Fides79 Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Chi - dziękuję pięknie :) jambi hahaha Felicjan widzę zajął się bombkami :lol: ... zostało coś? :evil_lol:Fides79 hihii zostało, zostało, on je tylko odkurzył ;-)czarna perła Jaki delikatny Feluś i pomocnik że hej! a oto dowód, jaki z Felka był świąteczny pomocnik i że przy tym nikt i nic nie ucierpiało :lol: [video=youtube;9nzohBnlzQ0]http://www.youtube.com/watch?v=9nzohBnlzQ0[/video] Quote
Guest papillonek Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 [SIZE="5"]Wesołych świat i szczęśliwego nowego roku !!! A felicjanowi pełnej miski,udanej zabawy i uśmiechu na pycholu przez okrągły rok :) Quote
Fides79 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 ojjj w ramach tych po świątecznych życzeń mamy nowe atrakcje :roll: pamiętacie Felkusiową rankę na grzebiecie?? kto nie pamięta moze sobie przypomnieć tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/192963-FELEK-CO-NIE-NOSI%C5%81-SZELEK-plus-JA-)?p=17545062&viewfull=1#post17545062 no i właśnie dziś odkryłam już deczko rozlizaną nową, na wewnętrznej stronie felkowego uda oraz ślad po wcześniejszej na drugim udzie w postaci całkiem sporego strupa :shake: posmarowałam rankę maścią i teraz nieszczęśliwy piesek urzęduje w kagańcu, bo maść jest chyba smaczna i trzeba ją zjeść :evil_lol: Quote
Tekla64 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kurcze , a skadze sie owe ranki biora??? w takiej ze tak powiem obfitosci?! masz jakis pomysl to sa , wygladaja jak ranki na przyklad po krzakach czy zabkach kolezenstwa od zabaw? czy nie daj boze jakie inne pochodzenie moga wskazywac, sa slimaczace sie czy cos czy czyste proste no moze czasem rozlizane? bo jezeli zwykle ino ranki to mas i dozor straczy a jesli cos innego to warto moze jednak sie temu dokladniej przyjzec i skonsultowac nie takie mialy byc te zyczenia !!!! mialo byc milo spokojnie i bez zadnych nieporzadanych spraw Quote
weszka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Zawsze coś się musi przypałętać :shake: Quote
Fides79 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Magda nie wiem od czego się biorą :shake: kurcze dziś Felka przyłapałam na wylizywaniu i znalazłam nowe cudo, a strupa na drugim udzie zlokalizowałam w drugi dzień świąt przed południem. poprzednio wet mówił ze to prawdopodobnie pazurem zajechane, ale F ze względu na niepogodę ostatnio nie miał żadnych harców w parku :roll: no i nie wiem od czego ta nowa ranka, zastanawiam sie czy czasem nie jakieś uczulenie, może na karmę, bo ma teraz dwie wymieszane od jakiegoś czasu :niewiem: ale poprzednio nie miał mieszanej, wiec to tylko takie moje gdybanie:look3: maść mamy jeszcze od poprzedniego razu, smaruje, poobserwuje kilka dni, jak coś to pójdziemy do weta :fadein: Quote
Tekla64 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 no wisz moga byc krzaczory , ostre trawy czy chwasty , nie ma paniki ale obserwowac i sprawdzac powinnas bo.... no moze tyz byc zipelnie co innego a wtedy nalezy reagowac Quote
Illusion Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Mam nadzieję, że te ranki to nic poważnego i Felek szybko się zagoi :shake:. Quote
Fides79 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 no cóż, poczekamy zobaczymy :p Quote
anka_szklanka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Wchodze do Ciebie i na pierwszej stronie mnostwo dogów, ale trafilam :) Cudna bródka, buziaki w nochala :) Quote
Fides79 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='anka_szklanka']Wchodze do Ciebie i na pierwszej stronie mnostwo dogów, ale trafilam :) Cudna bródka, buziaki w nochala :) witam nowego gościa, mam nadzieje ze będziesz stałym bywalcem :lol: a dogów mnóstwo, bo bardzo lubię tą rasę i mamy znajomą hodowle dogów, które kochają Felka ;) a skoro o F mowa to to kiepskie zdjęcia Felkowych dolegliwości, robione telefonem, bo akurat był pod ręką: strupek nr 1: strupek nr 2, który wczoraj był rozliczaną ranką: Quote
Fides79 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 i odrobinka pieszczot: cyborg :evil_lol: Quote
WATACHA Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Wygłupiaczki :) http://img221.imageshack.us/img221/3944/dsc0136oa.jpg Quote
Margi Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Feluś pieszczoszek.:loveu: Nie bardzo podobają mi się te ranki.To nie wygląda jak zadrapanie.Może by jakiś wymaz zrobić? Quote
Fides79 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Margi napisał(a):Feluś pieszczoszek.:loveu: Nie bardzo podobają mi się te ranki.To nie wygląda jak zadrapanie.Może by jakiś wymaz zrobić? ta poprzednia na grzbiecie, tez nie wygladała jak zadrapanie a wymaz nie wiem jak? bo to sa juz strupki :roll: Quote
WATACHA Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Fides79 napisał(a):ta poprzednia na grzbiecie, tez nie wygladała jak zadrapanie a wymaz nie wiem jak? bo to sa juz strupki :roll: A obejrzałaś go dokładnie całego?Więcej nie ma? Quote
Margi Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Trzeba złapać moment przed zrobieniem strupka lub zerwać strupek.Ja mam o tyle złe doświadczenia z takimi rankami,że mój jamnik takowe strupki na brzuchu miał i okazał się być gronkowiec.Na początku weterynarz bagatelizował sprawę. Mam nadzieję,że u Felusia nie będzie to żaden bakcyl. Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 źle to wygląda :( Byliście u weta? Quote
Fides79 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 tak obejrzałam go bardzo dokładnie i nic więcej nie ma smaruje mu maścią z antybiotykiem i ładnie się goi ;) Quote
weszka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jak się goi to dobrze i oby się nie odnawiało. Moja Bunia też takie miała ale u niej to było związane z tarczycą. Quote
#Etna# Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Odwiedzam po świętach;) Oj ten Feluś... Dobrze, że ranka się już goi. http://img685.imageshack.us/img685/4954/dsc0135lo.jpg Ale on ma fajny brzusio:lol: Sama słodycz jak sie psisko tak wywraca i daje do głaskania;) Quote
Fides79 Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Ale on ma fajny brzusio:lol:hii hii hi on w ogóle potrafi byc super fajnym i przekochanym pieskiem, ale czasem działa mi tak na nerwy że mam chęć przerobić go na kotlety ;) ponieważ niewiele się tu dzieje, dla odświeżenia tematu prezentuję F w dwóch odsłonach: domowa: [video=youtube;bIbIPYMYJS4]http://www.youtube.com/watch?v=bIbIPYMYJS4&feature=youtu.be[/video] i gościnna z I dnia świąt, kiedy to dorwał do zabawy korek od wina :evil_lol: [video=youtube;BkeAUI_gCQE]http://www.youtube.com/watch?v=BkeAUI_gCQE&feature=youtu.be[/video] Quote
Recommended Posts