Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to dobrze, że tylko uszko lekko draśnięte :)

ale się ubawiłam opowieścią poranną - u mnie to na porządku dziennym i dzieci wiedzą, że jak mają coś do jedzenia to trzymają łapy w górze jak są psy :evil_lol:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fides79']a oto opowieść o spacerku z odrobiną dreszczyku :evil_lol:

Po pracy, jak co dzień, poszłam z F na spacer do parku. Przy wejściu spotkaliśmy znajomego labka Kliforda, którego F obszczekał i który nie zwracał na dziamgacza uwagi zajęty własnymi bardzo ważnymi sprawami. Potem minęliśmy kilka innych piesków, na które F szczekał lub nie, az w koncu Felkowym oczom ukazał się On:p Na trawniczku hasał sobie Dagi (bulożek angielski), Feluś, az podskoczył i zapiszczał z radości. Pobiegł czym prędzej, ale najpierw do właciciela Dagiego na mizianko, a potem psiaki zaczeły się bawić, zaczepiały sie, poszczekiwały, powarkiwały, przewracały się wzajemnie, Dagi gryzł naszą smycz. W pewnym momencie F dostał ataku totalnej głupawki i gdyby nie smysz nie wiem gdzie by wylądował, bo biegał w pawo i lewo tak szybko, że Dagi aż usiadł ze zdziwienia a ja i własciel buldoga nie moglismy wytrzymac ze śmiechu :lol::lol:
Po tych pierwszych szaleństwach, psy wrócily do spokojnej zabawy, az w pewnym momencie usłyszeliśmy krótki i wysoki pisk, któregoś z psów. Chwila konsternacji, no ale ponieważ Dagi nie wydaje tak wysokich tonów doszliśmy do wniosku ze to pewnie Felek, a że psiaki dalej sie bawiły wiec nie my właściciele wróciliśmy do rozmowy. Aż w końcu doszliśmy do wniosku ze wystarczy tych szaleństw. Pan podszedł do buldożka i gdy sie schylał zeby zapiać mu smycz obok przewinął się Felek i nagle oboje zauważyliśmy ze ów Pan ma rękę ubrudzoną krwią. Zmroziło Pana i zmroziło mnie. Zaczęliśmy oglądać psy w celu ustalenia któremu i co się stalo i kto kogo ma przepraszać. Okazało się, że poszkodowany został Felek.
Pan się wystraszył jeszcze bardziej, chciał mi dawać wizytówkę (której akurat i tak nie miał przy sobie), w razie potrzeby zwrotu kosztów leczenia F.
Jednak na pierwszy rzut oka wyglądało tylko na to, że F ma delikatnie draśniętą łepetynę na czubku.
Jednak po powrocie do domu i wytarciu draśnięcia wodą i przemyciu wodą utlenioną okazało się, że łepetynka Felkowa jest cała, natomiast ucierpiało nieszczęsne ucho, którym już raz przyozdobił sciany w kuchni :shake:
Ranka okazała sie jednak maciupeńka i krew nie leciała tak jak wtedy a delikatnie sie i powoli sączyła sie maluteńkimi kropelkami. Wystarczyło przykleić plasterek z opatrunkiem na 10 min i po sprawie.
a Teraz F śpi sobie smacznie pod kocykiem :p[/QUOTE]

biedny Feluś, zdrówka życzymy :multi:
tak to jest jak się dzikusy bawią :evil:lol:

Posted

Kiedyś w zabawie Mentor też Leosiowi skaleczył ucho.Ale nie, nie pieski się nie bawiły dalej.Leoś pisnął, stanął w bezruchu, a po chwili rzucił się na Mentora z taką złością, że chyba jakby był większy to by się to źle skończyło.

Posted

eee tam proba sil
chlopaki sie zapamietali i deczko ich emocje w zabawie poniosly a ze koles Felka ma troszke grubsza skore to i wieksza sile przyklada w szczekach ale jak widac tyn malenki incydent nie zwrocil az takiej uwagi i nie zakonczyl zabawy.

a zarelko w lapkach dzieci toc to prawie podane na tacy a jeszcze jak takie dziecie zalapie ze to swietna zabawa to juz sie nie odczepi od psiego odkurzacza

Posted

hi hi ładnie się bawili z Dagim, a że buldog niby mniejszy (choć podobno wazy kilogram więcej) i trochę ciapowaty, to F na razie pokonuje go sprytem i szybkością, ale niedługo Dagi będzie miał przewagę masy :lol:
A po dziabnięciu uszka F zaczął nawet uciekać przed Młodym hi hi ;)

Posted

Pamiętam jak kiedyś byłam z Mentorem, z koleżanką i jej sunią w parku.Z dużej odległości przybiegł do nas labrador zainteresowany sunią.Ona nim nie zainteresowana, wręcz nawet wrogo nastawiona.On sobie z tego nic nie robił i dalej ją zaczepiał coraz agresywniej.Mentorek jak to dżentelmen próbował odgonić intruza lecz niedobra Pani założyła mu kaganiec i trzymała na smyczy.W pewnym momencie pies rzucił się do Mentora, traf chciał , że kagańczyk się sam zdjął i Mentor się rzucił do psa.Do tej pory pan stał w oddali cmokając na pieska, ale nagle dostał takiego przyśpieszenia,że w mig był po psa nieudolnie go łapiąc.Z tym, że jak Mentor miał kaganiec to tamten mu uszkodził właśnie ucho.Nie rozumiem czegoś takiego.
Wiem,,że to inna sytuacja, ale jakoś tak mi się to ucho skojarzyło

