Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gaja jest typem psa, który chciałby mieć pana/panią na wyłączność dlatego najlepszy byłby domek bez innych zwierząt. Nowy opiekun powinien też być na tyle stanowczy aby Gaja nie wlazła mu na głowę bo ona ma do tego olbrzymie predyspozycje.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Gaja jest typem psa, który chciałby mieć pana/panią na wyłączność dlatego najlepszy byłby domek bez innych zwierząt. Nowy opiekun powinien też być na tyle stanowczy aby Gaja nie wlazła mu na głowę bo ona ma do tego olbrzymie predyspozycje.

typowa sznupa :lol:

Posted

Dzisiaj miałyśmy z Gają spięcie. Sprzątałam w ich pokoju, Gaja jak zwykle mi asystowała i weszła Misti a ta małpa na nią się zrzuciła, Misti uciekła a Gaja jak chciałam interweniować próbowała mnie dziabnąć:crazyeye: myślę, że to było jeszcze w amoku, ja nie takie potwory widziałam więc Gaja musiała się poddać, potem był oczywiście wypad z psiego pomieszczenia i zero kontaktu z mojej strony. Dla Gai to największa kara, łaziła za mną, próbowała się przypodobać, ale cóż kara musi być, serce mi krwawiło ale musiałam wytrwać, dopiero po godzinie pozwoliłam jej się do siebie zbliżyć i pogodziłyśmy się:loveu: Dlatego trzeba szukać odpowiedzialnego domu bo po takiej akcji ktos mógłby się wystraszyć, no i zero dzieci.

Posted

tak - niestety póki co jak ktoś dzwonił to z dziecmi i oczywiście mały sliczny piesek DLA dzieci :roll: jedni nawet na siłę chcieli mnie przekonać, że będzie dobra dla dzieci jak mówiłam, ze nie będzie :shock:

Posted

malawaszka napisał(a):
tak - niestety póki co jak ktoś dzwonił to z dziecmi i oczywiście mały sliczny piesek DLA dzieci :roll: jedni nawet na siłę chcieli mnie przekonać, że będzie dobra dla dzieci jak mówiłam, ze nie będzie :shock:

Witaj w klubie...

Posted

ULKA12 napisał(a):
No już widzę jak Gaja dobrowolnie oddaje swoją zabawkę takiemu berbeciowi:jumpie::jumpie::jumpie:

uhm... zapewne byłoby jak z moją Luną - kilka siniaków zrobiła siostrzenicy :shake: ale już druga siostrzenica może sobie na więcej pozwolić - ma lepsze podejście, inny charakter, no i Luna coraz starsza i może ciut mądrzejsza :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
jedni nawet na siłę chcieli mnie przekonać, że będzie dobra dla dzieci jak mówiłam, ze nie będzie :shock:
:evil_lol::evil_lol: Doprawdy nie wszyscy ludzie są normalni...

Posted

ULKA12 napisał(a):
Oczywiście, że była grzeczna a jaka miała być????:eviltong:

sznupkowa :evil_lol:

jutro umawiam sterylkę na jak najszybciej, w najbliższych dniach robię wizytę w Sosnowcu dla Gai - zobaczymy, wygląda nieźle, ale no nic nie mówię bo wcześniej też wyglądało fajnie... więc na chłodno

Posted

Gaja będzie miała sterylkę w przyszły wtorek dopiero niestety bo dr był na urlopie i ma teraz mnóstwo zabiegów :( nie udało mi się wyżebrać szybciej nic

a w międzyczasie zrobię dla Gajuli wizytę w Sosnowcu i zobaczymy

Posted

malawaszka napisał(a):
trzymaj trzymaj bo ja już mam ból brzucha, a gdzie tam do zabiegu :roll:

eeeeeee sobie tego nie rób :shake::diabloti:

trzymam kciukasy :razz:

Posted

Byłam dziś odwiedzić agresora - jest cudowna typową sznupką :loveu: zazdrośnica, szczekacz i przytulak - cudnie buziaki daje, na kolankach siedzi, tuli się, bawi się - jak ktoś lubi sznupki takimi jakie są to będzie ją kochał - szczekania to oduczyć już nie oduczy, ale co tam - da się z tym żyć :lol: Gaja szczeka jak się wita, jak stróżuje, jak się bawi też może poszczekiwać, ale i tak jest cudna - ogólnie z psami się dogaduje, ale jak siedzi na kolankach albo coś ma to potrafi przyatakować intruza

Posted

Gajka nadal kochana. Niestety zauważyłam, że bardzo przytyła:oops: I są dwie opcje albo ja ją tak utuczyłam, co jest możliwe bo ta małpa najpierw sama zje a potem wyżera reszcie:mad: albo jest w ciąży, trzeba o tym wetowi powiedzieć przed sterylką. A państwo zainteresowani adopcją Gai nadal? Odwiedzą ją?

Posted

No własnie nie wiem jak z tymi odwiedzinami - czekam na info... ale coś nie widzę tego bo brak informacji. W czwartek miałam robić wizytę, ale nie udało się zgrać czasowo - jak dzwoniłam, że mogę wpaść to nie pani nie odbierała tel, a potem już ja nie mogłam więc nalegałam na te odwiedziny w weekend bo chcę, żeby Gaję poznali przed adopcją - odległość z Sosnowca nie jest wielka. No nic, jeszcze jest jutro... zobaczymy

Nie strasz ciążą - jak przytyła? Brzuch czy ogólnie? to ja już całkiem umre ze strachu przed tą sterylką...