Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dowiedziałam się o niej kilka dni temu jak trafiła do schroniska, myślałam co by tu zrobić, żeby po skończeniu kwarantanny ją zabrać ale...

Wczoraj dowiedziałam się, że sunia zrobiła się agresywna, że nie pozwala się wyjąc z klatki nawet na szczepienie itd... pojechałam dziś więc ją zobaczyć i jak się uda to zabrać - okazało się że została przywiązana do ogrodzenia schroniska więc małe prawdopodobieństwo że ktoś będzie jej szukał mam ją warunkowo z zaznaczeniem, że jak zgłosi się właściciel do końca kwarantanny to oddam. Dziękuję maciaszkowi za pomoc

AGRESJA - jaka kartka wisiała na klatce - szczerze jej się nie dziwię - te izolatki to okropne miejsce mam nadzieję, że schronisko się zmodernizuje bo tam dla psa z kanapy jest koszmar ciasno, dookoła hałas straszny, brudno, mokro sunia ujadała, wciskała się w kąt klatki, straszyła - koszmarny widok przerażonego pieska pracownik założył pętlę ze smyczy i wyjęliśmy ją z tej klatki, utuliłam i zabrałam na rękach do biura wypisać papiery - odmiana o 180 stopni - to cudowna sznupcia, wesoła, łagodna i na pewno domowa, nawet nie jest jakoś bardzo zaniedbana! w biurze zrobiła wielką kałużę i kupę pokazała co sądzi o pobycie w schronisku

W samochodzie jeździ jak marzenie i to na podłodze moje wszystkie to na fotele się pchają grzeczna, łapki podaje, cukierek przekochany! Musiała obrywać bo bardzo się bała po tym jak się załatwiła w pomieszczeniu i schowała się pod fotel. Ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczna póki co zawiozłam ją do płatnego DT niedaleko mnie u Ulki12 i po sterylizacji będziemy szukać domku dla laleczki.

Sunia jest w Żarkach koło Myszkowa
kontakt: malawaszka@gmail.com 608 464 683

uwaga zły pies :rotfl:

FINANSE:
Wpływy:
68 zł bazarek
151 zł bazarek
128 zł pozostałość po Julce

Wydatki:
70 zł - opłata schroniskowa :roll:
25 zł - szczepienie na wściekliznę + odrobaczenie
280 zł - opłata za DT 18.09-16.10

SALDO: 0

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladySwallow napisał(a):
Zapisuję sunieczkę i pomogę w ogłoszeniach, jeśli potrzeba :)

po sterylce poogłaszamy bo teraz nie będę się kłócić z ludźmi, którzy będą usiłowali wymusić wydanie jej wcześniej - mam alergię na takich już...

Posted

Wasiu - musisz się doubezpieczyć, skoro wyciągasz takie bestie, w dodatku...o boże słodki...tuląc je do piersi :loveu:

Ale ma fajne szelki ! A ja dzisiaj odwiedziłam dwa jedyne zoologiczne w pobliskim miasteczku, z zamiarem zakupienia eleganckiej garderoby dla mojego tymczasika...i szelek nie było :(

Posted

farmerka63 napisał(a):
Wasiu - musisz się doubezpieczyć, skoro wyciągasz takie bestie, w dodatku...o boże słodki...tuląc je do piersi :loveu:

Ale ma fajne szelki ! A ja dzisiaj odwiedziłam dwa jedyne zoologiczne w pobliskim miasteczku, z zamiarem zakupienia eleganckiej garderoby dla mojego tymczasika...i szelek nie było :(

farmerko szeleczki taki śliczne kupuje się na dogo na bazarku u Taks :loveu:

Posted

Ula żyje, właśnie rozmawiałam z Nią przez tel - mała jest panikarą, stresuje ją zamknięcie - nie niszczy, ani nie hałasuje, ale Ula miała wczoraj problem z przypięciem smyczy bo mała próbowała znowu łapać - widać że jest bardzo wrażliwa i delikatna psychicznie, może ktoś ją skrzywdził, że tak reaguje, na dworze się zdecydowanie rozluźnia; na razie nie bardzo chce jeść i wymiotowała śliną-śluzem - mam nadzieję, że to tylko ze stresu a nie coś poważniejszego; dziś Ula jej ugotuje jedzonko więc mam nadzieję, że będzie jadła

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Dziewczynki a czy piesek jest do adopcji? Bo ja mam kogoś kto jest bardzo zainteresowany.

no pewnie że do adopcji!!! możesz coś więcej o tych zainteresowanych napisać?

Posted

już rozmawiałysmy z blueberykiss przez tel - zobaczymy jak u suni będzie się zachowanie zmieniało - oby na lepsze - tydzień poobserwujemy zdrówko, potem sterylka i jak będzie ok to będzie mogła do domku iść - byłoby bardzo fajnie jakby sie udało z tym domkiem i to jak najszybciej bo niunia potrzebuje mieć swojego ludzia

Posted

Już rozmawiałam z hotelikiem w którym jest sunia. Pierwsze lody przełamane. Dzisiaj jeszcze dokładnie wybadam osobę która jest zainteresowana, żeby później nie było problemów.

nie z hotelikiem tylko ze mną :lol: ;)

Posted

Tak oczywiście z Tobą :) wybacz, że tak chaotycznie mówiłam :D

wybaczam :lol: porozmawiaj z teściową, powiedz jakie mogą być problemy - jesli będzie dalej zainteresowana to będziemy działać