Jump to content
Dogomania

Hacker - sportowy golden! Nowy sprzęt!!! x] Fuji FinePix S5600

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, właśnie przejrzałam te foteczki, które ostatnio wstawiłaś - jezu jaki on jest boski.... baardzo chciałabym mieć goldena, ja się nadziwić nigdy tym psom nie moge... za każdym razem keidy widzę, na żywo to stworzenie to normalnie wychodze z siebie i opanowac sie nie moge przed komentarzem lub nawet czasami pogłaskaniem takiej pięknosci...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Anza klikerowo to my dopiero od baaardzo niedawna. Dopiero sie uczymy:eviltong: Ale podoba nam się :multi:

Co do agresji to wiem o czym mówisz, bo Bandzior ez ma na koncie kilka niemiłych incydentów :cool1: nie cierpię takich sytuacji.... tylko, że w Bandziora przypadku robilyśmy kiedys najgorsze błędy :roll: Ale w zeszłe wakacje się ostro zabrałam do roboty i troche nam się sprawę udało wyprostować do takiego stanu że jeździmy w "psie" skupiska (np. zawody) i żyjemy :lol:

Posted

Carolcia no mi bardzo zależało, żeby coś z tego zdjęcia wyszło - fajnie, że Ci się spodobało :cool3:

Klaudia:-) Dziekujemy :lol:

bigos Dzięki :oops: - to dopiero początki mojej nauki fotografowania :roll:

Cerber Wiem co masz na myśli - ja tak mam z niektórymi borderami :loveu:

Paskuda_Bandzior
Co do klikera to się baaardzo ciesze, że na niego przeszliście :multi: Jak byś miała jakieś z nim porblemy to zawsze chętnie służe radą - w miarę możliwości oczywiście :lol:

...no, a ca do agresji to akurat w psich skupiskach na ogół nie mam problemów :lol: - byłam z nim na jednych zawodach agility i na wystawie jako widze, a poza tym byliśmy na obozie klikerowym i chadzaliśmy na zajęcia z frisbee - w takich miejscach nie ma problemów raczej bo właściciele są wystarczająco odpowiedzialni i nie puszczają swoich agresywnych psów luzem, prosto na mojego :roll: - jak to się niestety dzieje w moich przydomowych okolicach :shake:

A teraz w końcu jakieś fotki :cool1:
Niestety nie ma teraz odpowiedniej do zdjęć pogody - więc foce coś w domu :roll:

Dzisiejsze BARF'owe jedzonko, wcześniej był jeszcze kefirek :loveu:

Ten specyfik to zmiksowane marchewki z dwoma jajkami :cool3:

Hacker od razu zabrał się do papania :lol:

...i tak sobie plumciał jęzorem :p

...i lizał ...i lizał... i lizał to żarcie :eviltong:

Posted

...i nawet coś tam pyskiem łapał :razz:

...ale przede wszytkim brudził miske chlastając dżenzorem :diabloti:

...a jedzonka było coraz mniej :roll:

...i co?! - już się kończy?! ;)

...to jeszcze wyliże miche :p

...i ostatnie chlasty językiem, żeby nic nie przepuścić :diabloti:

Posted

świetne fotki :D . Za to nakepsze foty wychodzą przy jedzzeniu spagetti: trzymnasz w ręce niteczkę, a piechu ją mamla ;) .

Pzdr :)

Posted

Taaa moja bestia jakos niby lubi marchewke ALE CZASEM ZACHOWUJSE SIE JAK KOBIETA W CIAZY:roll::roll::roll:
-raz zje cala dana raz sie nia pobawi i zostawi
-tarta mmm zalezy z platkami owsianymi taa ale z karma juz nie
- w plasterkach owszem ale tylko wtedy jesli panca tez jednoczesnie je

tak ja Ty podalas to nie ruszy bo beeee:eviltong:

Posted

Jak byś miała jakieś z nim porblemy to zawsze chętnie służe radą - w miarę możliwości oczywiście :lol:

O dziękuję, będe pamiętać :multi:

Na razie robimy sobie takie różne głupotki, ale nauczyliśmy sie kłaniac i ćwiczymy świadomość tyłeczka :cool3:

Te frędzelki na łapkach, miska i różowy dżenzor :evil_lol:

Posted

cuciola marchewka dobra dla każdego - sama też dużo jej spożywam :eating:

Rul dzięki za rade - musze kiedyś sprubować, tylko jak to się skończy?! :diabloti:

Madzika oj bo dzieciak jest jeszcze w "okresie dorastania", wybacz mu na razie :roll:

DiDDlina85 no baaa.... Hacker nigdy nie zostawia niewylizanej tak wzorowo :cool3:

Paskuda_Bandzior no ja myśle, że czeka was cała maaasa zaskakujących wręcz sukcesów - w końcu clicker is magic! :loveu:

nathaniel oj.... o tym to by długo mówić :shake:... on ma agresje: terytorialną, łowczą i obronną ...i w tym jeśli chodzi o jej stopień to jest na pograniczu beznadziejności - naczy w najgorszych momentach był :-( Cały czas z nim pracuje, ale kto wie ile jeszcze przed nami - jak coś chcesz więcej wiedzieć to zapraszam na rozmowe na gg, priv lub mailowo :razz:

No a teraz skoro dzisiaj wyjżało słonko to kilka styczniowo-promiennych fotek :loveu:

Wstydniś ^^" :oops:

Profil lewy :razz:

Bardziej frontem :lol:

Teraz uśmiechnięty prawy :cool3:

W cieniu chmurek :loveu:

Nieśmiałość :roll:

...i na zmęczony leżaka :p

...słonko oczywiście jak już w końcu się pojawiło - to musiało świecić aż za bardzo :stupid:

...i uwaga, uwaga - film z "treningu tańca" ale to takie w 100% nieformalne i zabawowe było - a potrafimy duuużo lepiej i więcej :cool3:
http://video.google.pl/videoplay?docid=-4599913255512221755

Posted

piękny :loveu: :loveu: :loveu:

...i uwaga, uwaga - film z "treningu tańca" ale to takie w 100% nieformalne i zabawowe było - a potrafimy duuużo lepiej i więcej :cool3:
http://video.google.pl/videoplay?docid=-4599913255512221755

I to niby jest ten pies, który nie chciał wykonywać jednej rzeczy kilka razy pod rząd, bo mu się nudziło?! Super :multi: Podoba mi się, że się nakręca (w ten sam goldenowy sposób jak Rookie :razz:)

Posted

Paskuda_Bandzior Miło Ciebie u nas tak często gościć! :loveu: Może kiedyś się spotkamy na jakiś zawodach :diabloti:

shangri_la filmik jak będzie ładna pogoda i ktoś do pary na spacer, żeby sfilmował bo ćwicze codziennie :) ...a akurat ukłonu ani razu dobrze nie zrobił, bo drań doopsko mi od razu kładzie - bo dawno nie ćwiczyliśmy tego :(

APSA napisał(a):
I to niby jest ten pies, który nie chciał wykonywać jednej rzeczy kilka razy pod rząd, bo mu się nudziło?! Super :multi: Podoba mi się, że się nakręca (w ten sam goldenowy sposób jak Rookie :razz:)
On nadal tak ma :roll: - że nie chce robić czegoś pod rząd - jak np. chce, żeby siadał, albo przychodził na zawołanie, albo do nogi itd. Jest tylko kilka rzeczy/zachowań nauczonych które polubił i powtarza bez fochów - jak np. szczekanie:diabloti:, czy slalom między nogami - co tu widać :cool3:

Jaki Rookie? Mnie zaciekawiłaś :lol:

Posted

no niby sadza to doopsko na ziemi przy ukłonie, ale sam fakt że na pierwszą komende go robi budzi we mnie uznanie, my zeby zrobic uklon musimy go cwiczyc i cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. jakbym w serii cwiczen nakazala suce uklon to by zapewne zrobiła siad, potem waruj a potem szczekanie :evil_lol:
a ja juz widziałam daaawno rookie i chyba od tego sie czeło u nas ćwiczenie sztuczek :loveu:

pozdrawiam

Posted

Ja mu wybaczam ale jak widze ze zebra bo ja jem marchewke de mu jakas tam skolowac daje do miska a on nagle juz nie ma na nia ochoty:razz:

Ale ostatnio zaszalal za naparem z siemienia lnianego , az tak ze zje samego gluta a karme tylko oblize i zostawi:crazyeye:

Posted

APSA napisał(a):
taaa.... znam i to bardzo dobrze :loveu: - właśnie zastanawiałam się, czy o niego Ci chodzi, ale bardziej myślałam, że o jakiegoś psa znanego Ci "osobiście" ...może kiedyś też będe miała z moim bydlakiem taką współprace - ale do tego jednak jeszcze baaaardzo długa droga :roll:

shangri_la co do ukłonu to Hacker go umiał dobrze - choć nadal biedak nie wie czemu ja się ciesze jak doopska nie położy - ale cały czas, żeby zajażył o co biega musze mu powtarzać sesje z rozróżniania waruja i ukłonów :lol: - a ostatnio to było zaniedbane... i wiem już co będziemy dzisiaj robić :diabloti: No i poza tym przydało by się naumić go pozostawania w tej pozycji jakiś czas - bo on jako bardzo reaktywne bydle robi ten "ukłon" i zaraz odskakuje w góre, albo się kładzie jak myli z waruj :shake:

Madzika - a wiesz, że psy nie mogą wcianać takiej nie startej marchwii bo nie mają jak jej pogryźć tak, żeby strawić :roll:... poza tym pies "żebra" Ci, żeby sprawdzić co Ty tam masz - i to jest atrakcyjne bo Ty to jesz... w stadzie wilków też tak masz, że jak je przywódca to reszta się gapi i czeka na swoją kolej :lol: (ja jestem przeciwna teorii dominacji - pod to mnie tutaj nie podszywać). [SIZE=2]Hacker też lubi się lampić jak ja coś jem i niekoniecznie wcale chce to zeżryć - i tym sposobem weźmie ode mnie wszystko czego bym tylko nie miała, ale jak mu nie pasuje to wypluwa i nie ma czego się psa za to czepiać :cool3:

Posted

cala marchewke dostaje dla zabawy bo frajde mu sprawia rozdrabnianie jej na maultkie kawalki na pol pokoju:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a co do tego ze zebrze to wiem ale juz powoli kuma ze i tak odemnie nie dostanie (6miesiecy mu tu zajelo), ale sa rzeczy jak np marchewka o ktore zebraz zawsze mozna sprobowac:razz:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
w stadzie wilków też tak masz, że jak je przywódca to reszta się gapi i czeka na swoją kolej :lol:

A wcale niekoniecznie :-) Zapytaj Tośki_m, ona obserwuje wilki w ramach magisterki.

Posted

[quote name='Marta i Wika']A wcale niekoniecznie :-) Zapytaj Tośki_m, ona obserwuje wilki w ramach magisterki....a gdzie te Wilki oblookuje?
Ja z resztą wiem, że nie kniecznie - ale takie zachowanie sie jednak w wielu stadach zdaża :)

Madzika no ja rozumiem, że to tak tylko sobie wspominasz o tym i wcale się Akirki słodziaka nie czepiasz :cool3:
Swoją drogą kiedy będą jego nowe fotki?! :mad:

Posted

Miło Ciebie u nas tak często gościć!

A jak jest fajnie i ciekawie to się wchodzi :D

Może kiedyś się spotkamy na jakiś zawodach :diabloti:

My się może spotakmy, ale ja już raczej będę bez Bandziora:placz:

I czekam na nowe zdjęcia:loveu: