Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziecię skończyło już 10 m-cy, zamiast raczkować jeździ na nodze (to po tacie ;) ) i zaczyna chodzić :)
a ja jestem zrozpaczona bo od 2 września wracam do pracy :-( a wcale mi się nie che, jednak nie ma rady :shake:

trochę Felka:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ech grzywka rzeczywiście jest długa, wchodzi w oczka i smyra w nos, a Anula nie zawsze chce chodzić ze spinką albo też tak wariuje, że spinka spada :lol:
teoretycznie mogłabym podciąć ale podobno nie powinno się obcinać dziecku włosów przed ukończeniem 1 roku, nie wiem dlaczego, powiedziała mi o tym moja fryzjerka ;)

mam dla Was znaleziony w czeluściach telefonu filmik z Felkiem :)
[video=youtube;jZlCFOsP524]http://www.youtube.com/watch?v=jZlCFOsP524[/video]

i link tak na wszelki wypadek: http://www.youtube.com/watch?v=jZlCFOsP524

Posted

Sandra nie wiem, nie znalazłam też jakiegoś logicznego wytłumaczenia w googlach :roll:
wiele jest takich dziwnych przesądów, ja byłam zdziwiona jak usłyszałam że dziecko do chrztu musi mieć buty na stopach, i też nie wiem dla czego właściwie
podobnie jak jest przesąd że dziecku ubranko do chrztu powinna kupic matka chrzestna bo inaczej dziecko bezie bardzo niszczyć ubrania w późniejszym życiu

Posted

Saththa napisał(a):
Ooooo to nie słyszałam , ze nie powinno się;) A nie mówiła dlaczego?:)

To jest taki przesąd, jak ze ścinaniem włosów przed maturą, tylko tu chyba chodzi o to, że będą słabo rosnąć. Nie pamiętam.

Posted

Doginka napisał(a):
Z tymi włosami to zabobon;-)

pewnie tak, ale przy najmniej mam do czego przypiąc spinkę ;) i wówczas widać że Ania jest dziewczynką, bo już raz ktoś sądził, że jest chłopcem :roll:

Posted

tak samo jak to ze nie powinno sie dziecko widziec w lustrze przed ukonczeniem 1 roku zycia , ze woda po kapieli nie powinna byc wylewana na noc i ze prane ciuchy dziecka nie powinny wisiec przez noc nie wspominajac o kocie i innych dzwactwach
zabobony a jest ich znacznie wiecej oj znacznie

Posted

Saththa napisał(a):
o kurdeeeee nie kuupiłam chrześniakowi ubrania!!!

Weź mów szybciej następnym razem :lol:

O rany, a ja całej czwórce - nikomu, mamma mia!
A mój rodzony synalek przez cały chrzest darł japę - to może dlatego, że mu kupiła ubranko mama chrzestna? ;)
Włosy mu obciachałam szybko, bo mu rosły jak nie wiem i dalej mu rosną, ma piękne i gęste. A że jesem zazdrośnica okropna to mu ich zazdraszczam. Fides, ty nie patrz na zabobony, bo za nimi nie nadążysz, ani na to co ludzie myślą, tylko żeby małej i Tobie było wygodnie.

Posted

Tekla64 napisał(a):
tak samo jak to ze nie powinno sie dziecko widziec w lustrze przed ukonczeniem 1 roku zycia , ze woda po kapieli nie powinna byc wylewana na noc i ze prane ciuchy dziecka nie powinny wisiec przez noc nie wspominajac o kocie i innych dzwactwach

o rany hahahha :roflt:

Posted

Anulka jest śliczną dziewczynką i jej bardzo ładnie ze spineczką.:loveu:

Mój syn miał też obcinane włoski przed ukończeniem roczku.;)

Posted

[quote name='Tekla64']tak samo jak to ze nie powinno sie dziecko widziec w lustrze przed ukonczeniem 1 roku zycia , ze woda po kapieli nie powinna byc wylewana na noc i ze prane ciuchy dziecka nie powinny wisiec przez noc nie wspominajac o kocie i innych dzwactwach

ha ha ha dobre
Ania w lustrze to się już dawno przegląda, kąpana jest wieczorem więc woda jest wylewana na noc a prane ubranka nieraz to i 2 dni schną :D:lol:

ulana
Fides, ty nie patrz na zabobony, bo za nimi nie nadążysz, ani na to co ludzie myślą, tylko żeby małej i Tobie było wygodnie.

z tymi dłuższymi włoskami to mi wygodnie z jednej strony, spinka ma się czego trzymać ;)