WATACHA Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 zerduszko napisał(a):Nie, gdzie tam... tylko kotkę i 3 kocięta :lol: No to dobrze, bo po co miałabyś się męczyć Quote
zerduszko Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 WATACHA napisał(a):No to dobrze, bo po co miałabyś się męczyć Jest pewne ryzyko, bo jedno z kociąt będzie kocurem :eviltong: Quote
WATACHA Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 [quote name='zerduszko']Jest pewne ryzyko, bo jedno z kociąt będzie kocurem :eviltong:[/QUOTE] Musisz go oddać w pierwszej kolejności ;) Quote
zerduszko Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 W ogóle żebym go wydała, to będzie sukces :P Quote
ulana Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Oj, oj. Co Wy tam piszecie o odmóżdżaniu? Nigdy. Nigdy nie czułam sie odmóżdżona przez moje dziecię. Wręcz odwrotnie. Musiałam sie mobilizować umysłowo i odpowiadać na ciągłe: Dlaczego? Jeszcze teraz odpowiadam, choć to już takie bardziej skomplikowane 'dlaczego' :) Jako mama odkryłam zupełnie nieznaną sobie siebie - okazało się, że nawet umiem się bawić z dziećmi, choć wcześniej zupełnie nie wiedziałam co robić z dzieckami koleżanek. :) Odkryłam radość z macierzyństwa i jakąś siłę w sobie tak ogromniastą o jaką nigdy siebie nie podejrzewałam. A co do szczeniaków to tak nieraz myślałam, że może dlatego sznaucer, że tak mnie mobilizuje do wszystkiego jak synalek? że nie jest taki bezkrytyczny tylko jak spojrzy to uo matko? Może coś w tym jest - dzieci i szczeniaki/psiaki? :) Quote
zerduszko Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Z matkami kłócić się nie będę, ale z drugiej strony to jednak wygląda inaczej ;) A ja się już wystarczająco przy psach odmóżdżyłam :P Quote
Fides79 Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 ha, ja właśnie odkrywam ile to można zrobić jedną ręką, albo że można robić dwie rzeczy naraz np karmić dziecko i samemu jeść obiad :cool3::cool3: Quote
Saththa Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Noooo wiesz... w pewnymdwieku to dziecko się samo karmi;) Ty "tylko" trzymasz :) w dośc sporym uproszczeniu;) Zerduszko: Z matkami kłócić się nie będę Ja tez nie będęl;) Quote
ulana Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='zerduszko']Z matkami kłócić się nie będę[/QUOTE] A przy psach to ty już nie jesteś czasem psia mama? ;) Quote
WATACHA Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Fides79']ha, ja właśnie odkrywam ile to można zrobić jedną ręką, albo że można robić dwie rzeczy naraz np karmić dziecko i samemu jeść obiad :cool3::cool3:[/QUOTE] Wprawiasz się ;) Quote
ulana Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Fides79']ha, ja właśnie odkrywam ile to można zrobić jedną ręką, albo że można robić dwie rzeczy naraz np karmić dziecko i samemu jeść obiad :cool3::cool3:[/QUOTE] Nie martw się, niedługo odkryjesz, że można dużo więcej niż dwie. No, co by tu... np. sprzątać, bawić się z dzieckiem, gotować obiad i jeść równocześnie. :) :) Quote
Fides79 Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='Saththa']Noooo wiesz... w pewnymdwieku to dziecko się samo karmi;) Ty "tylko" trzymasz :) w dośc sporym uproszczeniu;) [/QUOTE] no masz, jaka mondra :eviltong: Quote
Saththa Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='Fides79']no masz, jaka mondra :eviltong:[/QUOTE] Ale napisałam, ze w "dośc sporym uproszczeiu:) i z przymruzeniem oka;) Quote
#Etna# Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Chyba tu jeszcze nie gratulowałam :) śliczną masz dziewczynkę:loveu: Ja kiedyś też się zapierałam, że nigdy dzieci itd ale ostatnio moja przyjaciółka urodziła i powiem szczerze, że można się zakochać w takiej małej kluseczce. Co nie znaczy, że mi się do tego śpieszy:eviltong: Maluchy są super zarówno te ludzkie jak i każde inne... Sporo przy nich roboty ale nie da się nie lubić. Zdróweczka dla maludy! Quote
