Fides79 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Doginka napisał(a):No i jeszcze Feluś szedł z prawej strony, a powinien być przy lewej nodze;-) hi hi hi a cóż to za nowa teoria, ze pies ma chodzić przy lewej nodze?? Quote
Saththa Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Fides79 napisał(a):hi hi hi a cóż to za nowa teoria, ze pies ma chodzić przy lewej nodze?? Żeby prawa mogła palić na spacerach ;) Quote
eria Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 machnął łbem i rzucił go ładne pare metrów pies zaczął skowytać - co u pittów raczej niespotykane, wtedy dopiero łysole zareagowali, ale nie żeby zaczęli ratować tamtego - nie! zaczęłi wrzeszczeć na pozostałe żeby je chyba odwołać, a potem jeden łysol podszedł do nas i spytał "ku***! co to za rasa?! zajebisty!!!"ja nie mogę, ale reakcja !!!:crazyeye::shake: Quote
Fides79 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Saththa napisał(a):Żeby prawa mogła palić na spacerach ;) hmmmm, ale ja nie palę (już nie ;) ) Quote
Saththa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Fides79 napisał(a):hmmmm, ale ja nie palę (już nie ;) ) Dlatego Felusia możesz prowadzić w prawej ręce ;) A na powaznie też kiedyś słyszałam, że po lewej powinny ale nie mam pojęcia w sumie czemu ;) Quote
kaho Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Wow:crazyeye:, ale mieliscie przezycie ..... i zgadzam sie z Doginka, ze odpowiedzialny i normalny wlasciciel to najlepsze rozwiazanie ;). Fides79 napisał(a):hi hi hi a cóż to za nowa teoria, ze pies ma chodzić przy lewej nodze?? Ta teoria jest stara jak swiat i zaszczepiana jest podczas tresury chocby na podstawowym poziomie PT (uczeszczalam na zajecia z poprzednim psem ON-kiem Marsem (*) to sie wyuczylam :eviltong:) - prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)). Quote
Saththa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 kaho napisał(a):W prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)). A nie mogę komendy pokazać lewą ręką? Tj ok, Tazz też chodzi przy lewej bo tak właśnie w przedszkolu i teraz na PT nas nauczyli. Tak sobie tłumaczę, że w moim przypadku robie wszytsko prawą ręką bom praworęczna stąd smycz w lewej mi odpowiada, ale np osoba leworęczna może by wolała po prawej mieć psa... Hmmm, strasznie to ciekawe :) Quote
Fides79 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Ta teoria jest stara jak swiat i zaszczepiana jest podczas tresury chocby na podstawowym poziomie PT (uczeszczalam na zajecia z poprzednim psem ON-kiem Marsem (*) to sie wyuczylam :eviltong:) - prawa reka i noga powinny byc wolne aby moc zareagowac czy chocby pokazac komende:cool3: (w koncu nie zawsze uzywasz glosu;)). no ok, widocznie skoro ktoś kiedyś tak wymyślił, to było to zasadne, mam nadzieje, że leworęcznym pozwalają prowadzać psa po prawej stronie ;) Ja tam nie chodziłam z F na żadne szkolenia (choć o tym myślałam), Felutek sobie chodzi w koło mnie na spacerach, ale częściej maszeruje z lewej strony, jednak to jego własny wybór a nie moje nauki. A jeśliby wrócić jeszcze do historyjki z azjatą, to gdyby psy były prowadzone zgodnie z "lewą" regułą, to pewnie Felutek zostałby zmasakrowany, albo i połknięty w całości:nonono2: I wtedy nie moglibyście czytać "Felusiowego pamiętniczka" ani oglądać Felusiowych zdjęć :eviltong: I co byście wtedy poczęli bez takiego Łobuziaka jak ja ? ;) Łobuziaka i psotnika :evil_lol: który wie co należy zabierać na jesienne spacery:p na dodatek jestem bardzo skromny :roll: i niezwykle przystojny :loveu: Quote
Saththa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 No toż to normalnie apokalipsa jakaś byłaby... (fajne zdjęcia:)) Quote
kaho Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Fides79 napisał(a):A jeśliby wrócić jeszcze do historyjki z azjatą, to gdyby psy były prowadzone zgodnie z "lewą" regułą, to pewnie Felutek zostałby zmasakrowany, albo i połknięty w całości:nonono2: I wtedy nie moglibyście czytać "Felusiowego pamiętniczka" ani oglądać Felusiowych zdjęć :eviltong: No toz by to jakas tragedyja byla :shake: ;) - tym bardziej cieszymy, ze nie azjata ale europejczyk gora :multi: :lol:. Pozdrawiamy goraco w ten paskudny dzien :hand: Quote
Doginka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 My też głaski przesyłamy:hand: Świetnie Felicjan wygląda w tym irokezie:lol::loveu: Quote
kaho Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Rzeczywiscie, irokez jest the best:thumbs:. Quote
puchu Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Przygody bardzo niesympatyczne i dobrze, że Felosław wyszedł z nich cało :) Quote
jambi Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Fides, co u Was? ile to już? ..4...5 dni? taka cisza u Was to coś niezwykłego ;) Quote
Fides79 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 aaaa żyjemy, mamy się całkiem dobrze, dziękujemy za zainteresowanie :) Cisza nastała bo miałam intensywny weekend :cool3: wspieram sąsiadkę-przyjaciółkę po rozstaniu z partnerem, a w pracy też młyn, zostałam sama na cały tydzień, dwie towarzyszące mi osoby są nieobecne (jedna na zwolnieniu, druga na szkoleniu). Felutek ma się w miarę dobrze, ale chyba wróciło mu zapalenie spojówek, idziemy dziś do weta niby na szczepienie, ale to się okaże, przy okazji zerknie w jego oczęta i w planie mamy jeszcze zakup nowego kubraka na zimę;) Quote
jambi Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Fides79'] i w planie mamy jeszcze zakup nowego kubraka na zimę;) zaraz zaraz... kubraka mówisz? a może tu: http://www.dogomania.pl/threads/195139-WielkaWYPRZ!-Dla-psiaka-każdego-mamy-coś-ciepłego!-Na-3cele-m.in.na-sznaucera.Do-31.X to bazarek między innymi na Sznaucera Gustawa - prawdziwie eleganckie fasony :cool3: ewentualnie tu: u Taks, szyte na miare, klasyka: http://www.dogomania.pl/threads/194257-psie-kubraki-quot-na-miarę-quot-do-31.10-na-3-cele Ja sama chętnie kupiłabym na bazarku dla Gustawa, ale dla mojego cielaka rozmiaru brak, i chyba się zdecyduje na te "taksowe" ciuszki, musze tylko pomierzyć gada... zwłaszcza,. że od Taks mamy już piękne obróżki-tyż z bazarku ;) Quote
Fides79 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 wiem wiem że są bazarki ;) ten pierwszy to mi Waszka poleciła, bo strasznie spodobał mi się kubrak Bibi, ale jakoś jestem niechętna na rzepowe zapinanie:roll: w ogóle wybredna strasznie jestem :oops: a ten drugi też widziałam, ale kolorystyka mi nie odpowiada :razz: mamy w okolicy hurtownie zoo i idziemy się na razie rozejrzeć, bo jak byliśmy ostatnio to nie było rozmiarów na Felka, albo były tak udziwnione, że masakra i z ceną z kosmosu. Istnieje też prawdopodobieństwo, że jak nie trafimy na nic fajnego to poproszę moją ciocię żeby mi uszyła kubrak :cool3: kurcze nie mogę dodać zdjęć bo mam w pracy jakoś polokowany internet i nie mogę wchodzić na niektóre strony w tym na imageshack-a :angryy: ale jutro ma przyjść nasz spec komputerowy i może coś zaradzi w tej kwestii :cool3: Quote
jambi Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Fides79 napisał(a):wiem wiem że są bazarki ;) ten pierwszy to mi Waszka poleciła, bo strasznie spodobał mi się kubrak Bibi, ale jakoś jestem niechętna na rzepowe zapinanie:roll: w ogóle wybredna strasznie jestem :oops: a ten drugi też widziałam, ale kolorystyka mi nie odpowiada :razz: mamy w okolicy hurtownie zoo i idziemy się na razie rozejrzeć, bo jak byliśmy ostatnio to nie było rozmiarów na Felka, albo były tak udziwnione, że masakra i z ceną z kosmosu. Istnieje też prawdopodobieństwo, że jak nie trafimy na nic fajnego to poproszę moją ciocię żeby mi uszyła kubrak :cool3: No ja własnie kombinowałam jaklby tu uszyć kubrak dla Arona - nigdy w życiu czegoś takiego nie nosił, ale obawiam się, że tej zimy będzie musiał, wyłysiał mi niestety kompletnie na zadzie, a włos na grzbiecie ma mocno przerzedzony - nie wytrzyma mrozów - no i chciałam mu zwyczajnie sama uszyć, ale zauważyłam ten bazarek Taks - i pomyślałam, że po co się męczyć, niech fachowiec cie wyręczy :cool3: a co do kolorystyki -dla mnie bomba, ja chcę czarny, na czarnym polarze - Aron jest czarny, kubrak nie będzie się wyróżniał i o to chodzi ;) Małym maupom dawno temu pokupowałam kubraki w sklepach - ceny z kosmosu! za kubrak dla Mii - mniejszy dałam 75 zł, dla Bibi - 85... a ten dla Arona ma mnie kosztować 55! złoty interes :lol: Pozatym kasa idzie na psiaki Quote
Fides79 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 jambi_ napisał(a):No ja własnie kombinowałam jaklby tu uszyć kubrak dla Arona - nigdy w życiu czegoś takiego nie nosił, ale obawiam się, że tej zimy będzie musiał, wyłysiał mi niestety kompletnie na zadzie, a włos na grzbiecie ma mocno przerzedzony - nie wytrzyma mrozów - no i chciałam mu zwyczajnie sama uszyć, ale zauważyłam ten bazarek Taks - i pomyślałam, że po co się męczyć, niech fachowiec cie wyręczy :cool3: a co do kolorystyki -dla mnie bomba, ja chcę czarny, na czarnym polarze - Aron jest czarny, kubrak nie będzie się wyróżniał i o to chodzi ;) Małym maupom dawno temu pokupowałam kubraki w sklepach - ceny z kosmosu! za kubrak dla Mii - mniejszy dałam 75 zł, dla Bibi - 85... a ten dla Arona ma mnie kosztować 55! złoty interes :lol: Pozatym kasa idzie na psiaki mój Gamoniek to jak odrośnie to może mrozek by i wytrzymał, chociaż przy -20 to jakoś nie mam serca go wyprowadzać bez kubraka, kubrak mu zakładam głównie jako ochronę przeciw deszczową, bo na skutek strzyżenia ma teraz taką sierść że przemaka do skóry :shake: a ceny za kubraki dla maluchów u was rzeczywiście z kosmosu, ja w hurtowni zapłaciłam w zeszłym roku 35 tylko, że nie był zbyt dobrej jakości (na rzep niestety) i się postrzępił i porozłaził, ale za to był na takim fajnym futerku. Podobno polar nie wpływa dobrze na sierść. A jeśli skończy się szyciem przez moją ciocię to będzie na ocieplaczu i flanelce :cool3: i prawie bez kosztów bo ciocia ma jakieś kawałki materiałów, z których nic konkretnego nie da się uszyć ale na kubrak wystarczy, ocieplacz też ma w dużej ilości a i ortalionek się znajdzie:razz: Quote
kaho Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ja w zeszlym roku kupilam Holly kubrak welniany - zwykla, czarna udziergana derka:evil_lol: niestety z rzepami :splat: , ale zastanawiam sie, czy przy mrozach ktore zapowiadaja nie bedzie ona za cienka:roll:. Szukalam w necie czegos cieplejszego, co by moglo zabezpieczyc mala przed duzym mrozem i opadami, ale wszystko co widzialam bylo tak wymyslne:saeek: ze nie zdecydowalam sie na nic. Polecam sie Twojej pamieci, jesli zobaczylabys cos ciekawego, prostego a przede wszystkim spelniajacego swoja role;):lol:. Pozdrawiam wieczorowo:bye:. Quote
Fides79 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 no to Felutek jest już po szczepieniu, miał być po nim apatyczny, hi hi hi miał być ale nie jest :evil_lol: Kopiliśmy kubraczek, wygląda jak szyty na Felka, oczywiście ma to czego nie chcieliśmy (polar i rzepy) ale dokładnie został obejrzany, porozciągany a nawet wytarmoszony i wygląda na solidny, później wkleimy Wam zdjęcia (albo jutro;)) Quote
Fides79 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Sandra mówisz i masz :) oto nowy kubrak Felkowy (cena 48,30zł/ rozmiar XL :cool3:) część wierzchnia: część brzuszna: obie razem: i na "apatycznym" Felku: przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć ale mój fotoaparat w sztucznym świetle takie robi :roll: Quote
Fides79 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 a to nasz zeszłoroczny kubrak, na futerku (55 zł): tak się wystrzępił otwór na zapięcie szelek: spód, rzep się odpina :roll: po pierwszym praniu, impregnacja zniknęła, ale myślę, że przy większych pluchach jeszcze będziemy używać tego cudu mody;) Quote
Saththa Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='Fides79']Sandra mówisz i masz :) oto nowy kubrak Felkowy (cena 48,30zł/ rozmiar XL :cool3:) Ja bardzo przepraszam jak to XL???? Padłam ;D Kubrak świetny i Feluś marzł nie będzie ;) I dziękujemy za zdjęcia ;) Głaski przesyłam ;) Quote
Recommended Posts