Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majuska']Ciocia Andzike wykuruje Sarcię, będzie dobrze :)[/QUOTE]

W związku z tym,że to wiem,jakoś dzisiaj funkcjonuję.Andzike rano bardzo podniosła mi nastrój,a potem tylko świadomość,że z Sarą jest lepiej, trzymała mnie w pionie.Takie mamy ostatnio w schronie przypadki,że ech...!
Naprawdę trzeba wytrzymałości psychicznej,by jakoś to wszystko ogarnąć.

Posted

Odmeldowujemy się odwiedzić aikowo :)
Sara pozna Pixela i Goldena - obydwaj zawsze skaczą z radości jak przyjeżdzają, bo wiedzą, że przywozimy nowego kolegę / koleżankę do zabawy ;)

Posted

Wczoraj jak wyszliśmy z domu o 7 to wróciliśmy po 21... Sara była tak padnięta, że musiałam jej dooopkę na schody podsadzać.
Padły bez jedzenia - nawet nie chciały z nami spać - nie miały siły wskoczyć na łózko...
Uwielbiam wiosnę :D :D :D

Pogoń Nelki i Pixela po ogrodzie :)

Piękny sznaucer ;)

Chłopaki ;)

Czekamy na spacer :D

Oczywiście na początku Sara była przerażona, głównie Goldenem, ale po 20min - dogadywali się jak starzy znajomi ;)

Posted

Zgadnijcie kto był po drugiej stronie płotu ?

Pixel i Golden są zdegustowani fascynacją Nelki i Sary koteckiem... :cool3:

Zagryzanie Goldena - by Pixel ;)

Odwiedzili nas sąsiedzi, ale nie wzbudzili w Sarze ekscytacji ...

Za to Nelka i Pixel to fajne towarzystwo do zabawy :)

Kurde, fajnie na tej wolności jest :D

Posted

Spacerek ;)
(nie wyobrażam sobie spaceru z taką czwórką na smyczy, na szczęście prowadziłam całe towarzystwo jednocześnie, tylko w momencie, gdy aikowo robiła fotkę :cool3::cool3: )

Tak, jostel - Sarenia, lubi wodę. Nie wiem czy powinnam się przyznawać, ale cała czwórka zaliczyła wczoraj krótką kąpiel w Pisi...:cool3:

Nelka właśnie wychodzi ;)

Golden się pławi...

Nelka chciała dołączyć, ale nie zdązyła...

Całe towarzystwo :)

Posted

[quote name='E-S']Sznaucer Sara też biegała ? :)[/QUOTE]

Alez oczywiście :)
Biegała i bawiła się z Nelką i Pixelem :)
Tylko nawet dziś patrzy na mnie z wyrzutem jak mówię "Sara, na spacer" :D

Posted

[quote name='Andzike']Alez oczywiście :)
Biegała i bawiła się z Nelką i Pixelem :)
Tylko nawet dziś patrzy na mnie z wyrzutem jak mówię "Sara, na spacer" :D[/QUOTE]

He, he, he, znam to, jak Zdrapkowi zrobię maraton to 2 dni nie chce na spacer iść ... :D

Posted

Mam coś z nerwami,muszę się leczyć-zdecydowanie!

Dlaczego-kiedy oglądam takie zdjęcia i czytam takie wiadomości-płaczę zamiast się cieszyć? I dlaczego-cholera!-nie mogę przestać...?

Warto było wyciągnąć ze schronu moją sznaucereczkę śliczną ,choćby dla takich chwil-żeby mogła swobodnie pobiegać,zmęczyć się nawet,poprzytulać,pomiziać...
A dalej? Też MUSI być dobrze!

Aniu,jak guzy po antybiotyku?

Posted

[quote name='jostel5']
Aniu,jak guzy po antybiotyku?

TZ mi zabronil macać przez tydzień, bo twierdzi,że dopiero wtedy poczuję różnicę... Ale macam non stop:cool3: i wydaje mi się, że nadal się zmniejszają... :roll:
ale boję się cieszyć, żeby nie zapeszyć...
Jeszcze 9dni antybiotyku, potem kontrola i decyzja co dalej...

