Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Sarenka nie jest zbyt dobrze... rozmawiałam z mamą.

Sara jest nieobecna... w ogóle nie sygnalizuje swoich potrzeb.. po prostu wstaje.. i w pewnym momencie zaczyna siusiać.... oczy ma nieobecne :shake: :-(

Dzisiaj Sara jedzie do wetki.. wetka chce zobaczyć czy leki troche chociaż pomagają...

Posted

Boję się tu zaglądać jak widzę, że coś napisałaś... :(

Biedna, kochana Sarenia, biedna Marta i jej rodzina i biedna Twoja mama, która też musi patrzeć na cierpienie suczyny :(

Posted

Powiem Wam, że naprawde mi szkoda Sareni.. ale mojej mamy równiez mi szkoda...
To Ona praktycznie cały dzień siedzi z Sarenią.. jak sie załatwi pod siebie, to Ją musi chociaż troszke umyć (przypomnę, że Sarenia ma bardzo wrażliwą skórę.. każdy dotyk jest dla Niej nieprzyjemny :shake:)... moja mama stara sie robić to bardzo delikatnie, ale Sara i tak pokazuje Jej oczami tak jakby chciała powiedzieć: czego znowu ode mnie chcesz....

Tłumaczę Jej ciągle, że Sara nie jest na Nia zła.. tylko sytuacja jest dla Sareńki bardzo ciężka.... Sara zawsze była takim czyścioszkiem, a teraz... :roll:

Posted

obraczus87 napisał(a):

Tłumaczę Jej ciągle, że Sara nie jest na Nia zła.. tylko sytuacja jest dla Sareńki bardzo ciężka.... Sara zawsze była takim czyścioszkiem, a teraz... :roll:

Ehh... Sareńka jeden jedyny raz się zsiusiała u mnie w mieszkaniu, od razu załapała do czego służą spacery...
Biedny kochany osiołek :(

Posted

Andzike napisał(a):
Ehh... Sareńka jeden jedyny raz się zsiusiała u mnie w mieszkaniu, od razu załapała do czego służą spacery...
Biedny kochany osiołek :(

Własnie.... jak mi mama powiedziała, że Ona ma takie oczy - dziwne, nieobecne.... to się poryczałam :-(
To nie jest sprawiedliwe.... to nie fair :(

Posted

obraczus87 napisał(a):
Własnie.... jak mi mama powiedziała, że Ona ma takie oczy - dziwne, nieobecne.... to się poryczałam :-(
To nie jest sprawiedliwe.... to nie fair :(

Tym bardziej, że Sarenia to pies, który potrafi się niesamowicie spojrzeniem komunikować i to jej mądre, ludzkie spojrzenie to jedna z wielu elementów za które ją tak kochałam :(

Posted

Zaglądam tutaj, rozpaczliwie szukam jakiejś iskierki lepszych wiadomości i...:-( :placz: :-(. Ktoś wcześniej napisał, że te choróbska drzemią od dawna w biedakach schroniskowych i uaktywniają się kiedy psina jest już szczęśliwa w swoim domu. Jest taka teoria (opinia?), że w ekstremalnych ( lub prawie ) warunkach schroniskowych, gdy pies walczy o przetrwanie, jest pełna mobilizacja organizmu; kiedy znajdzie się w dobrych warunkach, ma miłość swego Człowieka, ciepło i miseczkę następuje rozluźnienie i wtedy atakują drzemiące schorzenia. Nie wiem, może tak jest, ale to straszne i niesprawiedliwe! Sarenko, gdyby można Ci pomóc.....łzy same lecą :-(:-(:-(

Posted

.... nie wiem co napisać... zajrzałam z nadzieją na radosne posty, zdjęcia, informacje z cudownego domku Sary a tu... nie mogę :(

Sarenko nie poddawaj się malutka, nie teraz jeszcze, naciesz się domkiem :calus:

Posted

:-(Tak mi przykro malenka:-(nie tak miało być... dobrze,że odeszłaś otoczona miłością i opieką.....pamietam poprzedni tytuł watku i te przeklęte 2160 dni na łańcuchu.

Posted

Sareńko, nieeee :-(:-(:-(. Wstrętne choróbsko, parszywy los, dlaczego nie pozwolił Ci nacieszyć się dłużej miłością człowieka i ciepłem domku???:placz::placz::placz:
Śpij spokojnie, Kochana, niech Tęczowy Most wynagrodzi Ci te wszystkie złe dni, które były Twoim udziałem zanim trafiłaś do swojego, kochanego domku :candle::candle::candle: