Jump to content
Dogomania

Hacker - sportowy golden! Nowy sprzęt!!! x] Fuji FinePix S5600

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']A gdzie Ty się nauczyłaś tak płasko i zdecydowanie rzucać? :cool3: Bo mi tak nie wychodzi :placz:
Nauczyłam się w klubie Woof (http://www.woof.com.pl/) :lol:

"Na dzień dobry" - kazali mi rzucać całkiem płasko nie dalej jak dwa, trzy metry przed siebie, żeby frisbee leciało płasko (nie bujało sie na boki) i zaraz w ziemie, a nie przypadkiem gdzieś tam w niebiosa i jakoś sie wyumiałam tam na paru treningach :cool1:

...ale nie masz co się martwić - ja do woof'a chodziłam w wakacje, a nadal nie umiem dobrze rzucać - umiem tylko blisko i tylko jakieś pięć rodzaji rzutów, w tym tylko dwa naprawde mi wychodzą, że moge tak Hackerowi spokojnie rzucać :roll:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anza&Hacker napisał(a):

Możemy sie przy okazji spotkać i poćwiczyć w jakiejś przerwie, co Wy na to? :lol:

heh spoko tylko co pocwiczyc? frisbee?
tylkoz e neiwiem jak z ta przerwa bo ja mam na 14 zamiar byc na olimpijskim na treningu agi i w tym celu musze dojechac do domu wziac psa i dojechac na stadion, wiec planuje byc od poczatku, tylko niewiem do ktorej :cool1:

pozdrawiam

Posted

Shangri - to może jak nie na zawodach to się chociaż w Artemisie spotkamy - jestem tam co niedziele po zajęciach z przedszkola :cool1:

Carolcia - Nie przejmuj się, Ty masz psa do zaprzęgu, może sprubuj zająć się tego typu sportem? :razz:

Jureja - Dzięki... :oops:
Też nie możemy się doczekać zobaczenia waszej gromadki na obozie - bierzesz tylko swetra czy jeszcze coś? :cool3:

Posted

[quote name='Anza&Hacker']Jureja - Dzięki... :oops:
Też nie możemy się doczekać zobaczenia waszej gromadki na obozie - bierzesz tylko swetra czy jeszcze coś? :cool3:
niestety tylko swetra.spaniel to juz bardzo stary jest i chyba pozjadal by wszystkie psy:evil_lol: ,a rodezjan nie potrafi jezdzic pociągami:-( .

Posted

Jureja - szkoda :-(
...ale swoją drogą pocieszam się, że chociaż wasz duet poznam :lol:

Teraz czas na zdjęcia :cool1:

Dzisiaj miałam przyjemność być zaproszona na trening grupy JRS Wrocław(Jednostka Ratownictwa Specjalistycznego) - http://www.jrs.wroclaw.pl./ - bardzo nam się podobało i jak wiadomo nie mogłam przegapić utrwalenia tych chwil przy pomocy mojego sprzęciku :diabloti:

Tak się grupka prezentowała: :lol:

A tak pieski ćwiczyły... ( - mogłam pomieszać ich imiona :roll:)

Labrador retriever - Goliat: :roll:

rewirowanie terenu w poszukiwaniu "ofiar" :cool1:

schodzenie ze szmatką, którą otrzymał od znalezionego człowieka :lol:

"choć, szukamy dalej, mogą jeszcze inni nas potrzebować" :cool3:

...i zmachany po udanej pracy Uzi - drugi czarny lab :p

Hovawart - chyba Bibi :roll:

Młoda niedługo kończy rok i dopiero zaczyna nauke :p

Owczarek niemiecki - Goliat (?) - to jego pierwszy raz na gruzach :cool1:

CERVEZA i Ergi czekają na swoją kolej:

Posted

Mój typ numer jeden! :loveu:

JASPER JACOSE BLACK Energizer - ma zdane egzaminy do pracy terenowej i na gruzach :cool3:

Jasperek wykonuje brawurowe rewirowanie terenu: :lol:

Otrzymał zabawke od swojego "znaleziska" i wraca po pańcie :p

Szukamy dalej:

"Jeeest! kolejna zdobycz :multi:"

"Znalzałem jeszcze jakąś panią w metalowej róże! :cool1:"

"Już ją wyciągam, a Ty byś mi pomógł, zamiast się bawić zdobyczą :diabloti:"

Posted

Drugie psisko rasy border collie należące do Ani Calomfirescu - czyli Ergi (ULTRAVIOLET URGENT CALL BLUE Energizer) :cool1:

Gotowa - do startu - daaawaaaj!

Jak zawsze rewirka terenu ;)

...i gramolenie sie po "wykopalisko": :evil_lol:

Posted

Ale miałaś fajnie, że mogłaś obserwować takie coś! :loveu:

[quote name='Anza&Hacker']
JASPER JACOSE BLACK Energizer - ma zdane egzaminy do pracy terenowej i na gruzach :cool3:

Jasper i Ania Calomfirescu z Artemis! :-) :multi: Ergi to też border, prawda? Jak zobaczyłam zdjęcie to zastanawiałam się przez chwilę, co to za aussie ;-)

Posted

[quote name='Anza&Hacker']Drugie psisko rasy border collie należące do Ani Calomfirescu - czyli Ergi (ULTRAVIOLET URGENT CALL BLUE Energizer) :cool1:

Gotowa - do startu - daaawaaaj!

