Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojj Lilo, współczuje :glaszcze:

F tez sie załączyło dziamanie, bo okna uchylone i wszystko lepiej słychać,
a mamy na podwórzu spory ruch ( restauracja, salon fryzjerski, szkoła językowa, antykwariat) a na dodatek remont frontowej części wi ciagle stukanie, pukanie, swidrowanie, zgłupieć można, a F ma milion albo i 10 milionów powodów do szczekania w domu, bo do szczekania na spacerach juz sie przyzwyczaiłam:roll:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fides79 napisał(a):
ojj Lilo, współczuje :glaszcze:

F tez sie załączyło dziamanie, bo okna uchylone i wszystko lepiej słychać,
a mamy na podwórzu spory ruch ( restauracja, salon fryzjerski, szkoła językowa, antykwariat) a na dodatek remont frontowej części wi ciagle stukanie, pukanie, swidrowanie, zgłupieć można, a F ma milion albo i 10 milionów powodów do szczekania w domu, bo do szczekania na spacerach juz sie przyzwyczaiłam:roll:

Właśnie wtedy jest co innego kiedy takie hałasy są codziennością a u mnie na osiedlu jest cisza cisza nagle przejedzie jakiś świr samochodem i wszystkie psy się rozszczekują od razu. Albo idzie ktoś w nocy i juz zagłusza ciszę to pies znów na równe nogi... I tak w kółko. A wiesz ja mam w sypialni parkiet wiec jak Lilek biega od okna do drzwi to słychac stukot pazurków więc nawet jak nie jazgota to i tak mnie budzi... Chyba musi wrócic do salonu z tym spaniem - tam on spi spokojniej bo nie słychac tych odgłosów i ja też spię spokojniej.

A mnie dodatkowo stresuje żeby TZ-t sie nie denerwował i nie budził bo on wstaje o 5.30 i jak się nie wyśpi to potem ma ciężki dzień.

Posted

a działa ?? moze masz racje - spróbuje - chyba sie wczoraj nawachalam farby przy tych remontach i od tego mnie boli a Lilek jak na zlosc ma dzien szczekania:)

musze isc do sklepu po cytryne , kawa z cytryna mnie na nogi postawi

Posted

Hehe, "wesoło" macie...
...dla mnie przeprowadzka z mojej "wsi" do miasta, do bloku była szokiem, ale z czasem się człowiek musi do hałasu przyzwyczaić.

Chociaż ostatnio tuż pod moim oknem dzień w dzień o 6.00 rano zaczynają kosić trawę przed budynkiem Uniwersytetu (mieszkam naprzeciwko) - ostatnio mnie toto obudziło ok. 7.30, a mnie jest napraaaaaawdę baaardzo trudno czymkolwiek obudzić. Sądziłam, że zaczynają tak hałasować koło siódmej, ale ostatnie kilka nocy nie sypiam w zasadzie w ogóle i dopiero dzięki temu zorientowałam się, że oni zaczynają tym buczeć punktualnie o 6 rano!
Skoro mnie to tak przeszkadza we śnie, a ja jestem osobą, którą można z rana czołgiem przejeżdżać, żebym się obudziła, to co muszą czuć osoby o lekkim śnie?! :shake:
A tak kosiarka ma taki niejednolity, wysoki dźwięk :diabloti:
No, nie idzie się do tego przyzwyczaić, bo jak już człowiek przywyknie do jednego rytmu, to pan kosiarz zaczyna tym machać w innym tempie i zabawa od nowa...

Całe szczęście Nitka jest psem prawie w ogóle nie szczekającym, bo chyba bym tu oszalała :roll:

Posted

Hehe, "wesoło" macie...
...dla mnie przeprowadzka z mojej "wsi" do miasta, do bloku była szokiem, ale z czasem się człowiek musi do hałasu przyzwyczaić.

echh, okazuje sie ze nie musi, mój organizm sie buntuje i nie chce sie przyzwyczaić :shake:

Posted

mi na codzien szczekanie nie przeszkadza ale czasem czlowiek ma taki dzien jak dzis ja ze ma ochote schowac się w ciemnym cichym pokoju żeby nikt nic do niego nie mówił i nie szczekał a tu gamoń jeden ujada jak na złośc - a najbardziej lubię jak Liluś wyje - niezbyt czesto mu się to zdarza ale ma taki super głosik wtedy - akurat wyje w miarę cicho i zupełnie nieszkodliwie :) a robi to najcześciej do głośników jak słyszy sportowe auto w tv :) one mają taki specyficzny dźwięk który kręci każdego chłopa niezaleźnie od rasy :)

Posted

lilo napisał(a):
Po wczorajszym wieczornym skiełku i porannym jazgocie obiecałam sobie że nigdy więcej sznaucera. Położyłam się z ogromnym bólem głowy a przez pół nocy jakieś świry urządzały sobie wyścigi uliczne gdzieś w okolicy - i to chyba jakimiś chamskimi purchawkami bo dźwięk miały nieziemski. Lilek dostał takiego nerwa że nie mogłam go uspokoic - uspokoił się dopiero jak włączyłam wiatrak bo jego dźwięk zagłuszył trochę dźwięki z ulicy. Rano półprzytomna kazałam TZ-towi psa zabrac z sypialni jak szedł do pracy bo chciałam odespac. Ale moje zwierze postanowiło biegac po całym domu od okna do okna i jazgotac bo jezdziła śmieciarka czy inny listonosz. I wstałam z jeszcze większym bólem głowy. Nastepny mój pies to będzie największy jakiego znajdę z najgrubszym głosem jaki może miec pies. Co pomaga na ból głowy jak nie pomagają tabletki ??

Trzeba sobie psa wychować:razz: Moje szczekają tylko jak ktoś do drzwi zapuka, lub zadzwoni domofon:lol: Ludzie zwalaja szczekanie zazwyczaj na predyspozycje rasy (sznaucer=jazgot), a ja mam 3 sznaucery i jakoś nie szczekają bez potrzeby:lol:
Fides79 napisał(a):
...F tez sie załączyło dziamanie, bo okna uchylone i wszystko lepiej słychać,

Ja tez mieszkam w mieście, mam stale pootwierane okna, po klatce schodowej wiecznie ktoś chodzi, a moje kundle (chyba to nie sznaucery:lol:) są cicho jak makiem zasiał:multi:

Posted

Mój Leoś jak był młodszy to szczekał nawet jak schodził po schodach.Na szczęście robi to coraz rzadziej.Najczęściej na inne psy lub ludzi którzy go zaczepiają.No i jak ktoś przychodzi.
Współczuję bólu głowy, sama dziś to przeszłam, ale ja przez to, że chora jestem jeszcze.

Guest papillonek
Posted

Kiedy będą jakieś foty?? :placz:

Posted

achh bo tam było tyle ciekawych zapachów, ptaszków, robaczków
i ta trawka taka pachnąca, soczysta i smakowita :lol:

ja dziś walczę podobnie jak niedawno Lilo z ogromnym bólem głowy, ale po woli wygrywam ten nierówny pojedynek :)