Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jostel5']Sarenia ma przepuklinę,fatalne blizny po pogryzieniach-jeszcze mocno opuchnięte (a ja-durna-zastanawiałam się,dlaczego tak się jej "klatka piersiowa rozrosła"),guz między przednimi łapkami,guzek na listwie mlecznej[/QUOTE]

Ojej, to niedobrze, czeka ją pewnie operacja :(
I potrzebne będą na pewno pieniążki...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to pewnie po sterylce przepuklina - w jakich warunkach są tam suczki po sterylkach trzymane? przy zamykaniu przepukliny trzeba usunąć guzki i tyle - lalunia będzie zdrowa i szczęśliwa :kciuki:

Posted

Jestem.
Jak wyszłyśmy z domu o 9, tak dopiero weszłyśmy :) Sareńka i Nelka miały dzień pełen wrażeń :D

W Psim Czarze Sara oczywiście wzbudziła zachwyt. Była mega grzeczna, wszystko dawała sobie zrobić bez protestów, cały czas trzymalam ją za łapkę, więc się chyba nie bała.

Wygląda jak sznaucer :loveu::loveu::loveu:

Niestety - obcięcie kłaczków pokazało spore blizny na karku :( część już pozasklepiana, jedna jeszcze trochę "swieża", ale się zagoi. To samo w okolicach ogona - ma rany jak po pogryzieniu :(
Oprócz tego Sara ma sporą przepuklinę i guzka na sutku wielkości orzecha włoskiego :(
Czekając aż nasza wetka zacznie dyżur pojechaliśmy do Madalleny i jej ogonów na spacer - gdzie Sara BAWIŁA się z Nelką :D Jeszcze nieśmiało, ale zaczepiała ją łapkami, az mi serce z radości fikołka wykreciło jak zobaczyłam jaka jest radosna...

U mojej kochanej wetki Sara dostała antybiotyk na rany - po tych ja karku, tak jak pisze wyżej jostel niuni zrobiła się opuchlizna i jest taka na karku lekko napakowana- jakiś stan zapalny - dostałyśmy receptę na antybiotyk "dopaszczowy", mam nadzieję, że za dwa tygodnie minie. Oprócz tego maść do smarowania dupki ;)
Za dwa tygodnie okaże się czy schodzi jej też guz a raczej guzki między przednimi łapkami - wetka powiedziała, że jest mała szansa, że to też skutek pogryzienia na karku.
Jeżeli nie - to jest niefajnie :( Bo guzki w sumie mają średnicę ok. 7cm i są w średnio operacyjnym miejscu... :( :( :(
Przy tych guzkach operacja usunięcia przepukliny i guzka na sutku to pikuś - tak powiedziała wetka ;)
Nie jest rewelacyjnie, ale przez dwa tygodnie leczymy i robimy okłady i i trzymamy kciuki, żeby opuchlizna zeszła razem z tymi wstrętnymi guzkami:angryy:
Za dwa tygodnie - będziemy kombinować z operacją...
Koszt dzisiejszej wizyty był nieznaczny, więc biorę go na siebie - w skarbonce Sary jest 100zł od marcelkowych jajek ;)

Poza tym Sara to chodząca słodycz i rozbraja wszystkich kogo spotyka :) Od wetki pojechałyśmy do Czaputkowej, która została jej kolejna fanka, a potem na wizytę przed/a dla radomskiej Pieguski.
Gdyby nie to, że dziewczyna zakochana jest niesamowicie w Piegusce - wzięłaby Sarę, ale tak czy siak będzie nam pomagała szukac jej domu po znajomych i rodzinie :)
Bo wobec Sary nie można być obojętnym :loveu:

Po powrocie do domu dziewczyny padły :evil_lol:

Posted

Fatalnie.:(

Andzike,czy mogłabyś się zorientować,jaki będzie (mniej/więcej)koszt operacji? Chyba muszę zacząć zbierać pieniądze.

Swoją drogą TO NIESPRAWIEDLIWE!:placz: Biedne suczydło,no...:placz:

Posted

Andzike, przyznam szczerze, że dawno się pogubiłam w Twoich tymczasach. Stanęłam na Biszkopcie i nawet przegapiłam moment, kiedy znalazł dom...
Obiecuję poprawę, będę tu zaglądac i kibicować i takietam.

Oczywiście trzymam kciuki za zniknięcie guzków!

Posted

Zorientuje się, ale póki co bierzemy antybiotyk i odprawiamy gusła nad znikającymi guzkami!!!

Na pocieszenie kilka zdjęć z dzisiaj :)

Zaczynamy strzyżenie (no jak jej można nie kochać???)

Hmmm... nie jest źle...

O kurcze... jestem sznaucerem ;)

Taką ma fryzurkę - to białe na karku to właśnie te blizny.... :(

Posted

Generalnie to chciałabym po raz kolejny podziękować Psiemu Czarowi - kochana Małgosia zajęła się Sarą całkowicie za darmo i będzie ja promować do adopcji na swojej stronie internetowej :) Zreszta to nie pierwszy raz kiedy Małgosia pomaga schroniskowym psom - dzięki jej bezpłatnej (!!!!) pomocy niejeden zaniedbany pies znalazł kochający dom ...
Obecnych na facebooku zapraszam do polubienia
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001176694403

A wszystkich dogomaniaków z Warszawy i okolic, chcących, żeby ich pies wyglądał pięknie na wiosnę zapraszam do osobistych odwiedzin w Psim Czarze :D

Spacerek na łące :)

Posted

No i chusteczki poszły w ruch :placz: Bo z jednej strony Sarunia taka jest teraz elegancka, pięknie przystrzyżona, a z drugiej strony te rany, blizny, guzki...
Aż strach myśleć, co by było, gdyby Andzike jej nie zabrała w porę :shake:
Teraz już wiem, czemu przestała wychodzić z budy. Strach i ból...

Posted

Piękna Sarunia ,sunieczka kochana!:loveu: Najwspanialsza!:) A w dotyku pewnie jak zamsz...?

Ja też bardzo dziękuję pani Małgosi z "Psiego Czaru" za bezinteresowną pomoc- nie tylko Sarze,ale też i innym psiakom w potrzebie!:Rose::calus:

Sareni będzie teraz chłodniej i wreszcie się suczydło do woli poprzytula do Andzike i Jej TZ-ta,co podobno bardzo,bardzo lubi.:)

I żeby jeszcze tylko była zdrowa...gusła jakieś odprawię w tej intencji!

Posted

Musi być zdrowa!:kciuki: :glaszcze: Wstrętne guzki precz! Sunia już dość się wycierpiała, teraz należy Jej się zdrowe, szczęśliwe życie. Zaraz zaczniemy mamrotać zaklęcia, muszą pomóc:ghost_2:. Sarenko, będzie dobrze:buzi:

Posted

No to ładnie:shake: Biedna psina, musiała sie wycierpieć, chyba nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Saruni zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka, będzie dobrze Saruniu, zobaczysz, już teraz tylko z górki :)

Posted

Jaka cudna sznaucereczka robi furorę na łące na Bluszczańskiej ! :D
Cholender kiepsko z tymi bliznami i guzkami ... te guzki to bliznowce ?
Co za potwór jakiś tą grzeczniutką, potulną sareneczkę poharatał ???

Posted

W imieniu zamszowej Sareńki, która wrosła już w narożnik tak jakby leżała na nim od zawsze dziękuję za wszystkie dobre słowa :)

Wykupiłam antybiotyk dopaszczowy (Keflax czy jakos tak - za daleko mam kurcze do torebki, żeby się upewnić:roll:) i od jutra będziemy podawać dwa razy dziennie.
Plus gusła, czary mary, modlitwy i co tam jeszcze się stosuje, żeby się udało.
Jak antybiotyki nie zadziałają, to pójdzie pod nóż, będę ją trzymać za łapkę i wytniemy cholerstwo
Musi się udać.
Nie po to wyszla z pierdla, żeby się nie udało.

PS. Nie krzyczcie, ale spuściłam ją na chwilę ze smyczy ma ostatnim spacerze. I co? To co zawsze można napisać w przypadku Sary - arcygrzeczna.

Posted

E-S-Sarenka była kompletnie zdominowana przez inne psice w kojcu.Ostatnio prawie z budy nie wychodziła.Oberwała nie jeden raz,niestety.Dlatego tak bardzo cieszę się,że jest już u Ani-wreszcie bezpieczna.

Posted

[quote name='elmira']A ja znalazłam Sarkę na fb:)
http://www.facebook.com/album.php?aid=34473&id=100001176694403&fbid=169523676430188

Psi Czar wrzucił zdjęcia z metamorfozy :)

[quote name='lunarmermaid']Ale nam dziewczyna wypiękniała!!! Będę musiała zmienić ogłoszenia - i zdjęcia i wpisac jej mix sznaucera.Wygląda naprawdę suuuper!!!

Trochę zmienię tekst do ogloszeń i porobię jej jeszcze domowe, sznaucerowe zdjęcia :)
Moja przyjaciółka Czaputkowa zaoferowała sie, że zrobi ogłoszenia na najpopularniejszych portalach na Warszawę, wkleję linki jak będą gotowe :)
Oczywiście każdy zainteresowany będzie informowany o zdrowiu Sary i o tym, że jest w trakcie leczenia :)

[quote name='cavani']No i chusteczki poszły w ruch :placz: Bo z jednej strony Sarunia taka jest teraz elegancka, pięknie przystrzyżona, a z drugiej strony te rany, blizny, guzki...
Aż strach myśleć, co by było, gdyby Andzike jej nie zabrała w porę :shake:
Teraz już wiem, czemu przestała wychodzić z budy. Strach i ból...

Nic jej już nie boli, czuje się bezpieczna i myślę, że jest z nami szczęśliwa. Skupmy się na pozytywach :)

Posted

[quote name='jostel5']E-S-Sarenka była kompletnie zdominowana przez inne psice w kojcu.Ostatnio prawie z budy nie wychodziła.Oberwała nie jeden raz,niestety.Dlatego tak bardzo cieszę się,że jest już u Ani-wreszcie bezpieczna.

Ale wiesz, ona jak czytałam zawsze była bardzo uległa, nie walczyła o pozycję to trochę dziwne, że wzbudzała agresję, skoro sama siebie lokowała najniżej w hierarchii ... biedna, Andzike, to był ostatni moment dla niuni, kocham Cię za to, że ją zabrałaś :loveu:
Jak już będzie wiadomo ile kasy trzeba to podajcie jakiś nr konta.