Tuśka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Witam serdecznie! Mam takie pytanie: jak to jest z psami nie rasowymi, czy w Polsce wolno im startować na jakichkolwiek zawodach? I ew jakie wymagania trzeba spełniać? Dziękuję bardzo za info. Pozdrawiam Quote
FRODKA Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Wolno startować praktycznie na wszystkich zawodach z nierasowym, jeden warunek przewodnik musi być członkiem ZK i mieć książeczkę pracy. Quote
Tuśka Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 FRODKO czy aby być członkiem ZK trzeba posiadać psa rasowego? :eviltong: Quote
Tuśka Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Poszukałam info i znalazłam Statut Związku Kynologicznego i nie jest nic napisane iz trzeba być właścicielem ,,rasowca'' a jedynie być zainteresowanym amatorska hodowlą i szkoleniem. Czyli jako właścicielka dwóch przecudnych kundli mogę zostać członkiem ZK? Quote
sachma Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 tak, członek ZKwP nie musi posiadać psa rasowego, w ogóle nie musi posiadać psa ;) Trzeba tylko iść do związku, złożyć deklarację zapłacić składkę za rok (nie wiem jak w innych oddziałach, w Sopocie można płacić na miejscu) i dostajesz legitymację od ręki :) później trzeba pamiętać żeby co rok opłacać składkę :) Quote
Tuśka Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Bardzo dziękuję za informację :) Quote
Recommended Posts