Sznaucerka i kudłacz łowicki mieli dziś bardzo pracowity dzień - rano przez 2h pomagały szukać zaginionej tymczasowiczki Borówki (niestety bez rezultatu:shake:), potem oceniały dwa potencjalne domki dla dogomaniackich psiaków - jeden zdecydowanie na NIE, drugi całej naszej trójce (a Sarze szczególnie:roll: przypadł do gustu;) )
Na imieninach babci (mojej mamy znaczy się...:cool3:) były obecne tylko ciałem, bo duchem zdecydowanie nie - do mamy mam całe trzy przystanki autobusowe, więc sunie zostały zmuszone do kolejnego spaceru... I cała imprezę przeleżały pod stołem. Wracały znów na ostatnich łapach i zaraz po powrocie padły (przezornie w sypialni, żeby dać im święty spokój.... :oops:)

Ja rozumiem, że dla Sary ten nadmiar spacerów to nowość, a Nelka to chyba straciła kondycję po zimie ;)
Musimy nad tym popracować :evil_lol:

Posted

Sara prezentuje się bosko zrobiona na sznaucera - nie mogę się na nią napatrzeć!
A zdjęcia piękne - niemal czuję nosem te wiosenne zapachy... Ech, chyba trzeba i moje stado zabrać na taki spacerek poza miastem.

Jostel, ja wierzę mocno, że teraz to już będzie tylko dobrze!

Posted

[quote name='cavani']Jostel, ja wierzę mocno, że teraz to już będzie tylko dobrze!

Się podpisuję :D :D :D
Musi być!!!

Sareni nie da się nie kochać, jest mega słodkim przytulaskiem, wdzięcznym, kochanym, proludzkim, propsim, pięknie podrózującym w samochodzie, idealnie chodzącym bez smyczy (i z też), odważnym, łagodnym, no i w ogóle NAJ, NAJ, NAJ!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou:
Jostel, jesteś niesamowita, ze wypatrzyłaś taki skarb... Bardzo Ci jestem za to wdzięczna!

A co do wiosny - cudowny pierwszy wiosenny weekend :) Już się nie mogę doczekać weekendowych wypadów na działki i działeczki :D

:spam2:E-S, bo za cholerę nie znajdę wątku Tusi, więc pospamuję u Sary - moja babcia dziś spotkała Panią Tusiową na spacerze :D :D :D Nie wiem jak one się zgadały, ale Pani nadal kocha Tusienkę na zabój,:multi: a Tusieńka nadal jest strachulcem...:shake:

Posted

Miałam dziś przyjemność poznać Sarę (dziękuję Andzikie za znalezienie chwilki w napiętym grafiku :) ).
Grzeczna, to mało powiedziane. Ona jest super grzeczna. Widząc ją chyba nikt nie uwierzy, że tyle lat przesiedziała w schronisku.
Niesamowicie szybko się adaptuje. Jest ciekawa świata, jakby jak najszybciej chciała nadrobić stracone lata. Jest ostrożna, ale odważna :)
To cudowny pies!!!

Posted

[quote name='jostel5']Igam,dziękuję! Czuję się teraz jak dumna i szczęśliwa z osiagów własnego dziecka mamusia.:)NAPRAWDĘ!:)

masz pełne prawo być dumna z córci ;)

Dobra, to odmeldowujemy się na ostatni spacer, co by się sunię nie męczyły do rana.
Chociaż jak tak na nie patrzę, to może być ciężko ze zrzuceniem ich z naroznika ... :roll:

Zagadka na dobranoc ;) Nelka czy Sara?

Posted

Ale spójrzcie jaka Sara jest niesamowita - tyle lat na łańcuchu, potem gryziona w boksie, przepędzana przez inne psy - ledwo wyszła i ideał ! jakby całe życie w domu mieszkała ! Skąd to się taka wiedza, mądrość w tych psach bierze ? (nooo, nie we wszystkich, Bugi najlepszym przykładem)
Nieprawdopodobna sunia :loveu: