Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ehh... napisałam długiego posta i wcisnęłam Anuluj...:angryy:

No to w skrócie ;)
Wszystko odbyło się zgodnie z planem - Nelka oskubana jak kurczak na rosół (Pixel aikowo też :D ), jamniczka dostarczona na tuczenie (już ją kocham:loveu:), a Ferdek do super DS (mała przygoda na drodze wydłużyła nieco jego drogę do DS- mieliśmy okazję sobie pogadać od serca-świetny pies!!!:loveu:)

Sarze chyba się podobało, chociaż na wszelki wypadek wolała się trzymać blisko mnie ;)
Pięknie się dziś bawiła patyczkiem - podrzucała sobie i nawet przynosiła, żeby jej rzucić.
Powiedzcie mi SKĄD ONA TO WIE??? Bo przecież nie nauczyła się w trzy minuty patrząc na Mopika, który w patyczkowaniu jest mistrzem??? :cool3:

Mam sporo zdjęć, ale to już jutro, a raczej qrde dziś, tylko później:shake: - w strasznym jestem niedoczasie od rana - dzień się skrócił podobno tylko o godzinę, a mi zabrakło jakichś czterech...

Posted

Uffff...dobrze,że wszystko dobrze!Kamień z serca!:):lol::lol::lol:

A Sara nauczyła się w trzy minuty! No bo SKĄD MA TO WSZYSTKO WIEDZIEĆ?:roll::lol: Mówiłam Ci-ona pod tym względem jest niesamowita.... bardzo bystra jest ta Twoja zamszowa córeczka....([SIZE="1"]nasza...?)

Posted

jostel5 napisał(a):
bardzo bystra jest ta Twoja zamszowa córeczka....([SIZE="1"]nasza...?)

Nasza, nasza :) To Ty ją wypatrzyłaś wśród innych psów i dzięki Twoim pocącym oczy opisom zdecydowałam się ją wziąć na DT :)
btw - mamanabank i Romka też wczoraj stwierdziły, że Sara na żywo jest duuużo mniejsza niż się wydaje na zdjęciach :)

Zadzwoniłam do kliniki, w której przyjmuje moja wetka - jest na urlopie do końca tygodnia... Cholercia, noo... :(

Posted

No to Sarenia się u Ciebie zasiaduje... Nie jest mi z tego powodu źle,wręcz przeciwnie,ale tak sobie myślę,że przede wszystkim dla jej dobra -lepiej by było,by mogła już pójść do tego jedynego,własnego domu na całe życie.Przywiązuje się do Was,wrażliwiec jeden,a potem będzie jej ciężko...:(

Aniu,ale mamanbank (co to jest btw???) i Romka powiedziały też,że Sarenia jest śliczna i mądra,prawda...?:razz:

Posted

Jostel, szczerze mówiąc to ja sobie zupełnie nie wyobrażam rozstania z Sareńką...
Dla nas wszystkich to będzie trudne, ale jeśli zgłosi się po nią idealny dom, to z bólem serca, ale oddam oczywiście. A że domu idealnego nie ma na horyzoncie to Sara się nigdzie nie wybiera!

Poza tym - słuchajcie, trzy tygodnie to wcale niedługo jak na DT, więc dajcie nam jeszcze chwilę :D

Oczywiście, że powiedziały, że jest śliczna i mądra - mamanabank była w szoku jak rozumnie ją Sara obserwowala w czasie trymowania Nelki - tak jakby błagała "nie rób jej krzywdy, nie ciągnij jej tak za włosy, bądz delikatna"!!!

btw-by the way, przy okazji :)

Posted

Andzike napisał(a):

btw-by the way, przy okazji :)

Andzike... Jostel chyba chodziło o to co to jest mamanabank...

No więc ja wyjaśnię, cytując samą zainteresowaną "Jak w trzecim miocie urodzisz bliźnięta, to wiesz, że jesteś mamą. Na bank."

Posted

Przyznam się Wam, że właśnie jestem w "trzecim miocie" i jak pan doktor na USG powiedział, że widzi serduszko, to ja ( mając przed oczami nick mamynabank) drążym głosem zapytałam : " ile tych serduszek doktorze ??" " Jedno prosze pani, jedno :) " odetchnęłam z ulgą...

Posted

majuska napisał(a):
Przyznam się Wam, że właśnie jestem w "trzecim miocie" i jak pan doktor na USG powiedział, że widzi serduszko, to ja ( mając przed oczami nick mamynabank) drążym głosem zapytałam : " ile tych serduszek doktorze ??" " Jedno prosze pani, jedno :) " odetchnęłam z ulgą...

Majuska, gratulacje wielkie !!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

majuska napisał(a):

:crazyeye: AAAA! [FONT="Book Antiqua"][SIZE="3"]Majuska! Gratulacje!!! [/FONT] :calus::cool2:

Mówiłaś, że się przymierzasz, ale nie myślałam, że tak szybko... :cool3:

Posted

Dzięki :)
Na czwarty miot sie raczej nie będe porywać, więc mamanabank zostaje nam jedna jedyna :)

Mówiłaś, że się przymierzasz, ale nie myślałam, że tak szybko...

Też jestem w szoku, widać nie jestem jeszcze taka zardzewiała :)

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
ona też się na czwarty chyba nie porywa ;-)

Ale wyrównała się ilość dzieci i psów w rodzinienabank :)
Zawołałam mamuśkę tutaj - nic o niej, bez niej :D :D :D

Majuska, to kiedy szczęśliwy dzień?

Posted

Faktycznie zastanawiałam się ,skąd taki nick (mamanabank),ale teraz mam już pełny obraz!:) No i inna mama się ze swoim "serduszkiem" ujawniła!!!:multi: Gratulacje!!!:)
[SIZE="1"]
Będzie nowy dogomaniak....:):ylsuper::sweetCyb:

Posted

Wielkie gratulacje i ode mnie!!!:multi:
Ja na czwarty miot tez się nie będę porywać - zwłaszcza,że na początku trzeciej ciąży pani doktor przypuszczała,że mogą być bliźniaki,bo taki duży brzuch miałam... Na szczęście dla mnie jest tylko jedna Oleńka - drugiej bym chyba nie zniosla,albo raczej dwie rozniosły by mi dom!:lol:

Posted

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale jazda!!!! :multi: :multi: :multi: Majusko :loveu: :loveu: :loveu:

Dzika_Figo, cóż za pamięć! Tak właśnie było, na wątku Skutka, też pamiętam :lol:

A Sarenka, boska, kochana, mądra, wrażliwa i śliczna! Kilka razy złapały mnie jej oczy, ponieważ namiętnie skubałam (trymowałam) wczoraj psy Andzike i Aikowo, wybrała mnie sobie jako punkt obserwacji. Skubię, skubię, nagle stop, ktoś się na mnie gapi, a to Ona, za chwilę z innego miejsca i tak cały czas. W momentach krytycznych (zamieszanie między psami) chowała się w ramiona Andzike jak małpka albo ludzkie dziecko.

A już z tym patyczkiem przeszła samą siebie. Psy latały za jednym patykiem jak szalone, Ona trzymała się z boku. Gdy psy porzuciły ten patyk i zapomniały o nim, Sarenka złapała go w zęby i "zobaczcie, teraz ja jestem najważniejsza", psy oczywiście miały już inne sprawy i nie zwracały specjalnie uwagi, trochę ją pogoniły i poleciały do swoich spraw, więc Aikowo poprawiła jej nastrój przekomarzając się z Nią :lol:

Posted

mamanabank napisał(a):
Kilka razy złapały mnie jej oczy, ponieważ namiętnie skubałam (trymowałam) wczoraj psy Andzike i Aikowo, wybrała mnie sobie jako punkt obserwacji. Skubię, skubię, nagle stop, ktoś się na mnie gapi, a to Ona, za chwilę z innego miejsca i tak cały czas.

To było niezłe - mamanabank bardzo Sareńkę zafascynowała i Sara z wielką uwagą ją cały czas obserwowała ;)

A to już Sareńka "obczaja" patyczek, którym bawią się Nelką i Mopik - spójrzcie na jej wzrok:evil_lol:

Poszla sobie przemyśleć co zrobić z tą wiedzą... ;)

3 minuty później...