Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doginka napisał(a):
No i jeszcze Feluś szedł z prawej strony, a powinien być przy lewej nodze;-)

hi hi hi a cóż to za nowa teoria, ze pies ma chodzić przy lewej nodze??

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

machnął łbem i rzucił go ładne pare metrów pies zaczął skowytać - co u pittów raczej niespotykane, wtedy dopiero łysole zareagowali, ale nie żeby zaczęli ratować tamtego - nie! zaczęłi wrzeszczeć na pozostałe żeby je chyba odwołać, a potem jeden łysol podszedł do nas i spytał "ku***! co to za rasa?! zajebisty!!!"
ja nie mogę, ale reakcja !!!:crazyeye::shake:

Posted

Fides79 napisał(a):
hmmmm, ale ja nie palę (już nie ;) )

Dlatego Felusia możesz prowadzić w prawej ręce ;) A na powaznie też kiedyś słyszałam, że po lewej powinny ale nie mam pojęcia w sumie czemu ;)

Posted

Wow:crazyeye:, ale mieliscie przezycie ..... i zgadzam sie z Doginka, ze odpowiedzialny i normalny wlasciciel to najlepsze rozwiazanie ;).

Fides79 napisał(a):
hi hi hi a cóż to za nowa teoria, ze pies ma chodzić przy lewej nodze??

Ta teoria jest stara jak swiat i zaszczepiana jest podczas tresury chocby na podstawowym poziomie PT (uczeszczalam na zajecia z poprzednim psem ON-kiem Marsem (*) to sie wyuczylam :eviltong:) - prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)).

Posted

kaho napisał(a):
W prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)).

A nie mogę komendy pokazać lewą ręką? Tj ok, Tazz też chodzi przy lewej bo tak właśnie w przedszkolu i teraz na PT nas nauczyli. Tak sobie tłumaczę, że w moim przypadku robie wszytsko prawą ręką bom praworęczna stąd smycz w lewej mi odpowiada, ale np osoba leworęczna może by wolała po prawej mieć psa... Hmmm, strasznie to ciekawe :)

Posted

Ta teoria jest stara jak swiat i zaszczepiana jest podczas tresury chocby na podstawowym poziomie PT (uczeszczalam na zajecia z poprzednim psem ON-kiem Marsem (*) to sie wyuczylam :eviltong:) - prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)).
no ok, widocznie skoro ktoś kiedyś tak wymyślił, to było to zasadne, mam nadzieje, że leworęcznym pozwalają prowadzać psa po prawej stronie ;)

Ja tam nie chodziłam z F na żadne szkolenia (choć o tym myślałam), Felutek sobie chodzi w koło mnie na spacerach, ale częściej maszeruje z lewej strony, jednak to jego własny wybór a nie moje nauki.
A jeśliby wrócić jeszcze do historyjki z azjatą, to gdyby psy były prowadzone zgodnie z "lewą" regułą, to pewnie Felutek zostałby zmasakrowany, albo i połknięty w całości:nonono2:
I wtedy nie moglibyście czytać "Felusiowego pamiętniczka" ani oglądać Felusiowych zdjęć :eviltong:

I co byście wtedy poczęli bez takiego Łobuziaka jak ja ? ;)

Łobuziaka i psotnika :evil_lol:

który wie co należy zabierać na jesienne spacery:p

na dodatek jestem bardzo skromny :roll:

i niezwykle przystojny :loveu:

Posted

Fides79 napisał(a):
A jeśliby wrócić jeszcze do historyjki z azjatą, to gdyby psy były prowadzone zgodnie z "lewą" regułą, to pewnie Felutek zostałby zmasakrowany, albo i połknięty w całości:nonono2:
I wtedy nie moglibyście czytać "Felusiowego pamiętniczka" ani oglądać Felusiowych zdjęć :eviltong:

No toz by to jakas tragedyja byla :shake: ;) - tym bardziej cieszymy, ze nie azjata ale europejczyk gora :multi: :lol:.
Pozdrawiamy goraco w ten paskudny dzien :hand:

Posted

aaaa żyjemy, mamy się całkiem dobrze, dziękujemy za zainteresowanie :)

Cisza nastała bo miałam intensywny weekend :cool3: wspieram sąsiadkę-przyjaciółkę po rozstaniu z partnerem, a w pracy też młyn, zostałam sama na cały tydzień, dwie towarzyszące mi osoby są nieobecne (jedna na zwolnieniu, druga na szkoleniu).
Felutek ma się w miarę dobrze, ale chyba wróciło mu zapalenie spojówek, idziemy dziś do weta niby na szczepienie, ale to się okaże, przy okazji zerknie w jego oczęta i w planie mamy jeszcze zakup nowego kubraka na zimę;)

Posted

[quote name='Fides79'] i w planie mamy jeszcze zakup nowego kubraka na zimę;)

zaraz zaraz... kubraka mówisz? a może tu:
http://www.dogomania.pl/threads/195139-WielkaWYPRZ!-Dla-psiaka-każdego-mamy-coś-ciepłego!-Na-3cele-m.in.na-sznaucera.Do-31.X

to bazarek między innymi na Sznaucera Gustawa - prawdziwie eleganckie fasony :cool3:

ewentualnie tu: u Taks, szyte na miare, klasyka: http://www.dogomania.pl/threads/194257-psie-kubraki-quot-na-miarę-quot-do-31.10-na-3-cele

Ja sama chętnie kupiłabym na bazarku dla Gustawa, ale dla mojego cielaka rozmiaru brak, i chyba się zdecyduje na te "taksowe" ciuszki, musze tylko pomierzyć gada... zwłaszcza,. że od Taks mamy już piękne obróżki-tyż z bazarku ;)

Posted

wiem wiem że są bazarki ;)
ten pierwszy to mi Waszka poleciła, bo strasznie spodobał mi się kubrak Bibi, ale jakoś jestem niechętna na rzepowe zapinanie:roll:
w ogóle wybredna strasznie jestem :oops:
a ten drugi też widziałam, ale kolorystyka mi nie odpowiada :razz:

mamy w okolicy hurtownie zoo i idziemy się na razie rozejrzeć, bo jak byliśmy ostatnio to nie było rozmiarów na Felka, albo były tak udziwnione, że masakra i z ceną z kosmosu.
Istnieje też prawdopodobieństwo, że jak nie trafimy na nic fajnego to poproszę moją ciocię żeby mi uszyła kubrak :cool3:

kurcze nie mogę dodać zdjęć bo mam w pracy jakoś polokowany internet i nie mogę wchodzić na niektóre strony w tym na imageshack-a :angryy:
ale jutro ma przyjść nasz spec komputerowy i może coś zaradzi w tej kwestii :cool3:

Posted

Fides79 napisał(a):
wiem wiem że są bazarki ;)
ten pierwszy to mi Waszka poleciła, bo strasznie spodobał mi się kubrak Bibi, ale jakoś jestem niechętna na rzepowe zapinanie:roll:
w ogóle wybredna strasznie jestem :oops:
a ten drugi też widziałam, ale kolorystyka mi nie odpowiada :razz:

mamy w okolicy hurtownie zoo i idziemy się na razie rozejrzeć, bo jak byliśmy ostatnio to nie było rozmiarów na Felka, albo były tak udziwnione, że masakra i z ceną z kosmosu.
Istnieje też prawdopodobieństwo, że jak nie trafimy na nic fajnego to poproszę moją ciocię żeby mi uszyła kubrak :cool3:

No ja własnie kombinowałam jaklby tu uszyć kubrak dla Arona - nigdy w życiu czegoś takiego nie nosił, ale obawiam się, że tej zimy będzie musiał, wyłysiał mi niestety kompletnie na zadzie, a włos na grzbiecie ma mocno przerzedzony - nie wytrzyma mrozów - no i chciałam mu zwyczajnie sama uszyć, ale zauważyłam ten bazarek Taks - i pomyślałam, że po co się męczyć, niech fachowiec cie wyręczy :cool3:

a co do kolorystyki -dla mnie bomba, ja chcę czarny, na czarnym polarze - Aron jest czarny, kubrak nie będzie się wyróżniał i o to chodzi ;)

Małym maupom dawno temu pokupowałam kubraki w sklepach - ceny z kosmosu! za kubrak dla Mii - mniejszy dałam 75 zł, dla Bibi - 85... a ten dla Arona ma mnie kosztować 55! złoty interes :lol: Pozatym kasa idzie na psiaki

Posted

jambi_ napisał(a):
No ja własnie kombinowałam jaklby tu uszyć kubrak dla Arona - nigdy w życiu czegoś takiego nie nosił, ale obawiam się, że tej zimy będzie musiał, wyłysiał mi niestety kompletnie na zadzie, a włos na grzbiecie ma mocno przerzedzony - nie wytrzyma mrozów - no i chciałam mu zwyczajnie sama uszyć, ale zauważyłam ten bazarek Taks - i pomyślałam, że po co się męczyć, niech fachowiec cie wyręczy :cool3:

a co do kolorystyki -dla mnie bomba, ja chcę czarny, na czarnym polarze - Aron jest czarny, kubrak nie będzie się wyróżniał i o to chodzi ;)

Małym maupom dawno temu pokupowałam kubraki w sklepach - ceny z kosmosu! za kubrak dla Mii - mniejszy dałam 75 zł, dla Bibi - 85... a ten dla Arona ma mnie kosztować 55! złoty interes :lol: Pozatym kasa idzie na psiaki

mój Gamoniek to jak odrośnie to może mrozek by i wytrzymał, chociaż przy -20 to jakoś nie mam serca go wyprowadzać bez kubraka, kubrak mu zakładam głównie jako ochronę przeciw deszczową, bo na skutek strzyżenia ma teraz taką sierść że przemaka do skóry :shake:

a ceny za kubraki dla maluchów u was rzeczywiście z kosmosu, ja w hurtowni zapłaciłam w zeszłym roku 35 tylko, że nie był zbyt dobrej jakości (na rzep niestety) i się postrzępił i porozłaził, ale za to był na takim fajnym futerku. Podobno polar nie wpływa dobrze na sierść. A jeśli skończy się szyciem przez moją ciocię to będzie na ocieplaczu i flanelce :cool3: i prawie bez kosztów bo ciocia ma jakieś kawałki materiałów, z których nic konkretnego nie da się uszyć ale na kubrak wystarczy, ocieplacz też ma w dużej ilości a i ortalionek się znajdzie:razz:

Posted

Ja w zeszlym roku kupilam Holly kubrak welniany - zwykla, czarna udziergana derka:evil_lol: niestety z rzepami :splat: , ale zastanawiam sie, czy przy mrozach ktore zapowiadaja nie bedzie ona za cienka:roll:. Szukalam w necie czegos cieplejszego, co by moglo zabezpieczyc mala przed duzym mrozem i opadami, ale wszystko co widzialam bylo tak wymyslne:saeek: ze nie zdecydowalam sie na nic.
Polecam sie Twojej pamieci, jesli zobaczylabys cos ciekawego, prostego a przede wszystkim spelniajacego swoja role;):lol:.
Pozdrawiam wieczorowo:bye:.

Posted

no to Felutek jest już po szczepieniu, miał być po nim apatyczny, hi hi hi miał być ale nie jest :evil_lol:

Kopiliśmy kubraczek, wygląda jak szyty na Felka, oczywiście ma to czego nie chcieliśmy (polar i rzepy) ale dokładnie został obejrzany, porozciągany a nawet wytarmoszony i wygląda na solidny, później wkleimy Wam zdjęcia (albo jutro;))

Posted

Sandra mówisz i masz :)

oto nowy kubrak Felkowy (cena 48,30zł/ rozmiar XL :cool3:)
część wierzchnia:

część brzuszna:

obie razem:

i na "apatycznym" Felku:

przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć ale mój fotoaparat w sztucznym świetle takie robi :roll:

Posted

a to nasz zeszłoroczny kubrak, na futerku (55 zł):

tak się wystrzępił otwór na zapięcie szelek:

spód, rzep się odpina :roll:

po pierwszym praniu, impregnacja zniknęła, ale myślę, że przy większych pluchach jeszcze będziemy używać tego cudu mody;)

Posted

[quote name='Fides79']Sandra mówisz i masz :)

oto nowy kubrak Felkowy (cena 48,30zł/ rozmiar XL :cool3:)

Ja bardzo przepraszam jak to XL???? Padłam ;D Kubrak świetny i Feluś marzł nie będzie ;) I dziękujemy za zdjęcia ;) Głaski przesyłam ;)