Posted

Wiesz, tez miałam kilka niemiłych przypadków, ze psy rzuciły się na Felka, który był w kagańcu i na smyczy o czym pisłam już na tym wątku.
Tutak po prostu tak wyszło w trakcie zabawy, nie było zadnej agresji. Dagi ma 3 miesiace i ząbki ostre jak igiełki, wiec zaczepił jakos niefortunnie Felka. Ciut strachu mielismy i ja i własciciel buldożka, ale na dobrą sprawe nic wielkiego sie nie stało, a ze ucha delikatne to łatwo o draśniecie. Psiury na szczescie szczepione i wystarczyła woda utleniona, oby F tylko takie rany odnosił ;)

Posted

coś nie ma szczęscia do tych uszów Felicjan, ale tak to jest z uchami - toż to niesamowicie ukrwione miejsca! a i jakoś tak same się pchają do paszczy innym psom ;)

Posted

[quote name='Fides79']... że buldog niby mniejszy (choć podobno wazy kilogram więcej) i trochę ciapowaty...
Zawsze myąlałam, ze buldogi angielskie są duze, a przynajmniej większe od sznupa minika;-)
[quote name='Fides79']...Na trawniczku hasał sobie Dagi (bulożek angielski)...
Buldożek francuski, a buldog angielski ;-)

Posted

[quote name='Doginka']Buldożek francuski, a buldog angielski ;-)

jeśli chodzi o ścisłość - Buldog francuski - zdecydowanie, nie-buldożek

Posted

Doginka

Zawsze myąlałam, ze buldogi angielskie są duze, a przynajmniej większe od sznupa minika;-)

no i znowu nie ogląda i nie czyta :splat:

napisałam buldożek, bo kolega ma 3 miesiące !

jambi
Doginka

Buldożek francuski, a buldog angielski ;-)

jeśli chodzi o ścisłość - Buldog francuski - zdecydowanie, nie-buldożek

buldog francuski, specjalnie sprawdziłam w klasyfikacji FCI:lol:

Posted

eee znowu nikt tu na Ciebie bardzo nie krzyczy, po za tym rozkojarzenie masz deczko usprawiedliwione :lol:

a ja tu siedze, przegladam co u Was, zamiast spac:shake:
jutro wczesna pobudka, bo przed 10:00 mam zamiar byc w drugim koncu miasta na wystawie :multi:
trzymajcie prosze kciuki za ładną pogode na sobote i niedziele, a przy najmniej brak deszczu :p

Posted

hi hi z pewnoscią, będą sznupy, choć się nie rozmnoże ani nie skolonuję, zeby być w kilku miejscach na raz, i będą tez dogi niemieckie i wilczarze, a co do reszty to sie zobaczy :evil_lol:;)

Posted

własnie wróciłam po 4,5 godz łażenia wsród różnych psów, mam 478 zdjęć, ale musze je zgrac i przejrzec i dopiero wrzuce.
Ale żebyście się zbytnio nie cieszyli to zdjeć po 5 w poście nie będzie, bo bym chyba zwariowała z ich wstawianiem, wiec dam Wam link do galerii.
Ale najpierw ćwiczcie cierpliwość :lol:
Na wystawie zakupiłam Felusiowi wymarzone, upragnione zielone szeleczki :cool3: za całe 14 zł.

A od rana w parku Felek spotkał kumpla ON-ka w towarzystwie kundelki, i tak ganiał z ta sunią, ze po 15 min sam przyszedł do mnie baaaardzoooo zmmmęczooony :p
aa mnie się w końcu udało zapamiętać jak ON sie na nazywa, otóż wabi się Enzo, i w ciągu miesiaca pobytu u swojego wybawcy, urósł 12 cm i 7 kg :p

Posted

[quote name='Fides79']no co to za pytanie? ja chodze na tą wystawe juz od kilku lat regularnie :P
a efekty zobaczycie sami za jakis czas :)[/QUOTE]

nie wiem jak inni, ale ja już się nie mogę doczekać :evil_lol: były psy od dyas ? ;)

Posted

dziś się sznupy nie wystawiały

Były pokazy agility, tor przeniesiono w tym roku z płyty głównej stadionu na boczną, i kiepsko się oglądało, uczestnicy zawodów tez narzekali na ograniczone miejsce. Był tez sprawdzian posłuszeństwa psów, obrony i można było zbadać psychikę pupila.

Z 478 zdjęc calkiem do niczego okazało się 33 więc możecie zobaczyć 445 :)
Oto one:
https://picasaweb.google.com/100493496609271553524/07052011?authkey=Gv1sRgCKGknOPq2v269wE#