ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Z tej strony hotelik:evil_lol: Wymyślcie jej jakieś sensowne imię bo mam problem duży. Cały czas do niej gadam sznupcia i jeszcze pomyśli, że tak ma na imię. Quote
.blueberry. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dzisiaj będę z nią rozmawiała na spokojnie i wszystko jej wytłumacze. Oni z pieskami mają do czynienia na okrągło bo i pies zawsze u nich jakis był a i mój TŻ prowadzi salon dla zwierząt w Jaworznie. Drogi hoteliku a my o ile się nie mylę zobaczymy się wkrótce osobiście bo będę do Ciebie wiozła pieska z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/189860-Stare-kostki-śpiące-na-gołym-betonie-brakuje-30-zł-na-hotelik-dla-staruszka.-Pomózcie/page46 Chyba że coś pomieszałam... Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 ULKA12 napisał(a):Z tej strony hotelik:evil_lol: Wymyślcie jej jakieś sensowne imię bo mam problem duży. Cały czas do niej gadam sznupcia i jeszcze pomyśli, że tak ma na imię. POLA? TOLA? no to fajnie blueberry że będziesz u uli - zobaczysz małą na zywo :) Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 To się zobaczymy na pewno. Pola to nie, tak ma moja bratanica na imię, nie będzie wiadomo kogo wołam.:evil_lol: A co powiecie na Dasza, Daszeńka? Quote
.blueberry. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Mnie się jakoś Lara skojarzyło ale nie wiem czy dobry pomysł. Quote
andegawenka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Może Dora, mojej Kary koleżanka ma tak na imię. Jest cudowna, mądra i grzeczna ma z 15 lat. Z trudem się porusza ale wygląda na młodą. Taka zgrabniutka... Dora,Dorcia, Dorunia...można zdrabniać... Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 a może Gaia? jak matka ziemia? Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 I jesteśmy z małą koleżanki, niestety nic nie ma za darmo teraz jak wychodzę od niej jest straszny lament i tragedia. Z deszczu pod rynnę, po prostu. Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 o biedna :( serce mi pęka no :( ona jest taka delikatna psychicznie :( długo ten lament trwa? zjadła? wybierze imię jakie Ci pasuje bo musisz ją wołać przecież jakoś Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wybrać imienia bym się nie ośmieliła, to Ty ja wyciągałaś ze schronu to teraz myśl, płacze krótko ale jednak, zjadła troszkę ale tak jakby niespecjalnie była głodna, może ona po prostu tak mam, taka mała dystyngowana dama? Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 mam nadzieję, że dama, a nie chora dama... bo ja to wiesz... już panikuję :oops: a kupa? jaka? :oops: Jak ja mam wybierać to Gaja ;P Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 To będzie Gaja. Kupa była dzisiaj tylko jedna, niewielka, nie biegunkowa. Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Oczka ropieją, próbowałam jej coś tam czyścić ale nie chciałam jej do siebie zrażać a to będzie poważne zadanie. My juz po kolacji Gajka na początku w ogóle nie chciała jeść, wzięła się za jedzenie dopiero po powrocie ze spacerku i tez zainteresowana była wyłącznie mięskiem, ryż miała w głębokiej pogardzie, musiałam jej wybierać co lepsze kąski. Wymiotów tez w ostatnim czasie nie było. Zastanawiam się czym ją karmili w schronisku bo ona chudziutka nie jest a wątpię aby jej samo mięsko podawali. A i jeszcze jedno, z zazdrości tez nie jest skłonna jeść. Quote
andegawenka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ULKA12 napisał(a):Oczka ropieją, próbowałam jej coś tam czyścić ale nie chciałam jej do siebie zrażać a to będzie poważne zadanie. My juz po kolacji Gajka na początku w ogóle nie chciała jeść, wzięła się za jedzenie dopiero po powrocie ze spacerku i tez zainteresowana była wyłącznie mięskiem, ryż miała w głębokiej pogardzie, musiałam jej wybierać co lepsze kąski. Wymiotów tez w ostatnim czasie nie było. Zastanawiam się czym ją karmili w schronisku bo ona chudziutka nie jest a wątpię aby jej samo mięsko podawali. A i jeszcze jedno, z zazdrości tez nie jest skłonna jeść. Ula, mój na poczatku też tylko mięsko wyjadał, ale teraz jedzie i na suchym. Gaja jest w stresie....a my często o tym zapominamy. Bedzie dobrze jak okrzepnie.... Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 może jednak coś jej dolega :/ kurde nie wiem co jedzą psy tam w tych izolatkach, ale pewnie nie są to żadne frykasy - ona była niecałe dwa tygodnie więc coś musiała jeść bo byłaby chuda - może dalej stresik ma Quote
__Lara Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ale ślicznota :o :o :o Słuchajcie, oni w schronie to "wszystko" psom dają i mieszają, nie ma się co dziwić, że mała wymiotowała. Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Jutro kupię jej parówki, wiem, że to nie najzdrowsze jedzenie, ale jak to nie podziała to zacznę się martwic. Quote
weszka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Cudna :) Sporo przeszła, musi się znów przestawić na nową sytuację to wiadomo, że nie ma co cudów od razu wymagać. Fajnie by było jakby domek od razu wypalił bo pewnie im dłużej będzie w DT to rozstanie będzie gorsze później skoro ona taka wrażliwa dziewczynka. Imię ładne - podoba mi się :) Quote
andegawenka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ULKA12 napisał(a):Jutro kupię jej parówki, wiem, że to nie najzdrowsze jedzenie, ale jak to nie podziała to zacznę się martwic. Najważniejsze żeby piła, jedzenie może poczekać. Quote
ULKA12 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Parówki zadziałały :-) Dzisiaj biorę ja na szczepienie na wściekliznę bo nie ma, a to bardzo pilna sprawa bo obowiązkowa. Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Ula - odrobaczanie też i oczka i jeszcze nich dr zerknie na te jej cycuchy czy tam mleka nie ma - czemu one takie nabrzmiałe są Quote
matrioszka2 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ULKA12 napisał(a):Parówki zadziałały :-) Dzisiaj biorę ja na szczepienie na wściekliznę bo nie ma, a to bardzo pilna sprawa bo obowiązkowa. Szkoda, że tylko my mamy to poczucie obowiązku , inni mogą się wypiąć i im to uchodzi płazem. Quote
Recommended Posts