Doginka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='#Etna#']... Maluchy są super zarówno te ludzkie jak i każde inne... Sporo przy nich roboty ale nie da się nie lubić. Zdróweczka dla maludy![/QUOTE] Maluchy tak, ale później już można znienawidzić :razz: Quote
Tekla64 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 hihihi wlasnie caly czas mowie ze z malymi dziecmi idzie sie dogadac gorzy juz z tymi duzymi a zwlaszcza z DOROSLYMI ale ale ja mysle ze jak sie juz nabedziecie same , jak juz na was przyjdzie czas to wam sie swiatopoglad pozmienia, a tym co sie nie zmieni, wcale dziecka nie wmawiam, ino sama ciaza wiele zmienia w kobiecie, porod tyz robi swoje a instynkt sie budzi w wielu mimo ze dotad nie mialy ni pociagu ni umiejetnosci a poza tym co swoje to swoje hihihi przyjdzie czas to sie przekonamy ja osobiscie uwazam ze bycie babcia to jest super sprawa!!!! zwlaszcza jak sie nie ma na stale pod bokiem wnuka-ow, to prawdziwa radocha bez odpowiedzialnosci wychowania Quote
Saththa Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 ja chce wnuczeta :) Aby mnie na starośc na wakacje wysyłały :evil_lol: Quote
ulana Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 ja osobiscie uwazam ze bycie babcia to jest super sprawa!!!! To ja już chcę!!! Quote
Culineo Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 moja mama niecierpiała dzieci, ale najpierw moja siostra potem ja i jakoś tak polubiła brzdące :D ja przepadam za dziećmi w wieku do 3 lat potem już za dużo pytają :lol: a kiedyś nie lubiłam wgl. Quote
Tekla64 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Ulana kazdy musi doczekac swoje ale mysle ze wtedy bedziesz miala radoche jakiej jeszcze nie znasz hihihi Quote
jambi Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='zerduszko']No jedna pocieszająca :lol: I powiedz jeszcze, ze porób to buła z masłem, a siedzenie z dzieckiem nie odmóżdża :P[/QUOTE] no przepraszam bardzo - czy ja wyglądam na jednostkę odmóżdżoną??? :razz: wręcz przeciwnie, myślę, że siedzenie z dzieckiem jest pobudzające a co do porodu - nie, to nie jest buła z masłem, ale za to jest to jedyna w życiu okazja kiedy na legalu na Twoje życzenie aplikuja Ci środki, które sprawiają że wszystko jest piękne :p [B]WATACHA[/B] - co rozumiesz przez "małe potwory" ? Sandra , rozczaruję Cię... [quote name='Saththa']ja chce wnuczeta :) Aby mnie na starośc na wakacje wysyłały :evil_lol:[/QUOTE] żeby mieć wnuczęta to sie jednak będziesz musiała jakoś zmusić do tych dzieci, inaczej sie nie da :niewiem: ... no chyba, że se chłopa z wnukami znajdziesz i Cie przygarną :grins: Quote
zerduszko Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='jambi']no przepraszam bardzo - czy ja wyglądam na jednostkę odmóżdżoną??? :razz:[/QUOTE] Odkąd Cię tu oglądam, to pracujesz, więc nie wiem jak to było jak siedziałaś w domu z dzieckiem :diabloti: A co do środków, to ostatnio tysz dostałam bez proszenia :lol: Quote
Fides79 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [QUOTE]a co do porodu - nie, to nie jest buła z masłem, ale za to jest to jedyna w życiu okazja kiedy na legalu na Twoje życzenie aplikuja Ci środki, które sprawiają że wszystko jest piękne :-P[/QUOTE] taak?? no to mnie nic takiego nie zaaplikowali:roll: Quote
Saththa Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Fides79']taak?? no to mnie nic takiego nie zaaplikowali:roll:[/QUOTE] Może nie wyraziłas życzenia :) Quote
Margi Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Często za takie życzenie trzeba sporo zapłacić.:cool3: Quote
Recommended Posts