Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super fotorelacja:thumbs::loveu:
Dziękuję za Listka i Lilaka:buzi:

Mogę znać Twoje zdanie na temat Listka, Lilaka i Lotosa?:modla: Tylko tak bardzo, bardzo szczerze, obiektywnie, nie obrażę się za szczerość;-) Widziałaś już wszystkich trzech braci, no może Lotosa na żywo jeszcze nie poznałaś, ale jaki taki pogląd już masz, chociażby z filmiku z Opola;-)

Posted

Klaudia: sznaucerów było sporo, wszelkiej maści i wielkości, ale jak stałam przy mini to nie mogłam być jednocześnie gdzie indziej :gent:

Chi23: a bo wilczarze wypatrzyłam jak już się rozeszłyśmy :roll:

Doginka: w sumie nie byłam pewna, czy dobrze ufociłam braci Lotosa, i nawet bym ich nie rozpoznała, tzn, jeden wydawał sie znajomy, jakąś taką Lotosową minkę miał, ale który jest który to nie mam pojęcia :oops:

Poza spotkanymi osobami z Dogo i e-sznaucerów, spotkałam też oczywiście właścielkę hodowli z Błękitnych Wydm, wraz z synem, który biegał z psami w ringu, spotkałam Felkową koleżankę Nane z właścielem oraz znajomą nauczycielkę (ze szkoły z którą współpracuję) z córką :)

To był bardzo udany weekend :Cool!:

Posted

hi hi wiedziałam, że się upomnisz

no więc wstałam wczoraj rano, niezbyt zachwycona aurą, bo mżyło:roll:
wziełam Felka i polazłam do parku, gdzie spotkaliśmy Enzo, który z wielkiej radości tak zaczepiał F, że miałam problem z odpięciem smyczy.
Enzo "dręczył" Felka, Felek uciekał, wracał, powarkiwał, poszczekiwał, i ogólnie był zadowolony, wracał jak go wołałam, w nagrodę dostawał ciasteczko i wsio było pięknie. Pan Wet (właściciel DON-ka) i ja oddaliśmy się rozmowie o pogodzie i sobotniej części wystawy :)
Po kilku minutkach podszedł jeszcze jeden pan, z psem mocno w typie ON-ka, o szarej maści, Felek nadal był zajęty Enzo a szary kolega - Szrek był zajęty swoimi psimi sprawami. I znów wszystko było ładnie i pięknie do czasu kiedy F i Szrek trzymali się w odpowiedniej odległości od siebie, no ale F nie byłby Felkiem, gdyby nie poleciał się bliżej zapoznać. Mała Menda doleciała do Szreka, nastąpiło standardowe wąchanko, po czym F myśląc chyba, że jest rottweilerem burknął na Sz i w ułamku sekundy został spacyfikowany. Szrek rzucił się na F z zębami Na szczęście Pan będący właścicielem Sz zareagował naprawdę szybko, złapał swojego rozbójnika, no ale Felek oczywiście mała wstrętna pchła dalej się rzucał i miałam problem żeby go pochwycić, w końcu udało mi się złapać go za tylną łapę, i psy zostały rozdzielone.
Szrek się uspokoił i poszedł w swoją stronę, F oczywiście darł japę i sie wyrywał
a Enzo stał wystraszony kilka metrów od całego zdarzenia, gotowy brać nogi za pas
Felek został obejrzany przeze mnie i przez Pana Weta, na szczęście obyło się bez żadnych poważnych obrażeń i jakichkolwiek zadrapań, F został tylko wytarzany w mokrym piachu i ustawiony do pionu.
Z Panem od Szreka przeprosiliśmy się nawzajem i z Felkiem udałam się na kontynuacje spaceru, jednak juz w przeciwnym kierunku.
Kiedyś przerobię tą moją małą cholerę na kotlety :mad:

Dziś od rana też mieliśmy okazję spotkać Szreka i F oczywiście strasznie się wyrywał i gdyby mógł zwinąłby chodnik, ale Szrek był w odległości około 4-5 m od nas pochłonięty swoimi sprawami i zupełnie zignorował Felka. Z Właścicielem Sz zamieniłam 2 zdania, pytał czy F nic nie jest. Spotkaliśmy też Enzo i Pana Weta, który również pytał o Felusiowe samopoczucie.

Posted

eee tam takie psie gadanie i ustawianie , ja myslalam ze cos naprawde moglo byc blisko zawalu!
najczesciej i calkiem normalne psy zalatwiaj z wielkim warkotem i ogromnym szumem ale bez wielkich konsekwencji dla kontrahentow poza zgnebiona duma
a jak widac Felicjan jest ogromnie dumnym psem z ogromnie "walecznym sercem " hihihi
psykacz wielki i tylko coniektore biora go bardziej powaznie

Posted

No ale Kinga odwaliła kawał dobrej roboty z tymi zdjęciami!!!! Matko, jaka masa zdjęć!!!! tyle oglądania, miód dla mego serca, normalnie czuje się jakbym tam była :) :) :) i sznaucery, i nowofundlandy, i charty, i gryfoniki, i dogi, i afgany i cała masa pięknych zdjęć.... ach... :loveu:

Posted

Mogę znać Twoje zdanie na temat Listka, Lilaka i Lotosa?:modla:
Doginka pokaż ,które to są na Kingowych fotkach :) , chętnie zerknę, choć jestem przekonana,że Lotos jest najpiękniejszy!

Kreoś totalnie ignorował takie małe pchełki rzucające mu się z jazgotem do kostek , patrzył tylko z politowaniem i pytał mnie wzrokiem ' pańcia zabierz go dobrze?', były zdecydowanie poniżej jego godności. Raz odmówił przejścia obok takiego małego jazgota z sąsiedniej klatki , usiadł po prostu i stwierdził ,że on tędy nie idzie, musieliśmy dookoła :)

Posted

[quote name='eria']Doginka pokaż ,które to są na Kingowych fotkach :) , chętnie zerknę, choć jestem przekonana,że Lotos jest najpiękniejszy!...
Eria, już się robi;-) Mam nadzieję, że Kinga nam wybaczy kopiowanko i wstawienie fot zamiast linku;-) NIESTETY KINGA NIE UFOCIŁA ICH W POSTAWIE;-)

Wszystkie foty zrobiła Fides79, ja tylko zmniejszyłam i wstawiam;-)
To jest Lilak

Posted

[quote name='ahedok']to ile Lotos, Listek i Lilak mają lat, że jedni kopiowani, a inni nie?[/QUOTE]
To są bracia miotowi;-) Mają po 11 miesięcy;-) Listek miał być sprzedany za granicę i miał być niekopiowany, ale ludzie zrezygnowali i został naturalny;-)

Posted

[quote name='Doginka']To są bracia miotowi;-) Listek miał być sprtzedany za granicę i miał byc niekopiowany, ale ludzie zrezygnowali i został naturalny;-)[/QUOTE]

wiem, że bracia miotowi, tylko pytam w jakim wieku, że był wybór ;)

Posted

Lilak jest ładny, ale coś mi w jego linii górnej nie pasuje - Lotos ma lepszą. A Listek jakoś mi nie pasi , już w Doginkowych zdjęciach z innej wystawy mi się nie spodobał.

Dobra kończmy już ten off , to temat Felutka !! -> czas więc na piękne spacerkowe fotki Felutka hihihih

Posted

[quote name='Doginka']Tak, to Lilak:lol:
Sorki, ale większość nie lubi linków, wybaczysz:modla:?:hmmmm:[/QUOTE]

he he, ale tylko ten jeden raz :diabloti: masz szczęście żeś sie natrudziła nad Fekowym banerkiem :lol:

No i wyrażę opinie, Lilak ładniejszy o Listka ale Lotos i tak najbardziej mi sie podoba ;)

Posted

[quote name='eria']...Dobra kończmy już ten off , to temat Felutka !! -> czas więc na piękne spacerkowe fotki Felutka hihihih[/QUOTE]
Jestem za;-), ale dzięki za dodanie otuchy na kolejną wystawę, bo ja zwątpiłam lekko w Lotosa:sad:

Posted

[quote name='eria']
Dobra kończmy już ten off , to temat Felutka !! -> czas więc na piękne spacerkowe fotki Felutka hihihih[/QUOTE]

taaaa może i czas, ale takowych nie ma, a jak sa to F lub inny koleżka wygladaja jak rozmazane plamki :roll:

Posted

[quote name='Fides79']taaaa może i czas, ale takowych nie ma, a jak sa to F lub inny koleżka wygladaja jak rozmazane plamki :roll:[/QUOTE]
Ale foty z wystawy super;-) szkoda, ze Broadwayowe dzieci trochę od tyły:roflt:, ale i tak baaaaaaardzo dziękuję:buzi:

Posted

no od tyłu ale nic na to nie poradze, na ring wleść nie wolno, a jak sama widzisz tak to wszystko jakos rosplanowali, ze jak przyjechali wystawcy i porozstawiali sie z namiotami to był problem zeby sie przecisnac albo dojsc do ringu, masakra jakas :shake:
nie wiem kto to wymyslił, ale w tym roku strasznie ciasno było :roll:

Posted

[quote name='Fides79']no od tyłu ale nic na to nie poradze, na ring wleść nie wolno, a jak sama widzisz tak to wszystko jakos rosplanowali, ze jak przyjechali wystawcy i porozstawiali sie z namiotami to był problem zeby sie przecisnac albo dojsc do ringu, masakra jakas :shake:
nie wiem kto to wymyslił, ale w tym roku strasznie ciasno było :roll:[/QUOTE]
Wymyślili wystawcy;-) Bo wyobraż sobie teraz sytuację, gdzie zaczyna padać deszcz, to gdzie schowasz psa, żeby nie mókł?:hmmmm:Albo świeci słońce i cienia brak?:hmmmm: