Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skupiam się.Przez calutki czas.Złe myśli-won! Wszystko będzie dobrze!

Wiem ,że suczyna czuje się u Was bezpiecznie i jest szczęśliwa...O takim domku (nawet tymczasowym :)) dla niej marzyłam prawie rok! No i -się spełniły!:) Marzenia rzecz jasna.:)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='E-S']Ale wiesz, ona jak czytałam zawsze była bardzo uległa, nie walczyła o pozycję to trochę dziwne, że wzbudzała agresję, skoro sama siebie lokowała najniżej w hierarchii ...
[/QUOTE]

Wszystko się zgadza.A obrywała najbardziej po powrocie ze spacerów (nie zawsze byłam w stanie tak to zorganizować,by wyszły wszystkie jednocześnie)albo wtedy,gdy w kojcu ktoś poświęcał jej więcej uwagi niż innym.Ostatnio Thelma zaatakowała Sarę,kiedy ta wróciła do kojca po szczepieniu.Pracownicy zareagowali,ale i tak zdążyła ją ugryźć-stąd ta świeża ranka.

Sarenia rzeczywiście ustawiła się najniżej w hierarchii i całą sobą przepraszała,że żyje.

Posted

[quote name='E-S']Ale teraz świat się dla niej zmienił :D na lepszy :D[/QUOTE]

I jestem za to Andzike dozgonnie wdzięczna! Tobie zresztą też,bo wiem,że systematycznie nękałaś Andzike,by Sarę do siebie wzięła.:loveu:

Posted

[quote name='jostel5']Sarenia rzeczywiście ustawiła się najniżej w hierarchii i całą sobą przepraszała,że żyje.

Nelka zupelnie nie jest agresywna i dominująca (no chyba, że w zabawie - kto widział, ten wie-sprawia wtedy takie wrażenia, ostatnio Pixel aikowo regularnie "obrywa") więc dogadują się z Sarenia idealnie (oczywiście jedna o drugą zazdrosna i pierwsza do głaskania ;) )
Dziś Sara poznała psy Madalleny i chyba jej się podobało ;) Mało tego - nawarkotała na Airę - sunię, która zbliżała się do naszego stada!!!
Wieczorem wyszliśmy na podwórko i spotkaliśmy kilku naszych osiedlowych psiarzy - Nelka biegała z nimi w kołko, a Sara nieśmiało chciała sie przyłaczyć, ale była na smyczy.
No to ją spuściłam. [SIZE=1]Nieśmiało pobiegła z psami, ale wróciła do mnie momentalnie, nawet nie musiałam jej wolać ;)

[SIZE=2]Zamierzam jej jak najczęściej przedstawiać przyjacielskie psy, z którymi będzie się mogła bawić :)

[quote name='jostel5']I jestem za to Andzike dozgonnie wdzięczna! Tobie zresztą też,bo wiem,że systematycznie nękałaś Andzike,by Sarę do siebie wzięła.:loveu:

WŁAŚNIE!!!
Przyznać się, ze to była zorganizowana akcja !!! To E-S mnie sciągnęła na wątek gdzie czekały juz pocące oczy opisy Sary made by jostel ;)
I jestem Wam za to wdzięczna :D

Posted

:) Nareszcie psidło żyje jak człowiek.:)

[SIZE="1"]Też ją na spacerkach nad bajoro spuszczałam ze smyczy.I nawet nie próbowała znikać mi z oczu.:)Wystarczyło cichutko cmoknąć i już była przy mnie.

Edit.A'propos spisku...;) Eeee....Sara tam ,na wątku,na Ciebie czekała! Przeznaczenia nie ominiesz!:)

Posted

[quote name='jostel5']Też ją na spacerkach nad bajoro spuszczałam ze smyczy.I nawet nie próbowała znikać mi z oczu.:)Wystarczyło cichutko cmoknąć i już była przy mnie.

Uff, bo nie wiedziałam czy to pisać, ale chciałam po raz kolejny pochwalić i potwierdzić jak bardzo Sara jest mądra :D
Kocham bezsmyczowe pieski ;)

[SIZE=2]PS. Ona z charakteru jest mega podobna do Nelki - tylko Nelka, gdy poczula się bezpiecznie okazała się pseudoosiołkiem ;) Ciekawa jestem co będzie z Sarą...:evil_lol:
Poza tym - Nelka siedziała w schronisku miesiąc (co było z nią wcześniej nie wiemy:shake:), a Sara tyle lat...

Posted

[quote name='Andzike']
Kocham bezsmyczowe pieski ;)

A co to takiego?? :D

Pamietam jak raz w Orzechowcach pogryzły nam się 2 suki z tego samego boksu, które były jednocześnie razem na spacerze:roll:...schroniska rujnują psiakom psychikę strasznie:-(

Posted

Trzymam mocno kciuki za Sarę, myśli pozytywne też przesyłam.
Będzie dobrze- musi być. W końcu teraz los się do Sary uśmiechnął.
Trafiła do super DT, więc teraz życie dobre się jej szykuje :)

Posted

Z niecierpliwością czekam na weekend - podobno ma być ładnie, więc wybierzemy się na jakiś porządny spacer.
U Saruni wszystko ok - pełne pakieciki zostawia na dworze, dziś rano odbyliśmy już całkiem legalny spacer bez smyczy ;)

I władowała się dziś pod kołdrę ;)

Posted

[quote name='Andzike']Z niecierpliwością czekam na weekend - podobno ma być ładnie, więc wybierzemy się na jakiś porządny spacer.
U Saruni wszystko ok - pełne pakieciki zostawia na dworze, dziś rano odbyliśmy już całkiem legalny spacer bez smyczy ;)

I władowała się dziś pod kołdrę ;)[/QUOTE]

He, he, he, proszę :D
Pies jak człowiek - najszybciej przyzwyczaja się do tego, co dla niego dobre, nie ? Zobaczcie jak zostawiła za sobą te lata na łańcuchu i potem w boksie. Jakby tego nie było. Załatwia się na spacerach - jak gdyby wiedziała od zawsze co należy a czego nie należy w domu robić. Fantastyczna, mądra sunia :loveu:

Posted

[quote name='Andzike']Zdecydowanie tak :)
Dziś rozpoczeliśmy antybiotyk - pięknie dała sobie wcisnąć do ryjka ;)[/QUOTE]

W masełku zawinięty ? :D

Posted

[quote name='E-S']W masełku zawinięty ? :D[/QUOTE]

Nie - na żywca ;) Ale parówkę dostała potem w nagrodę ;)
Antybiotyk jest dość spory, bałam się, że pogryzie i wypluje, więc wcisnęłam do paszczora ;)

Posted

[quote name='Andzike']Nie - na żywca ;) Ale parówkę dostała potem w nagrodę ;)
Antybiotyk jest dość spory, bałam się, że pogryzie i wypluje, więc wcisnęłam do paszczora ;)[/QUOTE]

Dżizys, co za brutal z Ciebie ! :-o No nie spodziewałam się ... :D

Posted

[quote name='jostel5']Spacerujecie czy już jesteście pod kołderką...? Jakiś zastrzyk optymizmu przydałby się i wieczorem...:)

Dziewczyny miały dziś wolną chatę wieczorem, bo wybraliśmy się z TZem do kina. Dostały na pocieszenie po świńskim uszku, których resztki znalazlam wlaśnie na poduszce w sypialni:roll: - jak widać - wybrały kołdrę ;)
Ze mną Sara chodzi już całkiem legalnie bez smyczy, TZ się jeszcze cyka, słusznie stwierdził, że gdyby coś jej się stało miałby więcej niż przechlapane;)
Antybiotyk wieczorny przyjęty bez protestów (popchnięty parówką :D )
Nie wiem co jeszcze mogę o niej napisać, poza tym, że czuje jakby była z nami od zawsze.
Jedyne do czego się mogę przyczepić to chrapanie:evil_lol:

Gwiazda ma już zdecydowanie dość paparazzi ;)

Posted

Oj, ale Ty masz laseczkę:)

Ja wychodzę z tymczasami na smyczy nawet na podwórku. Mój wesoły sąsiad woła:O! A ten z fundacji??? "Tak"-odpowiadam, za tego płacą mi tysiaka;) a sąsiad"ja tego bym w ogóle nie chciał, on taki, paskudny", no tak mówię, zwykli ludzie się nie poznają;)

Posted

[quote name='elmira']
Ja wychodzę z tymczasami na smyczy nawet na podwórku. Mój wesoły sąsiad woła:O! A ten z fundacji??? "Tak"-odpowiadam, za tego płacą mi tysiaka;) a sąsiad"ja tego bym w ogóle nie chciał, on taki, paskudny", no tak mówię, zwykli ludzie się nie poznają;)[/QUOTE]

Hehehe :)
Ja mam zawsze mega stresa z tym spuszczaniem (tyle się czyta historii na dogo:shake:), ale zaufałam Sarze, że mnie nie zostawi ;)

Posted

Połowa moich sąsiadów myśli, że przerabiam psy na mydło, smalec czy inne futra. Bo niby po co trzymać psy - śmierdzą, sikają, wyją i w ogóle są bez sensu :angryy::angryy::angryy:

Na szczęście jest druga połowa (psiarze...), która przestala się już dziwić, że mam co rusz innego psa:) I to są super ludzie - w większości sami mają psy ze schronów, ale cała "instytucja" domu tymczasowego to dla nich coś niepojętego ("jak można oddać psa, który się do Pani tak przyzwyczaił?" :roll:). No to tłumaczę...

Posted

Ja wbrew pozorom też STARAM się tłumaczyć. Hmmmmmmmmmmmmmm. Ostatnio miałam na DT taką czarną suczkę podpalaną. Hmmm;) Wyjaśniłam, że ta śliczna do obłędu, nie może spać w budzie. Mój somsiad, nie rozmnażacz, zapewnił, że będzie ok.

Jakoś nie szalałam, żeby Gaculi potencjalnego doma narajać:(