Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

daguerrotype napisał(a):
O mamo, jakie cudne te body! Zwłaszcza te z sówkami :loveu:
Powiedz, jakimi farbkami malujesz? Może umilę sobie czas oczekiwania takim twórczym zajęciem :diabloti: To się nie zmywa w praniu?

kupuję w sklepie dla plastyków takie do malowania na bawełnie, po namalowaniu trzeba poczekać żeby dobrze wyschły (ok 24 godzin) potem dla utrwalenia wyprasować przez jakąś ściereczkę albo po lewej stronie i spokojnie mozna później prac do woli :p
nie można tylko za dużo wody używać bo się farbki rozlewają i robią się plamy
no i mam tez w sklepie dla plastyków kupione malutkie na prosto przycięte pędzelki, bo takimi wygodniej malować

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ubranka prześliczne! powinnaś na tym zarabiać :cool3: ja bym np chciała taką koszulkę z ręcznie namalowanym sznupem i jakimś fajnym tekstem :cool3: pomyśl o tym

Posted

Fides79 napisał(a):
kupuję w sklepie dla plastyków takie do malowania na bawełnie, po namalowaniu trzeba poczekać żeby dobrze wyschły (ok 24 godzin) potem dla utrwalenia wyprasować przez jakąś ściereczkę albo po lewej stronie i spokojnie mozna później prac do woli :p
nie można tylko za dużo wody używać bo się farbki rozlewają i robią się plamy
no i mam tez w sklepie dla plastyków kupione malutkie na prosto przycięte pędzelki, bo takimi wygodniej malować

Jeszcze jedno pytanko: gdyby kontur był wypełniony, to materiał byłby w tym miejscu bardzo sztywny? Czy zachowują potem elastyczność?

Posted

eria napisał(a):
ubranka prześliczne! powinnaś na tym zarabiać :cool3: ja bym np chciała taką koszulkę z ręcznie namalowanym sznupem i jakimś fajnym tekstem :cool3: pomyśl o tym

hi hi pomyślę :)
a jaki rozmiar nosisz?

daguerrotype napisał(a):
Jeszcze jedno pytanko: gdyby kontur był wypełniony, to materiał byłby w tym miejscu bardzo sztywny? Czy zachowują potem elastyczność?

na początku jest trochę sztywny, dla tego raczej wybieram wzory gdzie fajnie wyglądają same kontury, ale kiedyś (jakies 10 lat temu) malowałam bodziaki dla synka mojej koleżanki, potem chodził w nich jej drugi synek, a jeszcze później synek jej siostry, farba się nie sperała i z pewnością zrobiła się elastyczna

Posted

[quote name='Fides79']
teraz pochwalę się moimi ostatnimi 'dziełami':
https://lh5.googleusercontent.com/-vPsgLcry4MI/UZ3lqYBiuEI/AAAAAAAAEKE/djOjaUxGHvg/s640/DSCN5638.JPG
Piękne!!!

a ta urocza panienka skończyła wczoraj 7 miesięcy :lol:
https://lh3.googleusercontent.com/-JUS9udg7C1w/UZ3mXHQ9arI/AAAAAAAAEKQ/ZBY3hX9g5GE/s912/19.05.13-22.JPG
Ale ten czas szybko zleciał:crazyeye:

[quote name='eria']ubranka prześliczne! powinnaś na tym zarabiać :cool3: ja bym np chciała taką koszulkę z ręcznie namalowanym sznupem i jakimś fajnym tekstem :cool3: pomyśl o tym
Też bym chciała, np portrety moich trzech sznupeterow;-)

Posted

[quote name='Doginka']Ale ten czas szybko zleciał:crazyeye:

oj tak, 'pędzikiem' :lol:

Też bym chciała, np portrety moich trzech sznupeterow;-)

aż taka zdolna nie jestem :roll:

Posted
Posted

[quote name='malawaszka']hahaha Felek jaka mina[/QUOTE]

ha ha, bo wie, że w każdej chwili może stracić kłaki:evil_lol:

[quote name='Saththa']Ania jest genialna;) A Felek dzielny, ze mimo wsio siedzi obok niej;)[/QUOTE]
oj tak ;)

Posted

[quote name='Fides79']no może, jakbym miała jakiś fajny szkic na wzór ;)

[/QUOTE]

zapomniałam.

Ha no widzisz!!!!!! Nie watp w siebie, bo sama sobie skrzydła podcinasz :)

To co dziewczyny:) Myślimy nad zamówieniem ?:lol:

Posted

[quote name='Fides79']taaaa
kupcie sobie cwaniary koszulki gładkie i najlepiej białe, przyślijcie, ja Wam namaluje i odeśle :evil_lol:[/QUOTE]

no wiesz... i myslisz ze nas to zniechęci?? :diabloti:

Dawaj adres :evil_lol: na PW :) jak znajdę koszulkę i wyslę to dam Ci znać :evil_lol:

EDIT- i moze bodziaki Ci dorzucę :evil_lol:

Posted

[quote name='Saththa']no wiesz... i myslisz ze nas to zniechęci?? :diabloti:

Dawaj adres :evil_lol: na PW :) jak znajdę koszulkę i wyslę to dam Ci znać :evil_lol:

EDIT- i moze bodziaki Ci dorzucę :evil_lol:[/QUOTE]

jak kupisz to Ci podam :)