Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ŻYCZĘ WAM ABY NOWY ROK BYŁ DLA WAS NAJLEPSZY,
ŻEBY PRZYSZŁY SAME JASNE DNI, ŻEBY SNY BYŁY KOLOROWE,
WIECZORY PEŁNE NADZIEI A PORANKI BEZTROSKIE
:drink1::chlup:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

minął już pierwszy tydzień nowego roku, mało kto tu zagląda ale i tak napiszę co u nas
Ania zdrowa, rośnie jak na drożdżach, robi się coraz bardziej ruchliwa i kontaktowa, chętnie też rozmawia ze wszystkimi począwszy od misia:lol:, chętnie słucha także czytanych wierszyków
Felek tez ma się dobrze, oto dowód:

pańcia lobi tylko zdjęcia temu dziecku, popseskadzam, moze zlobi i mnie :cool3:

ooo chyba siem udało
:evil_lol:

no to popoziujem trochę:p

i jak wyglondam???

no dobla jus wystarcy :roll:

Posted

Felek postanowił znaleźć sobie jakieś konstruktywne zajęcie i został mini dekoratorem wnętrz :cool3:
na początek zrobił skromne zmiany w swoim kąciku :lol:

a ja, no cóż, w końcu też żyję, choć było bardzo ciężko, od 23 grudnia do minionego poniedziałku funkcjonowałam tylko dzięki tabletkom przeciwbólowym, dopadł mnie ogromny ból piersi związany z krzywym i mocno nadwyrężonym kręgosłupem. na szczęście w poniedziałek udałam się na "tortury" do znajomego fizjoterapeuty specjalisty od manualnych terapii kręgosłupa i zabiegów reiki. po godzinie "cierpień" i łez na szczęście funkcjonuje juz dużo lepiej, jeszcze odczuwam ból pleców ale związany z prawidłowym ustawieniem kręgosłupa i obywam sie juz bez paracetamolu :multi:
a tak się prezentowałam po powrocie do domu z zabiegu: (wstawiam link, bo widok nie jest zachwycający :shake: )
https://lh3.googleusercontent.com/-EPr_StVNRog/UO6pSwk1dZI/AAAAAAAADo0/sWwEx1NTyGA/s640/07.01.13.JPG

a tu na poprawę wrażeń Anusiowe zabawy:
https://lh4.googleusercontent.com/-O42xV0oBZuE/UO6podxA_tI/AAAAAAAADo8/bVNdPoQNSm8/s912/03.01.13.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-irYPLAQKFSg/UO6pvjs0_PI/AAAAAAAADpE/WWvF7jbb7xQ/s912/03.01.13-4.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-yH0wOEZ_EHI/UO6p3DSfW4I/AAAAAAAADpM/ndtuK216_Sg/s912/03.01.13-6.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-NL_jKvpWbvM/UO6p9WC3ADI/AAAAAAAADpU/fEK8as86upE/s912/09.01.13-8.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-10eJCNS2Wyk/UO6qGvMMkXI/AAAAAAAADpc/INvK1osHsZ4/s912/09.01.13-9.JPG

POZDRAWIAMY :)

Posted

tak, chińskie bańki
w celu doprowadzenia krążenia tam gdzie nie dochodziło, albo było słabe
ogólnie na zabiegu z bólu płakałam w tak koszmarnym stanie miałam kręgosłup, różnica między lewą a prawą stroną mojej miednicy wynosiła 1cm, a ponieważ bardziej obciążałam swoją lewą stronę, na lewym ramieniu nosząc np torebkę, na lewą stronę biorąc Anię itd, do z lewej strony miałam mięśnie "jak kamienie":roll: teraz muszę wzmacniać prawą stronę pleców

Posted

Masakra z kręgosłupem, współczuwam i wiem co to znaczy :placz: A w ciąży musiałaś leżeć?
Mi nic nie pomaga, ani ćwiczenia, ani masaże, tabletek brać nie mogę, bo mam żołądek rozwalony przez leki i chociaż też mam obiekcje w stosunku do takich zabeigów, to obecnie chyba dałabym sobie nawet wyciąć kręgosłup :shake: na żywca :shake:

Posted

Mówcie co chcecie ale ja się takich terapii boję.

Masakra z kręgosłupem, współczuwam i wiem co to znaczy :placz: A w ciąży musiałaś leżeć?
Mi nic nie pomaga, ani ćwiczenia, ani masaże, tabletek brać nie mogę, bo mam żołądek rozwalony przez leki i chociaż też mam obiekcje w stosunku do takich zabeigów, to obecnie chyba dałabym sobie nawet wyciąć kręgosłup :shake: na żywca :shake:

gdybym miała iśc do kogoś kogo nie znam to też bym sie bała, ale mojego fizjoterapeute znam, już raz mi ratował kręgosłup, jakieś 3,5 roku temu
nie w ciąży nie leżała, całkiem dużo chodziłam, a bóle pleców dokuczały mi owszem, ale nie były tak silne żebym nie mogła funkcjonowac
choć teraz tak naprawdę też mnie nie bolał kręgosłup, tylko ból umiejscowił mi się w piersi

Anulka śliczna dziewczynka :loveu:

Anulka jak urosła - śliczna jest:loveu:

bardzo mnie rozbawiła ta fotka, śmieszne minki Ania robi :smile:

dziękujemy, Anusia rośnie bardzo szybko, za tydzień będziemy wiedzieć ile obecnie waży i mierzy
a minki owszem robi nieziemskie chwilami :lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Jak masz zaufanego specjalistę to tylko pozazdrościć. Ja nie mam, jak byłam u kilku lekarzy, to albo leki, albo "z bólem da się żyć" i bujaj się babo :angryy:

no i własnie dla tego nie szłam do lekarza :cool3:
zresztą cholera wie na kiedy by mnie zapisali

Posted

[quote name='Fides79']no i własnie dla tego nie szłam do lekarza :cool3:
zresztą cholera wie na kiedy by mnie zapisali

na jakis 2020 :)

Mnie jak złapało ze ani chodzic ani leżec... to mnie do ortopedy na za 4 miesiące zapisac chcieli...

Poszłam prywatnie "za dwa dni". to jest biznes. Napychać lekarzą pacjętów.

Posted

kurde na prywatne wizyty nie mam za bardzo kasy niestety :roll:
a jak chciałam kiedyś do lekarza "na już" to sie dowiedziałam że limity na dany rok wyczerpali :shake:

Posted

Fides79 napisał(a):
a jak chciałam kiedyś do lekarza "na już" to sie dowiedziałam że limity na dany rok wyczerpali :shake:

No tak bywa, ale ja poszłam kilka razy pod gabinet i poprosiłam pana dr o wizytę, bo mnie bardzo boli to kazał mi się zarejestrować na dziś. Miałam skierowanie z adnotacją, ze pilne i się udało. Raz to nawet kwadrans czekałam do ortopedy. Ale mojej mamie tak powiedzieli jak byłam po zabiegu, mnie na konrolę rejestrowała i odpuściła. Jej koleżanka poszła tydzień później do tego samego lekarza i się upierała <ona z kolei przed zabiegiem>, to ją wciśli.

Posted

Fides79 napisał(a):
kurde na prywatne wizyty nie mam za bardzo kasy niestety :roll:

No ja juz nie miałam wyboru. I stwierdziłam, ze nie bede czekac bo chyba bym sie przekręciła blee

A juz wyczerpanie limitów działa na mnie jak plachta na byka. po cholere płacimy te ubezpieczenia faken sziten skoro i tak nie mamy jak sie elczyc? szlag by ich trafił.