Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Panci na kolankach najlepiej.A Feluś niedługo będzie z nami tu klikał.

Jakie Wy? a kto szczurka trzymał za ogon i szarpał?Najlepiej na Felusia zwalić.

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fides79 napisał(a):
ciiiii, bo sie zlecą ciekawskie i bedą sie dopytywać o co chodzi :evil_lol:

Ale o soooooooooo choziiii?:roflt::hmmmm:

Felek w każdym wydaniu świetny:loveu:, ale ja nie widzę pomaszynkowego Felosława:mad:

Posted

jambi
http://img857.imageshack.us/img857/9125/dscn7039.jpg - Ha! to juz teraz mam pewność że ktoś to czyta!!!! :multi:

Napisał eria
a z jakim zainteresowaniem Felek czyta post Jambi !!!!!!! :-D

taa, tylko dlaczego po przeczytaniu mojego postu taki komentarz? :-?

Napisał Fides79
ale o co chodzi:roll:
http://img198.imageshack.us/img198/6618/dscn6902r.jpg

komentarz "ale o co chodzi" był skierowany przez F do mnie po tym jak mu kazałam zleść ze stolika :p

Posted

wszystkie ucha robie maszynka i nigdy nie skaleczylam a nozyczkami owszem
dajcie jej sie nauczyc i pobawic sama bedzie wiedziala co czym i jak ma se robic byle jej nie stresowac nadmiernie
dzis postrzyzyny!!!!
bedziemy fajrowac nowkie pewex Felicjana !

Posted

Doginka
Ciocia, tylko podczas robienia maszynka uszu spróbuj go nie pozacinać;) Uszy najlepiej robić nożem 1 - 1.5 mm

Teee Mądrala, Ty sobie nie myśl, że ja tu nie wiem jaki sprzęt mam z kompletem 10 noży :eviltong::roll:
Tekla64
wszystkie ucha robie maszynka i nigdy nie skaleczylam a nozyczkami owszem

no i Tamta wyżej (znaczy się Doginka) krakała i oczywiście F ma zacięte uszko - nożyczkami :oops:

jambi
tak coś mi się widzi, że chyba już jest... ja niecierpliwie czekam na zdjęcia Felicjana w nowym wydaniu :diabloti:

no i się nie doczekalaś, bo się komputer zawiesił :angryy:

a teraz UWAGA UWAGA

oto

Feloslaw

po wczorajszej wieczornej kąpieli :cool3:

tuż tuż przed strzyżeniem:

no i ......

......

......

.....

:cool3::cool3:

......

po strzyżeniu (był już zmęczony więc się ciut zgarbił)

cały proces zająl mi 2,5 godziny, z czego jakies30-40 min było przeznaczonych na przerwy ;)
nakręciłam tez dwa filmiki z moich poczynać, wrzuce je za kilka - kilkanascie minut :)

Posted

jaaa nie mogie!!!!
alez masz cudnego psa!!!!!
super wyszedl!!!!
az mnie scisnelo i chyba zaraz zabiore sie za Done coby nie bylo ze moje zaniedbane!!!!

no mnie sie Felicjan bardzo podoba!!!!

ale ale gadaj jak sie tobie ta cala robota podobala???
tobie sprawilo to przyjemnosc????
wiem wiem deczko stresu bylo ale za kazdym nastepnym razem bedzie lepiej , ja tam mam zawsze wielka radoche

Posted

obiecane filmiki, UWAGA będziecie musieli na mnie patrzec :diabloti:

Film nr 1:
[video=youtube;7DaVPBVmb2U]http://www.youtube.com/watch?v=7DaVPBVmb2U[/video]

Posted

Tekla64 napisał(a):
jaaa nie mogie!!!!
alez masz cudnego psa!!!!!
super wyszedl!!!!
az mnie scisnelo i chyba zaraz zabiore sie za Done coby nie bylo ze moje zaniedbane!!!!

no mnie sie Felicjan bardzo podoba!!!!

ale ale gadaj jak sie tobie ta cala robota podobala???
tobie sprawilo to przyjemnosc????
wiem wiem deczko stresu bylo ale za kazdym nastepnym razem bedzie lepiej , ja tam mam zawsze wielka radoche

dzięki :)

Robota szła w miare, zreszta widać na filmie nr 1 ;)
F miał być cięty z włosem, ale przy strzyżeniu ogonka sie ruszuł i poszło pod wlos :evil_lol:
więc postanowiłam wyrównac :cool3: i teraz mam takiego golasa :p
najgorzej było przy robieniu glowy i podwozia, szczególnie tylnej części podwozia
F nie chcial leżec, stojąc ciut sie wiecil a ja sie martwilam czy mu nie zrobie jakiegos kuku:roll:
no ale daliśmy rade, tera tylko bolą mnie plecy jak cholera no ale coś za coś

Posted

alez Felicjan jest wspanialym wspolpracownikiem !!!!
cudnie sie zachowywal!!!
a ty jak profesjonalistka spokojnie i pewnie

pogladowe fiilmiki cudowne naprawde a Felicjanowi wedle mnie teraz do pelnej elegancjii brakuje cudnej muchi hihihihi
pieknie ci wyszedl
i widac ze dlugi czas i jemu sprawialo to radoche dopiero pod koniec byl deczko niecierpliwy ale super wam poszlo

Posted

Łooo jakbym nie wiedziała ze to Twój pierwszy raz to po filmikach bym w życiu nie uwierzyła;) Zero zawachania ani nic a felutek jak grzecznie sobie stał :loveu: Super :cool:

Posted

No no no, jaki elegant:klacz:

Dam Ci radę - najpierw uszesz włos na łapach w rzadek i dopiero tnij nożyczkami, ale nie ciap, tylko równą linię rób. Przy łokciach jak najkrócej i zostawiasz klin u podstawy dłuzej;-) Bo tak jak zrobiłaś jest troszkę źle;-) PRZY ŁOKCIACH KRÓCEJ, ŻEBY NIE STERCZAŁO - tak na jakieś 1.5 cm;-)

A ja nic nie krakałam o zacinaniu uszu nożyczkami:roflt: Jak się ma dwie lewe ręce, to najpierw się ćwiczy na pluszakach:roflt:

Posted

Doginka napisał(a):
No no no, jaki elegant:klacz:

Dam Ci radę - najpierw uszesz włos na łapach w rzadek i dopiero tnij nożyczkami, ale nie ciap, tylko równą linię rób. Przy łokciach jak najkrócej i zostawiasz klin u podstawy dłuzej;-) Bo tak jak zrobiłaś jest troszkę źle;-) PRZY ŁOKCIACH KRÓCEJ, ŻEBY NIE STERCZAŁO - tak na jakieś 1.5 cm;-)

A ja nic nie krakałam o zacinaniu uszu nożyczkami:roflt: Jak się ma dwie lewe ręce, to najpierw się ćwiczy na pluszakach:roflt:

dziękuje :)

zrobiłam tak jak pisałaś, uczesałam w rządek i skróciłam o 2/3 tego co tam miał, a ciapałam degażówkami, bo chcialam coby miał takie nierówne, to nie widac tak moich braków hi hi, i starałam się zrobić w miare równej dlugości na całej łapie, ale nie mam wprawy, wiec jest jak jest:roll:

taaa na pluszakach, ale pluszaki sie nie wiercą, nie kręcą i nie ruszają uchami i całymi łepetynami :eviltong:

Posted

Saththa napisał(a):
Łooo jakbym nie wiedziała ze to Twój pierwszy raz to po filmikach bym w życiu nie uwierzyła;) Zero zawachania ani nic a felutek jak grzecznie sobie stał :loveu: Super :cool:

hmmm zawahanie było jak przy ogonie wyszła "dziura" pod włos i jak tak poleciałam po całej długości grzbietu coby wyrównać to sie z lekka zdziwiłam :eek2: no ale cóż stwierdziłam ze już nie ma co dumać i trzeba golic na golasa :diabloti::evil_lol::roflt:

a Felus tą swoją grzecznością mnie zadziwił, powiem Wam że był o wiele grzeczniejszy niz u fryzjera :loveu:

Posted

a teraz czas na zdjęcia z dedykacją :p

Dla Jambi i Erii które mi doradzały w kwestiach wyboru maszynki oraz strzyżenia:

oraz dla Jambi za moją tumankowość:B-fly::Rose: ;)

Posted

Fides79 napisał(a):
hmmm zawahanie było jak przy ogonie wyszła "dziura" pod włos i jak tak poleciałam po całej długości grzbietu coby wyrównać to sie z lekka zdziwiłam :eek2: no ale cóż stwierdziłam ze już nie ma co dumać i trzeba golic na golasa :diabloti::evil_lol::roflt:

a Felus tą swoją grzecznością mnie zadziwił, powiem Wam że był o wiele grzeczniejszy niz u fryzjera :loveu:

Hmmm widac Tobi e ufa bardziej:)