeby dobrym miejscem dla jakiegokolwiek psa była buda bez możliwości wejścia do domu.

Posted

Muszka poszła do domu,Kudi spędza dziś ostatnią noc w schronie :) ,a teraz...przyszła pora na wyekspediowanie w domowe pielesze Sary!
Uda się! Musi się udać!!!:)

Posted

TAK JEST!!!!! Sarunia do domu!!!!!! Jostel - może jakieś foteczki nowe? takie ładne jak miał Kudi? bez okropnego łańcucha tylko sliczna obróżka albo szeleczki i smyczka, żeby Sarunia wyglądała na cywilizowaną panienkę? :)

Posted

Jadę zaraz po Kudiego do schronu,ale czasu na zdjęcia nie będzie...Może w poniedziałek...?

Był dzisiaj telefon w sprawie Kudiego...Podesłałam Pani na maila Sarę i wszystkie Twoje (i moje już teraz też:)) sznaucerki...:) Zobaczymy!

Posted

jostel5 napisał(a):
Jadę zaraz po Kudiego do schronu,ale czasu na zdjęcia nie będzie...Może w poniedziałek...?

Był dzisiaj telefon w sprawie Kudiego...Podesłałam Pani na maila Sarę i wszystkie Twoje (i moje już teraz też:)) sznaucerki...:) Zobaczymy!

Czytałam u Kudiego, że z Sareńką tak sobie :( Maleńka bidulka... :( Qrde, niech się w niej w końcu ktoś zakocha...:/

Posted

malawaszka napisał(a):
TAK JEST!!!!! Sarunia do domu!!!!!! Jostel - może jakieś foteczki nowe? takie ładne jak miał Kudi? bez okropnego łańcucha tylko sliczna obróżka albo szeleczki i smyczka, żeby Sarunia wyglądała na cywilizowaną panienkę? :)

To jest chyba dobry pomysł. Poza tym, ja bym zmieniła tytuł wątku. Te tysiące dni na łańcuchu są przerażające. Gdybym szukała po raz pierwszy psa- chyba zwątpiłabym, że po takim czasie pies odnajdzie się w domu. Może zamiast tego podkreślić delikatność i łagodność Sarenki? Co ty na to Jostelku?

Posted

Dobry pomysł ,Hanusiu! Zaraz coś wymyślę...:)

Edit.Tytuł zmieniłam,a zdjęcia...? Czy to jest złe...?;) Sznaucerek przecież jak nic! I to szczęśliwy sznaucerek...

Autor:Muzzy,oczywiście...:)

Posted

Chyba na wątku bokserki Alfy jedna z dziewczyn ze Świętokrzyskiego napisała, że jak robi ogłoszenia, to całą serię- 80, i to na całą Polskę. Stwierdziła, że u nich nie bierze się psa, tylko wyrzuca (skąd my to znamy). Ktoś, kto szuka psa- gdzie by nie wlazł, zobaczy tego właśnie psa. Mówi, że nie pisze wyciskaczy łez, tylko podaje konkretne informacje. Nie szuka litości, tylko osoby odpowiedzialnej i rzetelnej.
Zapadło mi to w pamięć.
Może i z Sarenką zrobić coś takiego? Krótka informacja i kilka ślicznych zdjęć? Nie umiem robić ogłoszeń, ale nawet jakby trzeba było zapłacić, to ruszymy ze zrzutą.Co ty na to?

Posted

Sybisiu-oczywiście,że jest! :)

Haniu,wszystkie środki są dobre,o ile będą skuteczne!
Sklecę (może jutro,bo dzisiaj produkuję jeszcze sprawozdania do sądu) ) tekst z rzetelnymi informacjami,zdjęcia Sary mam śliczne,za ogłoszenia zapłacę bez zrzuty...Daj mi jedynie namiar na tę osobę od ogłoszeń,możesz???

Posted

Napiszcie jakiś fajny tekst :modla: wzruszający, opisujący laleczkę dobrze - zrobimy ogłoszenia - to zdjęcie jest cudowne! kurcze żeby szybko znalazły dom nasze psiaki to może by się udało zabrać do DT Sarunię przed zimą