majuska Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ciocia Andzike wykuruje Sarcię, będzie dobrze :) Quote
jostel5 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='majuska']Ciocia Andzike wykuruje Sarcię, będzie dobrze :)[/QUOTE] W związku z tym,że to wiem,jakoś dzisiaj funkcjonuję.Andzike rano bardzo podniosła mi nastrój,a potem tylko świadomość,że z Sarą jest lepiej, trzymała mnie w pionie.Takie mamy ostatnio w schronie przypadki,że ech...! Naprawdę trzeba wytrzymałości psychicznej,by jakoś to wszystko ogarnąć. Quote
Andzike Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Odmeldowujemy się odwiedzić aikowo :) Sara pozna Pixela i Goldena - obydwaj zawsze skaczą z radości jak przyjeżdzają, bo wiedzą, że przywozimy nowego kolegę / koleżankę do zabawy ;) Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 To dobrej zabawy życzę ! I oczekuję na sesję zdjęciową z zabawy ! :D Quote
jostel5 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Zaglądam,może już jesteście?:) Wyjazd na pewno był udany,pogoda piękna,więc będą zdjęcia i relacja!:) Czekamy...:) Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Wczoraj jak wyszliśmy z domu o 7 to wróciliśmy po 21... Sara była tak padnięta, że musiałam jej dooopkę na schody podsadzać. Padły bez jedzenia - nawet nie chciały z nami spać - nie miały siły wskoczyć na łózko... Uwielbiam wiosnę :D :D :D Pogoń Nelki i Pixela po ogrodzie :) Piękny sznaucer ;) Chłopaki ;) Czekamy na spacer :D Oczywiście na początku Sara była przerażona, głównie Goldenem, ale po 20min - dogadywali się jak starzy znajomi ;) Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Zgadnijcie kto był po drugiej stronie płotu ? Pixel i Golden są zdegustowani fascynacją Nelki i Sary koteckiem... :cool3: Zagryzanie Goldena - by Pixel ;) Odwiedzili nas sąsiedzi, ale nie wzbudzili w Sarze ekscytacji ... Za to Nelka i Pixel to fajne towarzystwo do zabawy :) Kurde, fajnie na tej wolności jest :D Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Spacerek ;) (nie wyobrażam sobie spaceru z taką czwórką na smyczy, na szczęście prowadziłam całe towarzystwo jednocześnie, tylko w momencie, gdy aikowo robiła fotkę :cool3::cool3: ) Tak, jostel - Sarenia, lubi wodę. Nie wiem czy powinnam się przyznawać, ale cała czwórka zaliczyła wczoraj krótką kąpiel w Pisi...:cool3: Nelka właśnie wychodzi ;) Golden się pławi... Nelka chciała dołączyć, ale nie zdązyła... Całe towarzystwo :) Quote
wiosenka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Cudne foty z wiosennego spacerku :lol:, fajny sznaucer wyszedł ;) Quote
kinga_kinga7 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 zapraszam na wątek szczeniaczka Pysia http://www.dogomania.pl/threads/204073-Bia%C5%82a-Podlaska-1-5-miesi%C4%99czny-Pysio-z-wrodzon%C4%85-wad%C4%85-prosi-o-wsparcie-na-operacj%C4%99!! Quote
Onaa Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Wspaniale się ogląda taką psią gromadę :) :) :). Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='E-S']Sznaucer Sara też biegała ? :)[/QUOTE] Alez oczywiście :) Biegała i bawiła się z Nelką i Pixelem :) Tylko nawet dziś patrzy na mnie z wyrzutem jak mówię "Sara, na spacer" :D Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Andzike']Alez oczywiście :) Biegała i bawiła się z Nelką i Pixelem :) Tylko nawet dziś patrzy na mnie z wyrzutem jak mówię "Sara, na spacer" :D[/QUOTE] He, he, he, znam to, jak Zdrapkowi zrobię maraton to 2 dni nie chce na spacer iść ... :D Quote
jostel5 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Mam coś z nerwami,muszę się leczyć-zdecydowanie! Dlaczego-kiedy oglądam takie zdjęcia i czytam takie wiadomości-płaczę zamiast się cieszyć? I dlaczego-cholera!-nie mogę przestać...? Warto było wyciągnąć ze schronu moją sznaucereczkę śliczną ,choćby dla takich chwil-żeby mogła swobodnie pobiegać,zmęczyć się nawet,poprzytulać,pomiziać... A dalej? Też MUSI być dobrze! Aniu,jak guzy po antybiotyku? Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='jostel5'] Aniu,jak guzy po antybiotyku? TZ mi zabronil macać przez tydzień, bo twierdzi,że dopiero wtedy poczuję różnicę... Ale macam non stop:cool3: i wydaje mi się, że nadal się zmniejszają... :roll: ale boję się cieszyć, żeby nie zapeszyć... Jeszcze 9dni antybiotyku, potem kontrola i decyzja co dalej... Sznaucerka i kudłacz łowicki mieli dziś bardzo pracowity dzień - rano przez 2h pomagały szukać zaginionej tymczasowiczki Borówki (niestety bez rezultatu:shake:), potem oceniały dwa potencjalne domki dla dogomaniackich psiaków - jeden zdecydowanie na NIE, drugi całej naszej trójce (a Sarze szczególnie:roll: przypadł do gustu;) ) Na imieninach babci (mojej mamy znaczy się...:cool3:) były obecne tylko ciałem, bo duchem zdecydowanie nie - do mamy mam całe trzy przystanki autobusowe, więc sunie zostały zmuszone do kolejnego spaceru... I cała imprezę przeleżały pod stołem. Wracały znów na ostatnich łapach i zaraz po powrocie padły (przezornie w sypialni, żeby dać im święty spokój.... :oops:) Ja rozumiem, że dla Sary ten nadmiar spacerów to nowość, a Nelka to chyba straciła kondycję po zimie ;) Musimy nad tym popracować :evil_lol: Quote
cavani Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Sara prezentuje się bosko zrobiona na sznaucera - nie mogę się na nią napatrzeć! A zdjęcia piękne - niemal czuję nosem te wiosenne zapachy... Ech, chyba trzeba i moje stado zabrać na taki spacerek poza miastem. Jostel, ja wierzę mocno, że teraz to już będzie tylko dobrze! Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Powinny jej zejść te guzki, ja jestem dobrej myśli :) I trzymam kciuki nieustannie ! Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='cavani']Jostel, ja wierzę mocno, że teraz to już będzie tylko dobrze! Się podpisuję :D :D :D Musi być!!! Sareni nie da się nie kochać, jest mega słodkim przytulaskiem, wdzięcznym, kochanym, proludzkim, propsim, pięknie podrózującym w samochodzie, idealnie chodzącym bez smyczy (i z też), odważnym, łagodnym, no i w ogóle NAJ, NAJ, NAJ!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Jostel, jesteś niesamowita, ze wypatrzyłaś taki skarb... Bardzo Ci jestem za to wdzięczna! A co do wiosny - cudowny pierwszy wiosenny weekend :) Już się nie mogę doczekać weekendowych wypadów na działki i działeczki :D :spam2:E-S, bo za cholerę nie znajdę wątku Tusi, więc pospamuję u Sary - moja babcia dziś spotkała Panią Tusiową na spacerze :D :D :D Nie wiem jak one się zgadały, ale Pani nadal kocha Tusienkę na zabój,:multi: a Tusieńka nadal jest strachulcem...:shake: Quote
Igam Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Miałam dziś przyjemność poznać Sarę (dziękuję Andzikie za znalezienie chwilki w napiętym grafiku :) ). Grzeczna, to mało powiedziane. Ona jest super grzeczna. Widząc ją chyba nikt nie uwierzy, że tyle lat przesiedziała w schronisku. Niesamowicie szybko się adaptuje. Jest ciekawa świata, jakby jak najszybciej chciała nadrobić stracone lata. Jest ostrożna, ale odważna :) To cudowny pies!!! Quote
jostel5 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Igam,dziękuję! Czuję się teraz jak dumna i szczęśliwa z osiagów własnego dziecka mamusia.:)NAPRAWDĘ!:) Quote
Andzike Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='jostel5']Igam,dziękuję! Czuję się teraz jak dumna i szczęśliwa z osiagów własnego dziecka mamusia.:)NAPRAWDĘ!:) masz pełne prawo być dumna z córci ;) Dobra, to odmeldowujemy się na ostatni spacer, co by się sunię nie męczyły do rana. Chociaż jak tak na nie patrzę, to może być ciężko ze zrzuceniem ich z naroznika ... :roll: Zagadka na dobranoc ;) Nelka czy Sara? Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ale spójrzcie jaka Sara jest niesamowita - tyle lat na łańcuchu, potem gryziona w boksie, przepędzana przez inne psy - ledwo wyszła i ideał ! jakby całe życie w domu mieszkała ! Skąd to się taka wiedza, mądrość w tych psach bierze ? (nooo, nie we wszystkich, Bugi najlepszym przykładem) Nieprawdopodobna sunia :loveu: Quote
jostel5 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 "Podwozia" mają identyczne,ale Nelka ma dłuższe uszy...Nelka! Quote
Recommended Posts