Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lilo']jesteście straszne:placz: FOCH :obrazic:

lilo kochana, żeby Ci udowodnić, że my li tylko z dbałości o morale postępujemy w taki sposób, postaram się w sposób jak najdelikatniejszy wyjaśnić Ci przybliżone nam wczoraj przez Fides znaczenie słowa FOCH...

otóż, FOCH jest to -jak się wczoraj dowiedziałam - skrót używany na oznaczenie czynności powszechnie uważanej za nieprzyzwoitą (przynajmniej gdy jest wykonywana w miejscach publicznych) i choć żadna siła nie zmusi mnie abym rozwinęła ten skrót na publicznym forum (bo grozi za to ban długoterminowy, w związku z naruszeniem któregos tam punktu Regulaminu), postaram się przybliżyć Ci nieco tą kwestię a Ty juz sobie sama podpasujesz i rozszyfrujesz ten skrót ... :razz:

F - to akurat mogę rozszyfrowac bez problemu, bo zasadniczo jest to przysłówek: w orginalnej wersji jest to słowo "Fachowe", choć wczoraj w mniejszym gronie rozważałyśmy różne inne możliwe rozwiązania. I tak, może być również: Filuterne, Fikuśne, Fantazyjne... :hmmmm: co tam jeszcze było Fides?
no, niemniej to tyle na temat "F"

O - tu następuje jak w każdym zdaniu - orzeczenie (czyli musisz teraz szukac czasowników...) mogę Ci zdradzić, że dokładnie to samo określenie funkcjonuje dla opisania czynności wykonywanej przez panią, która obszywa guziczki ... :cool3:

C i H należy rozpatrywac razem ... to ważne :p ... jest to rzeczownik (w tym wypadku robi za podmiot), który mógłby doskonale posłużyc jako rym do np. tego krótkiego wierszyka : "Pewien zbój rozbił słój i wykrzyknął no i...."

Dziekuje za uwage :p

Posted

klaudusia0219
jak pracujesz ? :smile:

jak to jak? normalnie ;) choć czasem jest cięzko :angryy:

jambi
Fantazyjne... :hmmmm: co tam jeszcze było Fides?

Finezyjne, Fikuśne, Frywolne :evil_lol:

klaudusia0219
JAMBI dobre wytłumaczenie :-D hahah

echh ta dzisiejsza młodzież :roll::roll:

a wyjaśnienie po prostu rewelacyjne
wspaniale potrafisz "ubrac" w słowa :klacz::klacz::B-fly::iloveyou:

Posted

[quote name='jambi']lilo kochana, żeby Ci udowodnić, że my li tylko z dbałości o morale postępujemy w taki sposób, postaram się w sposób jak najdelikatniejszy wyjaśnić Ci przybliżone nam wczoraj przez Fides znaczenie słowa FOCH...

otóż, FOCH jest to -jak się wczoraj dowiedziałam - skrót używany na oznaczenie czynności powszechnie uważanej za nieprzyzwoitą (przynajmniej gdy jest wykonywana w miejscach publicznych) i choć żadna siła nie zmusi mnie abym rozwinęła ten skrót na publicznym forum (bo grozi za to ban długoterminowy, w związku z naruszeniem któregos tam punktu Regulaminu), postaram się przybliżyć Ci nieco tą kwestię a Ty juz sobie sama podpasujesz i rozszyfrujesz ten skrót ... :razz:

F - to akurat mogę rozszyfrowac bez problemu, bo zasadniczo jest to przysłówek: w orginalnej wersji jest to słowo "Fachowe", choć wczoraj w mniejszym gronie rozważałyśmy różne inne możliwe rozwiązania. I tak, może być również: Filuterne, Fikuśne, Fantazyjne... :hmmmm: co tam jeszcze było Fides?
no, niemniej to tyle na temat "F"

O - tu następuje jak w każdym zdaniu - orzeczenie (czyli musisz teraz szukac czasowników...) mogę Ci zdradzić, że dokładnie to samo określenie funkcjonuje dla opisania czynności wykonywanej przez panią, która obszywa guziczki ... :cool3:

C i H należy rozpatrywac razem ... to ważne :p ... jest to rzeczownik (w tym wypadku robi za podmiot), który mógłby doskonale posłużyc jako rym do np. tego krótkiego wierszyka : "Pewien zbój rozbił słój i wykrzyknął no i...."

Dziekuje za uwage :p
Czasem się Was boję :oops:
a najbardziej boje sie o Malawaszkę - bo ona wiecznie foch i foch :obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic:na kazdym wątku :)

Posted

lilo napisał(a):
Czasem się Was boję :oops:
a najbardziej boje sie o Malawaszkę - bo ona wiecznie foch i foch :obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obra zic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic:: obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obraz ic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::o brazic:na kazdym wątku :)

no trzeba ja do nas na przeszkolenie podesłać, to sie uspokoi :evil_lol::errrr::errrr:

a tu proszę dla Państwa poranny Felutek :p

[video=youtube;evbXo-Zeumw]http://www.youtube.com/watch?v=evbXo-Zeumw[/video]

Posted

Napisał Fides79

mój nastrój prima aprilisowy jest dzis sredni bo przez F mam lewy nadgarstek w gipsie :shake::angryy: maala menda mnie zalatwiła :mad:

Napisał Fides79
postanowił "wyskoczyć" do jakiegos psa, i tak mnie niefortunnie pociągnął ze potknełam sie o wystajaca płyte chodnikowa i wyrznęłam jak długa :angryy::shake: w nadgarstku cosik popękało i co najmniej 2 tyg "rękawiczki" :-?

Doginka

Jutro się okaże, że gipsu nie ma:roflt:

nie jutro a dzisiaj :eviltong:
Gipsu nie ma, dzis jest PRIMA APRILIS :p:oops::grin::kiss_2:

Posted

[quote name='ahedok']dosyć makabrycznyten żarcik ;]

eee tam zaraz makabryczny :roll:
makabryczny by był, jakbym napisała ze mnie jakis pies pogryzł, albo, że sie coś F stało
a tak, to tylko taki niewinny żarcik :lol:

Doginka
Ja się nie dałam nabrać:roflt:

A Felosław jak się na butelce wyżył:lol:

boś Ty dziś wszedzie mocno podejrzliwa :diabloti:

a F bardzo lubi sie bawic butelką, a ze dawno tego nie robil to z tej radosci sie powyżywał deczko :evil_lol:

Posted

Doginka
A ładnie to tak na łóżku jeść?:hmmmm::lol:

hi hi ładnie czy nie to juz kwestia drugorzędna :eviltong:

WATACHA
Co tam dobrego "wcinał"?

jak to co? ciacho:p