O! Teraz widać że border ;-)

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ale miałaś fajnie, że mogłaś obserwować takie coś! :loveu: ..a wiem, a wiem :p - powiem więcej, że ja będe w przyszłości trenować ratownictwo, więc już się zaznjamiam z takową pracą - jak nie z Hackerem, to z moim nowym psem - borderem :loveu:, którego mam obiecanego dostać za rok - z tym, że raczej po maturce :roll:

No, a tutaj ciąg dalszy zdjęć z treningu: :cool1:

Ergi: :p

Jasperek: :loveu:

Wspaniała sztuczka Jaspa pt. "zabij szmate" :diabloti:

To co najważniejsze - zabawa: :lol:

...i piękny bieg ze szmatławcem w pysiu :cool1:

...no i upragniony odpoczynek :razz:

Posted

to z moim nowym psem - borderem :loveu:, którego mam obiecanego dostać za rok - z tym, że raczej po maturce :roll:

Osz Ty :mad: Nie masz za dobrze ? :razz: :eviltong:

A zdjęcia cudowne! Fajnie się ogląda taką dynamiczną pracę :loveu:

Posted

[quote name='Klaudia :-)']śliczne fotki Jasperka i Ergiego:-)
...a dziękujem, dziękujem :oops:

Jeszcze kilka ostatków: :diabloti:

Bibisia:

Erguniec:

:loveu:

...bawić z psem się trza! :evil_lol:

"...a Ja chce jeszcze do roboty - wracajmy! :cool3:"

...początki - pozorantka bawi się z Bibi piłeczką :p

No i jak mozna by zapomniec o napojeniu piesków:

...w roli chłeptacza - ovcourse Jasper :cool1:

No i niestety, ale to już koniec :roll:

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Osz Ty :mad: Nie masz za dobrze ? :razz: :eviltong:

A zdjęcia cudowne! Fajnie się ogląda taką dynamiczną pracę :loveu:Jaaa?! Za dobrze?! - tosz to ja od od 11'stu lat o bordera prosze i męcze :diabloti:

No, a dynamiki to w tej pracy nie jest co prawda za wiele, bo pieski trzeba uczyć ostrożności na takich niepewnych podłożach, ale widowiskowe to jest na pewno! :lol:

Tylko tym ludzią pochowanym w gruzach, rurach, miażdżonych paletami etc. współczuje :roll:

Klaudia - kiedyś dołączy owszem, ale jeszcze ponad rok, jak nie więcej musze na niego poczekać... nie wiem czy nie więcej, bo przecież musi jeszcze się trafić odpowiedni miot i wymarzony psiak w nim :p

Posted

Na wielkanocnym stole
baba się rozpycha,
mówiąc do mazurka:
"Ale jestem pycha".
A mazurek prycha
do czekoladowych kurek:
"To jasne jak słońce,
że jam lepszy
od początku po końce."
Jajka bardzo się zgniewały,
mazurkowi przyganiały:
"Każdy powie,
że jajko na zdrowie,
mazurek niedobry!"
Odezwał się zza firanek
okienny papierowy baranek:
"Przestańcie sobie przyganiać.
Bardzo was proszę.
Bo kurki zjem po trosze,
a jajka całe na twardo.
Przysiegam na palmę
z kokardą.
Palmy się pogniewały...
I oto nasz wierszyk cały.

Lepper w rządzie? To nie bajka!
Wielkanocna to PISanka!!!
Bez wyroku nie masz szansy
By z kaczkami wejść w aliansy!!!
Rydzyk już się z prawem buja...
Wesołego Alleluja!!!

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']O to Ty się długo przymierzasz do tego psiaka:crazyeye:
No baaa! - całe życie prawie... od wieku 4 lat chciałam mieć psiaka - pokochałam te zwierzaki ponad wszystko, a jak byłam jeszcze mała - miałam jakieś kilka lat - to przyśnił mi się taki czarno-biały kudłaty piesek biegający za frisbee, które mu rzucam - wtedy ani nie było w PL frisbee, ani ja nie znałam tej rasy - ale jakimś dziwnym trafem właśnie BC mi się tamtej nocy przyśnił - los mnie na niego skazał, to nie mógł być przypadek - może to miało oznaczać, że zostaniemy mistrzami frisbee? :loveu:

Patikujek_Zabrze & gogunia - dzięki za życzenmia, chociaż nie obchodze Świąt Wielkanocnych :oops:

Jureja - No ludzie, ale do tego młodszego braciszka to jeszcze szmat czasu!^^" Dziękuję :oops:

No, a teraz miszczunio galerii :cool3:

No i ćwiczymy - warowanko

...i zostawanie w waruju :cool3: