Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

proponuje kawe z czyms slodkim i moze sie rozjasni swiat hihihi
ja juz po i mi lepiej ale wcale nie cieplej hihihi

co do gardelka i loda - poczatkowe stadium lod jak najbardziej ale jak juz sie rozwleklo to inne srodki ja zawziecie lecze sie czosnkiem wlasnie na anginy i zapalenia ale to ja

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekla64 napisał(a):

co do gardelka i loda - poczatkowe stadium lod jak najbardziej ale jak juz sie rozwleklo to inne srodki ja zawziecie lecze sie czosnkiem wlasnie na anginy i zapalenia ale to ja

kawa z czyms slodkim to swietny plan , ale jak popatrze przez okno to mi sie nawet kawy nie chce robic ...

a czosnek na gardlo nie zawsze jest dobry , w ostrych zapaleniach gardla nalezy go wrecz unikac , tak samo jak miodu, mleka itp. bo bardzo podrazniaja , ja niestety miewam tego typu zapalenia gardla dwa razy w roku :( robia sie wtedy ranki na gardle , boli jak diabli.

Czosnek to raczej przy ogolnych przeziebieniach , katar , oslabienie itp. ja tez czosnek lubie i staram sie stosowac tak samo jak syrop z cebuli choc sama nazwa odstrasza:)

Posted

jambi napisał(a):
ee tam zaraz spalili... kuracja nie podziałała :niewiem:... choć z drugiej strony przez tą scenke, to ja ta lekture po dziś dzień pamiętam....
hi hi to tak jak ja

a Ty jesteś pewna, że chcesz skorzystac z naszych porad? :diabloti:

właśnie, pewna jesteś ?? :evil_lol:

na gardło loda... no to napewno przyjemne, ale czy skuteczne :hmmmm:
no cóż, lód lodowi nie równy :diabloti::cool3:

Tekla64

echh mnie to nawet kawa nie pomaga :shake:

Posted

no to ja Cię chciałam oświecić... bo byc może zwatpiłaś w mą entelygencje :razz:, że ja wiem co Ty miałas na myśli :diabloti::cool3:

Posted

jambi napisał(a):

no to ja Cię chciałam oświecić... bo byc może zwatpiłaś w mą entelygencje :razz:, że ja wiem co Ty miałas na myśli :diabloti::cool3:

ha więc skoro napisałaś:
na gardło loda... no to napewno przyjemne, ale czy skuteczne :hmmmm:

skoro przyjemne to sie nastrój i samopoczucie poprawia, a jak sie poprawiają te dwie rzezy to sie juz o bólu gardła nie myśli, znaczy się ze skuteczne :evil_lol:

Posted

Fides79 napisał(a):
... na gardło proponuje loda :errrr:

Ale jakiego:hmmmm::cool3::roflt:
jambi napisał(a):
...a Ty jesteś pewna, że chcesz skorzystac z naszych porad? :diabloti:...

Czarujecie, a ja tez trochę param się magią;-)Tarot, Kabała, Voo Doo itp.:lol:

...na gardło loda... no to napewno przyjemne, ale czy skuteczne :hmmmm:

Dostałam ataku śmiechu:roflt:

Dziewczyny zawiodłam się na Was:sad: Miałam nadzieję na jakąś odpowiednią qrację typu: szczypta sproszkowanych kości nieboszczyka wykopanego o północy z mogiły na niepoświęconej ziemi i takie tam podobne ...A Wy jakiś czosnek i lody mi proponujecie:roflt: jak szaleć z magią, to szaleć;-)

Posted

...na gardło loda... no to napewno przyjemne, ale czy skuteczne :hmmmm:

Dostałam ataku śmiechu:roflt:

Dziewczyny zawiodłam się na Was:sad: Miałam nadzieję na jakąś odpowiednią qrację typu: szczypta sproszkowanych kości nieboszczyka wykopanego o północy z mogiły na niepoświęconej ziemi i takie tam podobne ...A Wy jakiś czosnek i lody mi proponujecie:roflt: jak szaleć z magią, to szaleć;-)

wiesz jak zastosujesz lodową kurację o jakiej myśmy z Jambi myslały to mozesz się taką magią wykazać, że ho ho :evil_lol: :roflt::razz:

Posted

Doginka napisał(a):

no przepraszam, ale ja proponowałam wódke ... a jak chcesz bardziej czarownie, to niezawodny sposób na pozbycie się bólu gardła to wyjść o północy na rozstajne drogi i skacząc na lewej nodze odegrac dwukrotnie na skrzypcach sonatę G-Dur ... po tym napewno zacznie boleć Cie lewa noga, więc o bólu gardła zapomnisz :grins:

Posted

jambi napisał(a):
no przepraszam, ale ja proponowałam wódke ... a jak chcesz bardziej czarownie, to niezawodny sposób na pozbycie się bólu gardła to wyjść o północy na rozstajne drogi i skacząc na lewej nodze odegrac dwukrotnie na skrzypcach sonatę G-Dur ... po tym napewno zacznie boleć Cie lewa noga, więc o bólu gardła zapomnisz :grins:

:cool2::turn-l:
ha ha to ja znam równie efektowny sposób, ale nie trzeba nigdzie po nocach łazić a tym bardziej grac, no chyba ze na nerwach, wystarczy współdomownika poprosic coby Cie kopnął/ęła np w piszczel, bedzie bolał piszczel o bólu czegos innego sie zapomina, czy to gardło, czy to głowa, czy to brzuch to juz sprawa drugorzędna
równie pomocne jest mocne walnięcie pięścią w mięsień uda :evil_lol::diabloti:

Posted

no wiesz Tekla, jeśli faktycznie Doginka zdecyduje się na tamten :cool3: sposób ...to poziom magii będzie zalezny li tylko i wyłącznie od jej finezji, filuterności, figlarności, fantazjii, fanaberii ewentualnie frustracji i oczywiście - fachowości :p

Posted

jambi napisał(a):

Była mowa o zlikwidowaniu bólu gardła, a nie o zmuszaniu do zakładania pampersów, jak się wchodzi do tej galerii:roflt:
Fides79 napisał(a):
:cool2::turn-l:
ha ha to ja znam równie efektowny sposób, ale nie trzeba nigdzie po nocach łazić a tym bardziej grac, no chyba ze na nerwach, wystarczy współdomownika poprosic coby Cie kopnął/ęła np w piszczel, bedzie bolał piszczel o bólu czegos innego sie zapomina, czy to gardło, czy to głowa, czy to brzuch to juz sprawa drugorzędna
równie pomocne jest mocne walnięcie pięścią w mięsień uda :evil_lol::diabloti:

ja tu widzę sadystyczne zapędy
jambi napisał(a):
no wiesz Tekla, jeśli faktycznie Doginka zdecyduje się na tamten :cool3: sposób ...to poziom magii będzie zalezny li tylko i wyłącznie od jej finezji, filuterności, figlarności, fantazjii, fanaberii ewentualnie frustracji i oczywiście - fachowości :p

ahedok napisał(a):
o same ciekawe metody tutaj, a ja też chora, może coś się nada :D

To weź ten sposób, co to później Tekla musi wymyslać wyrazy na "F"

Posted

ahedok
o same ciekawe metody tutaj, a ja też chora, może coś się nada :-D
a dla Ciebie to mam specjalną propozycje, idz do lekarza hi hi hi :cool3:

ja tu widzę sadystyczne zapędy
oj tam zaraz sadystyczne, jedno małe kopnięcie czy uderzenie dla dobra i zdrowia można uznać, że niby przypadkiem sie odbyło :evil_lol:

o weź ten sposób, co to później Tekla musi wymyslać wyrazy na "F"
:lying:
łoooojj to Cie poniosło, w tej galerii młodych ludzi, niepełnoletnich nie namawiamy do takich rzeczy :lmaa:
ja wiem, ze młodzież teraz bardziej wyedukowana, ale jednak co za wiele to niesmaczne :stop::nono:

Posted

Fides79 napisał(a):
...łoooojj to Cie poniosło, w tej galerii młodych ludzi, niepełnoletnich nie namawiamy do takich rzeczy :lmaa:
ja wiem, ze młodzież teraz bardziej wyedukowana, ale jednak co za wiele to niesmaczne :stop::nono:

Ajajajaj, ja tylko o lodach myślałam:roll: takich w wafelku;-) - truskawkowe są dobre z bita śmietaną:lol:

Posted

właśnie, a kalorie? :grins:

Tekla64 napisał(a):
ponoc na naprawde fajne rzeczy powinno sie czekac cobu umiec je docenic hihihi
ale mysle ze jakos ci zleci ten czas w oczekiwaniu hihihi

... w kolejce do lekarza ;)