Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doginka napisał(a):

Wszyscy krytykują kopiowanie uszu i ogona, a takie okaleczanie psów, to niby nie męczenie?:hmmmm:
Biedny Felutek:glaszcze:

no fakt, biedny... po co mu było ciachac te jajka, tak to by se chłopak poużywał w zgodzie z naturą bzyknął kilka suczek, w okresie cieczek by mu czasem palma odbiła, schudłby może troche, na jakiegoś innego samca rzucił dla rozrywki - ot, tak, w ramach odreagowania... a potem bliżej starszego wieku miałby chłopak szanse jak wiele innych na częste wizyty u weterynarza w związku z prostatą a może nawet jakim rakiem jąder... a tak? oj biedny ten Felutek biedny... :glaszcze:

Kinga nie wstyd Ci że tak psa "okaleczyłaś"? że skazałaś go na "męczenie" ? toż kastracja psa w swym okrucieństwie całkowicie przyćmiewa coś tak prozaicznego jak obcinanie zdrowych uszu i ogonów prawda?

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jambi napisał(a):
no fakt, biedny... po co mu było ciachac te jajka, tak to by se chłopak poużywał w zgodzie z naturą bzyknął kilka suczek, w okresie cieczek by mu czasem palma odbiła, schudłby może troche, na jakiegoś innego samca rzucił dla rozrywki - ot, tak, w ramach odreagowania... a potem bliżej starszego wieku miałby chłopak szanse jak wiele innych na częste wizyty u weterynarza w związku z prostatą a może nawet jakim rakiem jąder... a tak? oj biedny ten Felutek biedny... :glaszcze:

Kinga nie wstyd Ci że tak psa "okaleczyłaś"? że skazałaś go na "męczenie" ? toż kastracja psa w swym okrucieństwie całkowicie przyćmiewa coś tak prozaicznego jak obcinanie zdrowych uszu i ogonów prawda?

ojj wstyd mi bardzo, chyba się schowam pod biurkiem :oops:;)
nie będe się tu rozwodzić nad wyższością kopiowania nad kastracją lub na odwrót i nie chce żadnych dyskusji na ten temat!!

a bzyknąc kilku suczek Felek by nie miał okazji, bo te z którymi się koleguje są deczko większe (np. dogi niemieckie:evil_lol: ) albo są dobrze pilnowane przez właścicieli, którzy nie planują mieszanek wielorasowych, po za tym jest wystarczająco dużo bezdomnych i porzucanych psów i nie miałam zamiaru dokładać się do kolejnej produkcji w jakiejś pseudo hodowli. Koniec kropka!

Posted

z pracy poszliśmy prosto do weta, Feluś pięknie mazerował
Pani doktor obejrzała, obmacała i stwierdziła, że wsio jest ok
obejrzała też ząbki i dziąsła po czyszczeniu kamienia i też są w porządeczku
jak uslyszała, ze Felek wskakuje na łóżko i już cuduje (wygląda przez okno, przeciąga się, podskakuje i wariuje) to odrobinkę pogroziła mu palcem;)
A teraz Felutek po cięzkim dniu w biurze, jeżdżeniu windą, obwąchiwaniu wszelkich kątów i obszczekiwaniu czego się da, odpoczywa drzemiąc na łóżeczku w czym przez godzinkę towarzyszyłam mu i ja ;):lol:

Posted

no pies nienauczony widny czasem dziwactwa wyczynia i takismieszny potrafi byc jak nie wpadnie w wielka panike hihihi
a potem jak juz zalapie to o schodachmozna zapomniec , stoi i patrzy : zglupialas ja mam isc pieszo??? dawaj jedziemy tym wynalazkiem !!!

Posted

ano nie nauczony, bo w domu windy nie ma, a do pracy też raczej ze mna nie chodzi na co dzień
ale winda u mnie w pracy jest taka, że ja też nieraz się boję nią jeździć, wiec się wcale Felusiowi nie dziwie, że nie był zachwycony ;)

Posted

eria napisał(a):
widzę,że zabieg wykonany metodą bez usunięcia moszny ;)

kurcze, nie znam się, w pierwszej chwili myslałam ze z usunięciem, a teraz juz widzę ze jednak bez, a skoro wyrażasz swoją opinie, to juz wiem na 100%

no ale najważniejsze, że się dobrze goi

Posted

ja wpadłam na ten pomysł prawie na ostatnią chwilę, musiałam tylko w ostatnim czasie zaszyc mocniej otwory na łapy, bo Felutek miał za dużo luzu i się podlizywał :evil_lol:

Posted

jambi napisał(a):
...toż kastracja psa w swym okrucieństwie całkowicie przyćmiewa coś tak prozaicznego jak obcinanie zdrowych uszu i ogonów prawda?

A niby jajka Felka to chore były?:hmmmm:
Uszy kopiowane goją się jeszcze szybciej niż cięte jajka, więc ...., ale ok. nie będziemy się tu kłócić;-)

Cieszę się, że Felutkowi wszystko się goi jak na psie:lol:

Posted

Saththa
http://img199.imageshack.us/img199/8636/13022011010.jpg fajne tło ma Felutek :smile: Bryka i piwko :-D

ha ha po weekendzie to u nas norma :roll:

Doginka
Uszy kopiowane goją się jeszcze szybciej niż cięte jajka, więc ...., ale ok. nie będziemy się tu kłócić;-)

Cieszę się, że Felutkowi wszystko się goi jak na psie:lol:

najważniejsze, że się goi, też się cieszymy, a z ewentualnymi kłótniami sio mi stąd :razz:

Kokosek
Doginka
A niby jajka Felka to chore były?:hmmmm:

Chore? pewnie nie ale na mózg mu uciskały :diabloti:

ojjj uciskały, uciskały :evil_lol::grin::fadein:

Posted

[FONT=Century Gothic]MARSZ (NIE) MILCZENIA 13.02.2011 - Łódź[/FONT]
[FONT=Courier New]zorganizowany przez [/FONT]
[FONT=Courier New]Wioletę Pawlik-Nowacka, studentkę weterynarii na Akademii Zdrowia w Łodzi

[/FONT]